Shopping

Dette bør du ha med i ferieapoteket

person med sandaler som tar på plaster bak på hælen
En god investering denne sommeren er å lage ditt eget ferieapotek. Plaster, smertestillende og reisesyketabletter er kjekt å ha å ha.

Om uhellet skulle være ute mens du er på ferie, kan redningen være en toalettmappe fylt med enkel førstehjelp. Men hva er egentlig lurt å ha med seg?

Plutselig dukker det opp en brennmanet midt i det deilige badevannet. Du kan være uheldig og tråkke på svaberget der engangsgrillen sto for noen sekunder siden, eller du kjenner effekten av at du ikke smurte på deg godt nok med solkrem.

På Startsiden Guider finner du flere nyttige tips og triks.

Uavhengig om årets sommerferie tar deg til sjøen, ut på landet eller opp i fjellheimen, så er det greit å være forberedt dersom noe skulle skje. Det kan nemlig være fort gjort å pådra seg alt fra gnagsår og skrubbsår til utslett og allergier.

Dette trenger du til egenberedskap hjemme

Her er ti nyttige tips til hva det kan lønne seg å utstyre toalettmappen med før startskuddet for ferien er et faktum:

Gnagsårplaster

Det er lite som kan være så ødeleggende for fotturen i fjellet som vonde gnagsår.

Gnagsårplaster er et genialt plaster som gir effektiv beskyttelse når du trenger det som mest og er helt uunnværlig å ha med i sekken på tur. Det kan være smart å ha flere plasterstørrelser å velge mellom, så er du beredt til å plastre både vond hæl og såre tær. Plasteret lindrer umiddelbart og kan sitte på i flere dager.

Compeed Gnagsårplaster Mix 3 størrelser

Komplett løsning som gir lindring uansett hvor på foten gnagsåret oppstår. Compeed gnagsårplaster fungerer som et ekstra lag hud og gir umiddelbar smertelindring, beskytter mot trykk og friksjon, og gir raskere sårheling. Pakningen består av to gnagsårplaster i medium størrelse, to gnagsårplaster i small og ett plaster for gnagsår på tær.
Kjøp hos Apotekhjem

Vil du være føre var, kan en gnagsårstift være smart. Stiften legger seg som en usynlig hinne på huden og skal hjelpe til med å forebygge og beskytte mot gnagsår.

Lindrende gel for lokal behandling

En lindrende gel kan nærmest fungere som et universalprodukt og er et smart supplement i reiseapoteket. Det finnes flere ulike typer å velge mellom.

Annonselenke

Desinfeksjonsmiddel

Mange har fått gode vaner rundt håndhygiene etter koronapandemien. Det er aller beste er såpe og vann, men har du ikke tilgang på det, så er desinfeksjonsmiddel en god nummer to.

Håndsprit

Denne hånddesinfiseringen er tilsatt glycerol slik at desinfiseringen ikke tørrer ut hendene, og lar huden beholde sin naturlige fuktighet.
Kjøp hos Apotekhjem

Solkrem

Herlig, herlig – men farlig, farlig! Solen er en viktig kilde til vitamin D og vi håper vi får se mye til den i sommer, men vær obs: Ifølge Kreftforeningen har så mye som opp mot 90 prosent av hudkreft-tilfeller sammenheng med UV-stråling fra sol og solarium. Viktigheten av å beskytte huden med solkrem kan derfor ikke gjentas ofte nok.

Farmasøyt advarer: Ikke bruk solkrem fra i fjor.

Solkrem med solfaktor 30

Cosmica Sun Lotion er en lett og intensivt fuktighetsgivende solkrem til kropp med solfaktor 30, som gir god beskyttelse mot solens UVA- og UVB-stråler.
Kjøp her

Bruk rikelig med solkrem og gjenta smøringen etter to timer hvis du bader eller svetter bort kremen. Og bruk minimum faktor 30. Etter en dag i solen er det behagelig for huden med en god og kjølende After Sun.

Cliniderm solkrem med solfaktor 50

Cliniderm Caring Protection Sun Lotion er en lett og pleiende solkrem med solfaktor 50, som gir meget høy beskyttelse mot solens UVA- og UVB-stråler.
Kjøp her

Smertelindring

Smertestillende er nærmest obligatorisk i reiseapoteket og også her finnes det mange ulike varianter. Har du med barn eller barnebarn på ferie, så husk at du bør ha med egen paracetamol til dem tilpasset deres vekt og alder.

Annonselenke

Plaster

Alle ferieapotek må inneholde plaster. Ha med et lite utvalg av vanntette plastre, strips og plastre i ulike størrelser og til ulik bruk. Sitter plasteret ekstra godt fast på huden, kan en plasterfjerner være til hjelp. Den fjerner plasteret skånsomt på 1-2-3.

Norgesplaster Universal Kvikk Plaster

Kjøp hos Apotekhjem

Sårbehandling

Har du fått skrubbsår, rifter, kutt eller åpne gnagsår, bør såret renses for å unngå bakterievekst og infeksjoner.

Pyrisept er et velkjent produkt som renser sår skånsomt og effektivt. Produktet finnes både som salve, spray og flytende på flaske . Er du på farta er sårvaskserviettene fra Norgesplaster supre å ha med i veska på tur.

Annonselenke

Kløstillende

Lite er vel mer irriterende enn kløe fra sommerens myggstikk, brennesle eller brennmanet. Xylocain er et lokalbedøvende middel som effektivt lindrer kløe og svie forårsaket av blant annet insektsstikk og mindre brannskader som solbrenthet. Også Eurax er en effektiv og mild krem mot kløe og andre mindre hudirritasjoner.

Annonselenke

Reisesyketabletter

Kanskje planlegger du å tilbringe mye av tiden i bil eller båt, og da kan reisesyketabletter komme godt med om du har lett for å bli bil- eller båtsyk. Husk bare å ta tablettene 1-2 timer før avreise.

Sea Band, som gir et lett trykk mot akupunkturpunktet på innsiden av håndleddet, kan også hjelpe mot kvalme og oppkast. Armbåndene kan brukes av både barn og voksne, og er helt uten bivirkninger.

Annonselenke

Les mer på våre temasider: