Shopping

Dette er årets 5 beste parfymer til menn

Nærbilde av mann som i grå dress som sprayer parfyme på håndleddet. Vi har samlet de mest populære parfymene til herre, velg blant Armani, Versace, ysl, Hugo Boss og Dior.
Vi har sett på trendene og funnet de mest populære parfymene til herre akkurat nå. Dior, Versace, Armani og Hugo Boss er blant favorittene til norske nordmenn. (Foto: Colourbox)

Vi har sjekket ut trendene blant norske menn og funnet de mest populære parfymene fra blant annet Armani, YSL, Versace, og Hugo Boss.

Parfyme til menn er det perfekte tilbehøret for å sette prikken over i-en på et antrekk. Enten du vil ha en maskulin lukt eller en lett frisk parfyme, er det et stort marked å velge i.

Vi hjelper deg med å finne din neste favoritt-parfyme.

Interessert i trender? Her finner du samlesiden vår for herremote.

Vi har sett på nordmenns søketrender for å finne fem parfymer som er populære akkurat nå.

1. Versace Eros

Versace Eros er en frisk og maskulin parfyme til herre. Denne parfymen er inspirert av kjærlighetsguden Eros i gresk mytologi og har en frisk, ren og søte duft.

Frisk
Versace Eros  EdT

Versace Eros  EdT

Toppnoter: Mynteblader, sitronskall og grønt eple. Hjertenoter: Tonkabønner, geranium og vanilje. Bunnoter: Sedertre, vetiver og eikemose.
Sjekk prisen hos Kicks her Sjekk prisen hos Fredrik og Louisa her

2. Armani Code

Armani Code er blant de mest populære parfymene til menn i Norge. Det er også den første orientalske duften til herre fra Giorgio Armani. Parfymen kombinerer friskhet fra frukt med jordnoter på en unik måte.

Orientalsk
Armani Code

Armani Code

Toppnoter: Bergamott og sitron.
Hjertenoter: Anise, olivenblomst og guaiac tre. Bunnoter: Lær, tobakk og tonkabønner.
Sjekk prisen hos Lyko her Sjekk prisen hos Fredrik og Louisa her

3. YSL parfyme: L’Homme

Denne duften fra Yves Saint Laurent åpner opp med en fruktig toppnote styrket med en sjenerøs blanding av treaktige innslag av rav og en mangefasettert duft av sedertre.

treaktig
Yves Saint Laurent L'Homme

Yves Saint Laurent L'Homme

Toppnote: Sitron primofiore
Hjertenote: Sedertre
Bunnnote: Rav
Sjekk prisen hos Kicks her Sjekk prisen hos Fredrik og Louisa her

4. Hugo Boss The Scent

Parfymen fra Hugo Boss inneholder den eksklusive ingrediensen maninkafrukt med en duft som minner om rom og pasjonsfrukt. Sammen med noter av lær blir det en minneverdig duft som åpner opp med krydret og frisk ingefær som gir stimulerende energi.

varm og sensuell
Hugo Boss The Scent  EdT

Hugo Boss The Scent EdT

Toppnote: Ingefær
Hjertenote: Maninka frukt, lavendel
Bunnnote: Lær
Sjekk prisen hos Kicks her Sjekk prisen hos Fredrik og Louisa her

5. Dior Sauvage

Dior Sauvage er en ikonisk og maskulin parfyme til herre som dufter av sitrus og musk. Med en frisk blanding av bergamot, pepper, lavendel og sedertre er det ikke rart denne ryktes å være Johnny Depp sin favorittparfyme.

Frisk
Dior Sauvage

Dior Sauvage

Toppnote: Bergamott.
Hjertenote: Lavendel og Sichuan-pepper.
Bunnnote: Patchouli og Ambroxan
Sjekk prisen hos Fredrik og Louisa her Sjekk prisen hos Kicks her

Hvordan velge parfyme?

Når du skal kjøpe parfyme, er det flere viktige faktorer du bør vurdere for å sikre at du finner den riktige duften for deg. Her er noen ting du bør se etter:

  1. Duftfamilie: Parfymer kan deles inn i forskjellige duftfamilier, som for eksempel blomsteraktig, fruktig, krydret, treaktig eller orientalsk. Tenk på hvilke duftnoter du liker best og hvilken duftprofil som appellerer til deg.
  2. Toppnoter, hjertenoter og basenoter: Toppnotene er de første du kjenner når du påfører parfymen, mens hjertenotene kommer frem etter noen minutter og basenotene varer lengst.
  3. Anledning og sesong: Friske og lette dufter fungerer ofte bra om sommeren, mens varme og krydrede dufter passer bedre om vinteren.
  4. Personlig preferanse: Til syvende og sist er det viktigste at du liker duften og føler deg komfortabel med den.

Hvilken parfyme-størrelse bør du kjøpe: 30, 50 eller 100 ml?

Når det gjelder pris, kan det variere avhengig av merke og produkt. Generelt sett er det vanligvis mer kostnadseffektivt å kjøpe en større flaske parfyme. Prisen per milliliter kan være lavere for større flasker sammenlignet med mindre størrelser.

Hva betyr EdT og EdP i parfymer?

Forskjellen mellom EDT (Eau de Toilette) og EDP (Eau de Parfum) ligger hovedsakelig i konsentrasjonen av duftoljer i parfymen.

EdT er vanligvis en lettere og friskere variant av en parfyme. Den har en lavere konsentrasjon av duftoljer.

EdP er derimot mer konsentrert og har vanligvis en høyere andel av duftoljer. Dette gjør at EdP-parfymer varer lenger på huden og har en mer intens og langvarig duft. På grunn av sin høyere konsentrasjon, er EdP vanligvis dyrere enn EdT.

Valget mellom EdT og EdP avhenger av personlige preferanser og behov. Hvis du foretrekker en lettere og friskere duftopplevelse eller ønsker å ha muligheten til å oppdatere duften gjennom dagen, kan EdT være mer egnet. Hvis du derimot foretrekker en mer intens og langvarig duft som varer lenge, kan EdP være et bedre valg.

Er parfyme billigere på taxfree?

Det kan variere avhengig av flere faktorer, inkludert prispolicyen til den spesifikke nettbutikken og de aktuelle prisene på taxfree-butikken. Generelt sett kan det være mulig å finne parfyme til lavere priser i enkelte nettbutikker sammenlignet med taxfree-butikker.