Gjør det selv

Cotton candy-genser: Gratis strikkeoppskrifter

Tre bilder. Bilde 1 visere stripete strikkegenser i pastellfarger. Bilde 2 viser rosa sukkerspinn. Bilde 3 viser lyseblå strikkegenser. Cotton candy genser har plitt et populært strikkaplagg. Vi gir deg gratisoppskrifter.
Cotton candy genser er i vinden. Den populære genseren strikkes med fluffy garn som får genseren til å ligne på sukkerspinn. Vi har funnet frem gratis oppskrifter, garnalternativer og strikkepakker du kan sjekke ut. (Foto: Strikkia og colourbox)

Cotton candy-genser er en fluffy genser som er enkel å strikke. Her finner du alt du trenger å vite om hvordan du lager det populære plagget.

Cotton candy-genser er en lett fluffy genser i pastellfarger. Genseren har fått navnet sitt fordi den kan minne om sukkerspinn. 

Fluffy, lette strikkegensere har vært i motebildet i noen år nå, og de har tenkt til å være der en stund til. Når våren nærmer seg blir det mer populært med spreke farger, og kombinerer vi lette fluffy gensere med pastellfarger, får vi et lekkert 80-talls inspirert strikkeplagg som kan minne om sukkerspinn.

Vi gir deg informasjonen du trenger for å strikke det populære plagget.

Lyst til å strikke noe annet? Vi har samlet alle våre strikkeoppskrifter her.

Cotton candy genser

Det er ikke én spesiell oppskrift på en såkalt cotton candy-genser. Det er nemlig stilen som får det til å se ut som sukkerspinn som har gitt navnet til denne strikketrenden.

Her er det bare å slippe fantasien løs og utforske forskjellige oppskrifter. Du bestemmer selv om du vil ha en ensfarget genser, eller kombinere flere farger.

Lyst til å strikke din egen American Dreams-genser? Her finner du flere oppskrifter.

Gratis strikkeoppskrifter til cotton candy-genser

Vi har funnet frem tre gratis strikkeoppskrifter til deg.

Tre bilder ved siden av hverandre som viser tre modeller med forskjellige strikkagensere. Første bilde viser er fluffy genser i duse farger, andre bildet viser en flyffy lyserosa genser, og det tredje bildet viser en stripete jakke i fargene gul, rosa og blå. Vi har samlet oppskrifter til cotton candy genseren.
Cotton candy-genser er en genser som er strikket i pastellfarget fluffy garn, og kan minne om utseende til sukkerspinn. Vi har samlet flere oppskrifter, garnalternativ og strikkepakker slik at du kan strikke det populære plagget. (Foto: Dale garn, DROPS Design og Strikkia) (Foto: Dale garn, DROPS Design og Strikkia)

Strikkeoppskrift på Cotton Candy by DROPS design

Gratis oppskrift

Denne cotton candy-genseren strikkes på pinne 6, og har en enkel oppskrift å følge. Anbefalt garn til genseren er kombinasjon av DROPS Brushed Alpaca Silk og DROPS kid-silk. Kombinasjonen gir et fluffy utseende som ligner på sukkerspinn.

drops garn
Drops Brushed Alpaca Silk

Drops Brushed Alpaca Silk

Stort utvalg av farger.
Sjekk prisen her
drops garn
Drops Kid-Silk Mohair

Drops Kid-Silk Mohair

Stort utvalg av farger.
Sjekk prisen her

Begge garnene finnes i flere flotte pastellfarger, så her er det bare å slippe fantasien løs. Føler du deg ekstra kreativ kan du utforske med for eksempel striper.

Her finner du gratis oppskrift Cotton Candy by DROPS design.

Misty Jumper – her finner du oppskriften

Misty-genseren strikkes i det silkemyke garnet Kidsilk Erle eller dobbel tråd med Tynn Kidsilk Erle fra Dale garn. Anbefalt pinnestørrelse er 2,5 og 3,5. Begge garnene finnes i mange forskjellige farger, og gir deg derfor mange fargekombinasjoner å velge mellom. Du trenger ikke velge bare én farge om du ønsker mer spill og lekenhet i genseren.

dale garn
dale garn
Tynn Kidsilk Erle

Tynn Kidsilk Erle

Sjekk prisen her

Last ned gratis strikkeoppskrift på Misty Jumper her.

Strikk Lykke-jakke

Kjøp oppskrift

Cotton candy-genseren begrenser seg ikke til bare en stil. Hvorfor ikke strikke en cardigan i cotton candy-stilen? Lykkejakken er strikket i Bella mohair som kommer i mange flotte farger – også flere farger i samme nøste.

Permin
Bella mohair

Bella mohair

Finnes i mange flotte farger du kan kombinere.

Her kan du kjøpe oppskriften til Lykkejakke.

Jakken kan også kjøpes som strikkepakke om du ønsker å få garn og oppskrift sammen.

Strikkepakke

Lykkejakke

Myk og fluffy jakke i spreke farger. Her kan du kombinere de fargene du selv ønsker.
Sjekk ut alle fargene som er tilgjengelig

Garnalternativer til cotton candy-genser

Det finnes et stort utvalg av fluffy garn som gir cotton candy-stilen. Her har du noen garnalternativ som kan brukes til cotton candy-genser.

viking garn
Mohrino fra Viking garn

Mohrino fra Viking garn

Cotton candy-genser dame

Ønsker du å bestille både garn og oppskrift i en og samme pakke har vi funnet frem noen strikkepakker som kan være av interesse.

Cotton candy genser

Sorbet bluse

Silkemyk genser med ballongermer. Genseren er strikket i DROPS kid-silk som består av 75% mohair og 25% silke. Garnet finnes i flere flotte farger, og du kan kombinere de fargene du ønsker i denne genseren.
Sjekk ut fargene du kan velge mellom
Cotton candy genser

Zara-genser

Zara-genseren er en fluffy genser med vide armer. Plagget strikkes på pinne 6 med garnet Viking mohrino, 50 % young groat mohair, 41 % merino ull og 9 % polyamid. Garnet finnes i mange spreke farger.
Sjekk ut fargene du kan velge mellom

Den populære Amanda-genseren kan også strikkes som en cotton candy genser. Her finner du oppskrift og det du trenger å vite om Amanda-genseren.