Shopping

Har du ikke piggsko bør du teste dette trikset

Glatt ute? Slik holder du deg på beina uten brodder og piggsko.

Når det er glatt og dårlig føre ute er det mange måter man kan sikre seg mot å gå på trynet. Dette er kanskje den lureste av dem alle!

Slik har du aldri sikret skoene mot glattisen før! På bensinstasjoner og andre utsalg av bilrekvisita landet over finner du en anonym liten sprayflaske du kanskje aldri har viet noe særlig oppmerksomhet.

Sprayboksen inneholder noe som kalles dekk-klister, populært kjent som «kjetting på boks» her til lands. Produktet er først og fremst utviklet for å være en nødløsning for dekk-grep til biler, og sprayes rett på dekk om underlaget er for glatt.

Helt genialt
Turtle Wax Dekklister

Turtle Wax Dekklister

Genialt til sko
Pris nå: 128 kroner hos Verktøy
Her får du den til laveste pris

Noe som mange derimot ikke vet, er at sprayen også er svært effektiv som et alternativ til brodder og piggsko når du skal ut og gå på glatt føre. Det er kanskje ikke et fullverdig alternativ til reale stålbrodder og piggsko, men samtidig utrolig lettvint. Spray på, og spankuler i vei.

Har du flere vinter-relaterte utfordringer om dagen? Les vår samleside for smarte vintertips

Dette er noe som folk har gjort lenge, for eksempel skrev Aftenposten om dette helt tilbake i 2004, men for meg var dette helt nytt.

Spray litt under hver sko, og med ett har du et grep på underlaget som gjør brodder og piggsko til en saga blott. Riktignok vil materialet slites av over tid, men så er det jo bare å spraye på mer med en gang du kjenner at grepet begynner å glippe.

Det finnes også et tilsvarende produkt, som er spesielt utviklet for dette formålet. Det er en liten og hendig harpiks-spray som heter Såle, og som du fint kan ha med deg i vesken eller lignende. Så er du alltid forberedt på glatte underlag.

Mye snø og is der du er? Dette er 5 geniale produkter for å fjerne det!

Antiskli på sprayboks – Såle, 150 ml

Sjekk prisen!