Black Friday

Derfor har vi Black Friday: Dette er historien bak tilbudsdagen

Bilde av to jenter på shopping under black friday 2023. kanskje de har sikret seg et godt tilbud? En jente har blont hår den andre har brunt hår.
Black Friday er en perfekt mulighet til å sikre seg populære varer til en nedsatt pris. (Foto: Colourbox)

Black Friday er rett rundt hjørnet og nå kan du spare stort på det som kalle sårets største tilbudsdag. Men hvorfor har vi Black Friday?

Årets største tilbuds- og salgsdag Black Friday er rett rundt hjørnet. Og dagen som sparkes i gang tidlig fredag 24. november i 2023 er også det som anses som den beste tilbudsdagen under Black Week.

Historien bak Black Friday

Black Friday startet ifølge SNL som en kommersiell kjøpefest på starten av 1950-årene i USA. Det er mange teorier på hvordan tilbudsdagen startet, men det som er sikkert er at dagen nå markerer starten på julehandelen verden over. Black Friday lander alltid på den fjerde fredagen i november og dagen etter Thanksgiving. Dette er en helligdag i USA og også en dag amerikanerne har fri, noe som gir en god sjanse for å kjøpe julegaver på tilbud.

For å tiltrekke seg flest mulige kunder, begynte butikkene med nedsatte priser og spesialtilbud noe som sies at var starten på det vi i dag kjenner som årets store tilbudsdag.

Vil du lese mer om Black Friday 2023? Her kan du lese alt om handelsdagen og holde deg oppdatert på kupp og gode tilbud.

Hvorfor har vi Black Week og Friday i Norge?

Som andre amerikanske tradisjoner, som for eksempel Halloween, har Black Friday etterhvert blitt en fast tradisjon her til lands også, og selv om vi ikke feirer Thanksgiving her i landet har den store handelsdagen fylt med høye rabatter og gode tilbud blitt tatt godt i mot. Men mediene melder om at det i år er en ekstra stor risiko for at forbrukerne blir forsøkt lurt under tilbudsdagen, vi har derfor funnet det beste Black Friday-tipset slik at du unngår å bli lurt.

Nettbutikker med Black Friday-tilbud

Vi har samlet en rekke ulike nettbutikker vi vet pleier å ha gode priser under Black Week. Vi garanterer ikke at butikkene har salg, men vi håper de gjentar suksessen i år.

Sport og friluft

Anton Sport

Birk Sport

Fjellsport

Get Inspired

Helly Hansen

Intersport

Kajakk & fritid

Milrab

Mystuff/Treningsgiganten

Outnorth

Sportmann

Stormberg

Tights

XXL

Elektronikk og dingser

Elkøp

Elon

E-wheels

Hifi-Klubben

Ice

Komplett

Power

Klær og sko

Bubbleroom

Boozt

Care of Carl

Comfyballs

Daniel Wellington

Ellos

Gina Tricot

Get Inspired

NA-KD

Nelly

NLY Man

Pierre Robert

Viking Footwear

Villoid

Kjøkken og interiør

Bakeren og Kokken

Bedre Nætter

Christiania Glasmagasin

Clas Ohlson

Ellos Home

Hyttefeber

Høie of scandinavia

Jernia

Kitchentime

Kitch´n

Kremmerhuset

Lunehjem

Nordic Nest

Nordiska Galleriet

Princess

Royal Design

Rom21

Skjønnhet og velvære

Blivakker

Blush

Caia Cosmetics

Fredrik & Louisa

Kicks

Lyko

Annet

Coolstuff

Ekstralys