Hus

DIY: Hvordan dekorere med påskelilje på fat

åskelilje er selve høytidsblomsten til påsken. Og nå blomstrer den som aller mest.
Påskelilje er selve høytidsblomsten til påsken. Og nå blomstrer den som aller mest. (Foto: Colourbox)

Påskeliljen er selve høytidsblomsten til påsken. Navnet sier på mange måter seg selv, blomsten som ser ut som små gule stjerner blomstrer for fult mellom april og mail, altså rett rundt påsketider. Med sin lange grønne base og gule blomst pynter mennesker rundt hele verden til påske med den tradisjonsrike blomsten.

Det finnes en rekke ulike måter å plante, dekorere og vedlikeholde påskeliljen på. Du kan for eksempel lag en lekker påske dekorasjon som kan glede venner og familie. Alt du trenger er påskeliljer, jord, mose og et fat.

Loading the player…

Dette trenger du for å lage påskefat

Det å lage en egen blomsteroppsats er en unik og gøy måte å pynte hjemmet på. Imponer venner og familie med denne lette fremgangsmåten.

Dette trenger du til et påskefat

  • Bolle/Fat
  • Mose
  • Påskelilje
  • Vann
  • Jord
Påskehilsen

Påskehilsen

Vakre påskeliljer er like fint inne i stuen som ute på terrassebordet i solveggen. Bestill i dag og få blomsten levert på døra
Bestill blomsterhilsen her

1. Spre røttene god fra hverandre

Når du skal laget et lekkert blomsterfat er det viktig at blomstene har det optimale forholdene for å vokse og stråle. Det første du derfor bør gjøre er å ta løkene fra hverandre og fjerne unødvendig jord slik at røttene får mer luft og plass til å vokse.

2. Fyll på med næringsrik jord

Ny næringsrik gjord er en viktig brikke i å holde påskeliljene fine og blomstrende så lenge som mulig. Fyll på med ny næringsrik jord fra pose eller kompost i bunn, rundt og over røttene, la løken stå litt opp fra jorden. Løken trenger ekstra lys for å gi store og fine løkblomster.

3. Dekk jorden med mose

For å få en lekker og grønt fat som passer på påskebordet er det lurt å plassere mose over jorden. Putemose eller flatmose legges enkelt over jorden som et lekent puslespill.

4. Gi påskeliljen en skvett vann

en skvett vann hjelper til med å binde jorden samtidig som mosen holdes grønn og fin i lang tid. i tillegg hjelper vannet med å gi en frodig og stor blomsteroppsats.

5. Flett en lekker krans som ekstra pynt

Om du ønsker litt ekstra pynt på fatet kan en enkel krans flettes og legges på toppen av fatet. Bruk grener av hengepil og tvinn grenene til små sirkler. Fortsett prosessen frem til du har en tykk og lekker krans. Se videoen over for inspirasjon på hvordan du kan flette kransen.

Gjenta prosessen og lag tre til fire kranser i forskjellig størrelse.

Nyttige lenker

  • Få mer blomster inspirasjon og masse nyttige tips fra Skarp i hagen.
  • Bestill blomster levert på døra til en du er glad i eller deg selv hos Interflora.