Reise

Camping i Norge: En uforglemmelig norgesferie

En kollasje av tre bilder som viser forskjellige familieaktiviteter under camping i Norge. Det første bildet til venstre viser en gutt som løper ut i en innsjø mot en oppblåsbar flåte. Det midterste bildet viser en vannpark med fargerike vannsklier og barn som sklir ned. Det tredje bildet til høyre viser en person som glir ned en zipline over skogkledde åser. Vi har snakket med bransjesjef for camping i NHO Reiseliv, Jarle Buseth, som blant annet forteller hvilke campingplasser i Norge som er de beste for barnefamilier. Moysand familiecamping i Grimstad, Topcamp Hallingdal i Ål, First camp Bø, Sveastranda camping i Gjøvik og Olderelv camping i Skibotn.
Planer om å dra på norgesferie i år? Her finner du fem flotte campingplasser som er perfekt for familier med barn!

Opplev Norge på sitt beste med en camping-ferie du sent vil glemme. Her finner du fem fantastiske campingplasser for deg som reiser med barn.

– Det fine med camping er at du ikke trenger å reise så langt. De fleste har en campingplass innen to timers radius. Hvis du for eksempel bor i Oslo, kan du reise til Moss eller Telemark. Da er du i et helt annet miljø. Du kan altså reise kort, men likevel oppleve noe helt annet enn hjemme.

Vi har snakket med bransjesjef for camping i NHO Reiseliv, Jarle Buseth, som blant annet forteller hvilke campingplasser i Norge som er de beste for barnefamilier.

Vil du ha mer inspirasjon til ferien? Da anbefaler vi å sjekke ut samlesiden vår for norgesferien. Her finner du alt fra spare-tips til de mest populære familieparkene.

Camping med familien – Ferien dere sent vil glemme

Buseth forteller at når man skal velge campingplass er det viktig å tenke over hvem som reiser, og hvilke behov dere har.

Er dere en familie med barn som skal på camping-ferie anbefaler han plasser som er i nærheten av badestrand, har gode lekeplasser og kanskje noen aktiviteter eller aktivitetsledere.

– Sett deg også inn i hva som skjer i området du skal reise til. Det er ofte mange spennende aktiviteter som fjellturer, kajakkpadling, klatreparker, via ferrata osv. i nærheten av campingplasser. Bruk området. Norge har mye å by på, er hans beste tips.

Her får du tips til hvordan du kan planlegge norgesferien på budsjett!

Buseth har laget en liste til oss over fem av Norges flotte familiecampinger som garantert vil gjøre norgesferien både morsom og minnerik for hele familien.

1. Moysand familiecamping i Grimstad

Moysand Familiecamping i Grimstad er perfekt for familier. Campingplassen tilbyr fantastiske fasiliteter som moderne sanitæranlegg, lekeplasser, og en vakker strand. Her kan du nyte avslappende dager i naturskjønne omgivelser med aktiviteter som bading, fiske, og turgåing. Moysand familiecamping garanterer en uforglemmelig ferieopplevelse for store og små!

grimstad
Moysand familiecamping

Moysand familiecamping

Sjekk prisen her

Skal dere campe i telt anbefaler vi å sjekke ut guiden vår på hvordan man velger riktig telt.

2. Topcamp Hallingdal i Ål

Opplev eventyrlige Topcamp Hallingdal i Ål. Perfekt for barnefamilier med barn i alle aldre. Campingplassen byr på moderne fasiliteter, spennende lekeområder, og nærhet til naturen. Fjellturer, klatrepark, lekeland og båtutleie er bare noe av det dere kan oppleve her. Det vil aldri bli et kjedelig øyeblikk på denne campingplassen!

ål
Topcamp Hallingdal

Topcamp Hallingdal

Sjekk prisen her

3. First camp Bø i Telemark

First Camp Bø ligger vakkert til ved foten av Lifjell. Denne campingplassen tilbyr komfortable romslige hytter, moderne leiligheter, sjarmerende «hobbit-hus» som de «podder». Det er også plass til telt, campingvogner og bobiler. Bø Sommarland og klatreparken Høyt & Lavt ligger også i nærheten for spennende og uforglemmelige opplevelser.

bø i telemark
First camp Bø

First camp Bø

Sjekk prisen her

Her kan du lese om hvilke familieparker nordmenn søker mest etter.

4. Sveastranda camping i Gjøvik

Sveastranda Camping har en idyllisk beliggenhet ved Mjøsa Her kan du nyte aktiviteter som bading, minigolf, fisking, sykkelbåt, og en rekke turstier. Plassen har barnevennlige lekeområder, badestrand, og restaurant i høysesongen som sikrer en hyggelig opplevelse for hele familien.

gjøvik
Sveastranda camping

Sveastranda camping

Sjekk prisen her

5. Olderelv camping i Skibotn

Olderelv Camping i Skibotn er kjent for sitt tørre klima og rolige atmosfære, perfekt for rekreasjon. Campingplassen er anerkjent som Topp-Camping av Norsk Bobil og Caravan Club, og tilbyr høy standard på renhold, sikkerhet og service. Her kan du spille minigolf, fiske eller bade i sjø, vann og elv, eller til og med ta en dagstur til Finland.

Skibotn
Olderelv camping

Olderelv camping

Sjekk prisen her

Her får du tips til hvordan du måler badetemperaturene.

Les mer på våre temasider: