Reise

Det er deilig å være norsk – med feriehus i Danmark

feriehus i danmark familie på fire som spiser på terrassen nær sjøen.
Feriehuset er danskenes versjon av vår hytte, og nesten like typisk dansk som røde pølser og høye smørbrød (Foto: Robin Skjoldborg / VisitDenmark)

Feriehus i Danmark byr på en ferie med kritthvite strender, fine opplevelser, idylliske småsteder og deilige kystbyer som Løkken og Skagen.

I 1989 serverte reklamefolkene i Dinamo et slagord som flere tiår senere er blitt såpass inkorporert i nordmenns hjernebark at det nærmest er blitt en del av vår dagligtale. Det begynte med reklamespotter der lystige dansker nøt det livet hadde å by mens de humret sarkastisk godt over norske avgifter og streng alkoholpolitikk. Og konklusjonen var alltid den samme:«Det er dejlig å være norsk – i Danmark.»

Her booker du feriehus i Danmark.

Det er ingen tvil om at det er forbausende behagelig å oppholde seg hos våre danske naboer. Ikke minst om sommeren når vi kan nyte tallrike strandperler med kritthvit sand, flotte turmuligheter, misunnelsesverdige sykkelkultur og befriende korte avstander inn til nærmeste by eller tettsted. Her er de beste strendene i Danmark

Finn flere reisetips på Startsiden Guider

Og så er det ikke til å komme fra at Danmark er minst like dejlig å reise til på høsten.

Lei et feriehus i Danmark

DanCenter leier ut hele 6725 feriehus i alle størrelser over hele Danmark.
Book hos DanCenter.no

Danskenes svar på det søte hytteliv

mann og kone med to barn på stranden ved hirtshals i danmark.
Den lille danske fiskerbyen Hirtshals har flotte strender og et livlig havneliv. (Foto: Robin Skjoldborg / VisitDenmark)

Danmark er for lengst blitt stadig flere nordmenns foretrukne reisemål når det skal leies feriehus i utlandet. Feriehuset er danskenes svar på hyttene her hjemme, men hvor fjelltopper og skog er byttet ut med kyststripe, åpent hav og flate, langstrakte landskap. Stikkordene er avslappede, late dager med god mat og drikke, bading i langgrunn sjø og kveldskos.

Totalt finnes det mer enn 40.000 feriehus i Danmark. Selv om de fleste er eid av privatpersoner så er det mange som er tilgjengelig for utleie.

Cruise til København

Daglige avganger mellom Oslo og København. I sommer får du med deg bilen til halv pris.
Book hos DFDS

Et tips er å leie utenfor fellesferien hvis du har anledning til det. Da kan det være gode muligheter for at prisene er lavere. Det danske været er gjerne mildere sammenlignet med her hjemme, dermed kan du enkelt tjuvstarte på sommeren eller forlenge den med et par ekstra uker.

Her er de syv beste hotellene i København

Naturskjønne Nordjylland

mann og kone med te små barn som er inne på en hytte i danmark nær sjøen. tegner og leker utsikt mot sjøen
Et feriehus i Danmark passer ekstra bra for familieferien, da man får tid til å være mye sammen, samtidig som alle kan gjøre som de har lyst ti. (Foto: Niclas Jessen / VisitDenmark)

Nordjylland er Danmarks nordligste region og har mye å kunne friste med. Fra Vesterhavet med sine langstrakte, hvite strender der vindforholdene legger alt til rette for vannsport som surfing, til de imponerende sanddynene ved Kattegat. Her finner du også Aalborg som er Danmarks 4. største by.

Når det kommer til utleie av feriehus, er Nordjylland blitt et av Danmarks mest ettertraktede reisemål når ferien skal nytes. 

Maleriske Skagen

oversiktsbilde av skagen i danmark
Skagen har omkring 10.000 innbyggere, og byen er såpass liten at det er gåavstand til både strender, museer og severdigheter. (Foto: Colourbox)

Danmarks nordligste by oppsto som fiskehavn omkring 1250. I dag er Skagen et populært reisemål der byens lystbåthavn er fylt med båtturister fra Norge, Sverige og Danmark hele sommeren gjennom. Skagen er ellers kjent for den karakteristiske, skagengule fargen på husene og hvite kanter på taksteinen.

Her finner du sommerhus i Skagen.

De spesielle lysforholdene her virket som et fluepapir på skandinaviske kunstnere i 1880- og 1890-årene, og resultatet ble vakre mesterverk som du kan se blant annet på Skagens Museum. Skagen har flere flotte fyrtårn vel verdt et besøk, og den storslåtte, vakre naturen er et kapittel i seg selv.

Den “hvite byen” Løkken

familie som speider utover stranden på løkken med utsikt til de hvite badehusene i den danske badebyen
Løkken er en klassisk badeby på Nordjyllands vestkyst, hvor du finner en av Danmarks beste strender og de karakteristiske hvite badehusene. (Foto: Niclas Jessen / VisitDenmark)

Den klassiske badebyen Løkken startet som et fiskevær og ligger vakkert plassert i Vendssyssel på Nordjylland. I likhet med mange av Danmarks sjarmerende småbyer, kan Løkken friste med vel bevarte historiske bykjerner, hyggelig lokalbefolkning, naturskjønne omgivelser og brosteinsgater.

Her finner du feriehus i Løkken.

Gjennom generasjoner har folk reist til denne turist- og feriebyen for å nyte nærheten til havet, et rikt kaféliv og ektefølt dansk hygge. Løkken er et av de mest nybegynnervennlige surfestedene i Danmark, og med sine omkring 500 karakteristiske hvite badehus lyder den tilnavnet «Den hvite by».

Strandparadis ved blåvand

hyggelig rekefest med vin er typisk ferie i danmark når man er på et feriehus
Slik skal et sommerbord se ut, særlig når man tilbringer dagene ved et dansk feriehus.  (Foto: Niclas Jessen / VisitDenmark)

Det som virkelig trekker blant annet nordmenn hit år etter år, er den 50 kilometer lange strandlinjen fylt med hvit sand. Det er ingen sterke strømmer fra Nordsjøen utenfor Blåvandstranden, hvilket gjør den ideell for familier der foreldene kan slappe av mens barn trygt kan leke i vannkanten.

Book sommerhus ved Blåvandsstranden her.

Opplev historiske Danmark i Ebeltoft

gatebilde fra Ebeltoft i danmark. ofte referert til som den vakreste byen i danmark
Ebeltoft ligger kun noen få kilometer fra Danmarks nest største by, Århus, og er ofte referert til som en av de vakreste i Danmark. (Foto: Colourbox.com)

Med sine gamle hus og brosteinsgater er Ebeltoft på Djursland en innbydende småby fylt med ekte dansk sommeridyll. Her vandrer du gjennom gågater fylt med sjarmerende kaféer, fine restauranter, ulike spesialbutikker og kunsthåndverkere.

Her finner du sommerhus i nærheten av Ebeltoft.

Det gamle kjøpmannsmiljøet gjenspeiler samtidig et stykke dansk historie som strekker seg flere århundrer tilbake i tid. Byen fikk tildelt handelsrettigheter allerede i 1301 og er med det Danmarks eldste handelssted.

Les mer på våre temasider: