TV-tips

Dag Otto Lauritzen med ny jobb: Setter kjendiser på sykkelprøve

Promobilde Deltakerne i Velodromen Kjendis på TV 2
Deltakerne i Velodromen Kjendis på TV 2 (Foto: TV 2)

Åtte norske kjendiser blir satt skikkelig på prøve i Dag Otto Lauritzens nye TV-jobb.

Les mer på våre temasider:

Igjennom flere sesonger med Kompani Lauritzen har seerne blitt godt kjent med at Dag Otto Lauritzen kan gå langt med å utfordre kjendisene. Denne gangen handler det om å konkurrere på sykkel, noen Lauritzen vet alt om som tidligere proff-syklist.

Inndelt i lag to og to skal kjendisene tråkke til og kjempe om heder og ære i sommerens nye realitykonkurranse «Velodromen Kjendis» på TV 2.

De åtte deltakerne deles inn i fire lag, som kjemper mot hverandre i flere øvelser – av varierende vanskelighetsgrad. Mens enkelte av deltakerne har lang erfaring fra toppidretten også fra sykkelsetet, er likevel møtet med den stupbratte velodromen i Asker fryktinngytende, skriver TV 2 i en pressemelding. Gjennom konkurransene må deltakerne utfordrere seg selv til det ytterste og i stor hastighet når de skal komme først til toppen.

Bildet viser Felix Baldauf og Tiril Eckhoff i sykkelantrekk i velodrom
På lag: Felix Baldauf og Tiril Eckhoff i TV 2s nye sykkel-realityshow

– Mitt første møte med velodromen var intens. Da jeg så veggene så tenkte jeg «fuck, brytekarrieren henger i en tynn tråd nå». Men opplevelsen var nydelig. En dag jeg kommer til å huske resten av livet, forteller bryterstjernen Felix Baldauf. Han deltar i «Velodromen Kjendis» på lag med tidligere skiskytter Tiril Eckhoff. 

I tillegg deltar følgende kjendiser i konkurransen:

Lag rød: Henrik Elvestad og Maren Lundby

Lag rosa: Camilla Sagen og Oskar Westerlin 

Lag hvit: Helle Nordby og Halvor Egner Granerud

– Aldri sittet på en sykkel, som har vingla så mye

Også flere av de andre deltakerne beskriver opplevelsen som spesiell. God morgen Norge-programleder og Jakten på kjærligheten-aktuelle Camilla Sagen legger ikke skjul på at innspillingen var av det heftige slaget. – Da jeg kom gående gjennom tunnelen og inn i hallen, følte jeg meg som Russell Crowe i «Gladiatoren». Helt til jeg så den bratte veggen vi tilsynelatende skulle sykle på toppen av. Da følte jeg meg ikke som Crowe, men han som gjør i buksa mens han venter på å entre amfiet i Colosseum. Det var dritskummelt. Jeg har aldri sittet på en sykkel, som har vingla så mye av nerver, forteller Sagen.

NTB-bilde av Dag Otto Lauritzen som jubler for OL-bronse i 1984
OL i Los Angeles i 1984. Sykling, landeveisritt, menn. F.v. Steve Bauer Can. sølv, Alexi Grewal gull, USA og bronse til Dag Otto Lauritzen Norge. (Foto: NTB Scanpix)

Nå er Dag Otto Lauritzen mest kjent for de fleste som TV-profil, men han er tidligere syklist. I OL i Los Angeles i 1984 tok han bronsemedalje på fellesstarten (bilde). Han syklet profesjonelt fra 1984 til 1994. Han deltok åtte ganger i Tour de France og ble første nordmann til å vinne en etappe i Tour de France i 1987.

Alle deltakerne i denne nye tv-serien er med i hver episode, før det til slutt kåres et vinnerlag etter siste øvelse. «Velodromen Kjendis» er på syv episoder med premiere på TV 2 Play torsdag 27. juni. I tillegg skal serien vises underveis i TV 2s Tour de France-sendinger i sommer.