Hjem og hage

Et ekstra rom i hagen: Dette er de mest populære hagestuene

Innsiden av sort hagestue med møbler
Med en hagestue blir hagen større, og du kommer nærmere naturen med stuenes åpne følelse. Det finnes også flere modeller du kan velge å ha som vinterstue. (Foto: Grønt Fokus)

Ønsker du deg ett ekstra rom i huset? Vi har samlet de flotteste hagestuene og vinterstuene, som gjør både hagen og huset ditt romsligere.

Hagestuene er mange og utvalget stort. Vi har funnet frem flere modeller til deg som vil ha en hagestue som er på jakt etter en enkel, vedlikeholdsfri, frittstående, byggesett eller moderne. Hagestue, eller sommerhage som den gjerne også blir kalt, baserer seg på bruk gjennom våren, sommeren og høsten – kort og greit sommerhalvåret. De fleste hagestuer består gjerne av uisolert herdet eller laminert glass. Noe som kan gjøre den til et kjølig sted å oppholde seg om vinteren.

Så lenge gulvet er stabilt lagt, kan sommerhager monteres rett på terrassegulv eller andre underlag for sommersbruk.

Hagestuepakken Feire inneholder reisverk til ubrutt tak, hvite skyvedørpartier, kanalplast inkludert profiler samt brutte hjørne. (Foto: Grønt Fokus)

Hagestuen er som oftest gjennomsiktig på alle kanter slik at alt av dagslys kommer inn. Gjennomsiktige vegger gjør at man beholder noe av frihetsfølelsen. Samtidig som terrassen blir mer anvendelig ettersom du er beskyttet mot regn og vind. Om ønskelig kan de som oftest åpnes fullstendig.

Under ser du en oversikt over noen av de flotteste hagestuene på markedet:

Annonselenke
Hagestuen Ønske fra Grønt Fokus er av typen frittstående hagestuer, og kan plasseres der du selv ønsker det. (Foto: Grønt Fokus)

Mange velger også en frittstående hagestue. Den er perfekt hvis du vil ha litt tid for deg selv. De frittstående hagestuene går også under navnet lysthus og passer veldig godt hvis du har flere platåer på tomten og ikke har plass på husveggen. For de som er så heldige å ha svømmebasseng eller strand på tomten er den utmerket som et skifterom eller et sted hvor man kan gå inn å varme seg.

Frittstående hagestuer

Annonselenke

Flotte og isolerte vinterhager

Vinterstue på sort hus med terrasse
En vinterstue bygger på ett ekstra rom på huset ditt, og kan brukes hele året. Har du ønsket deg spisestue eller lesekrok kan du få dette med en vinterstue. (Foto: Grønt Fokus)

En vinterhage er for deg som vil bruke hagestuen hele året. Mange liker å kjenne på nærheten til naturen mens de sitter i godstolen med en god bok uten at de trenger å bekymre seg for regn, snø eller vind. Er du blomsterinteressert, er dette også en fin plass å ha plantene på vinterlagring.

Hvit vinterstue til hvitt hus i snø
En vinterhage eller hagestue vil ofte også øke taksten på både huset og bruksareal.

En vinterhage gir deg i tillegg muligheten til å oppfylle ønsket om mer plass, fordi du får økt boareal. Det er verdt å merke seg at man også kan få hagestuer som fungerer som vinterhager. Det krever at de er bedre isolert, og at selve reisverket er mer solid og tåler vekten av snø. Vil du ha en hagestue du også kan bruke på vinteren vil den derfor bli mer kostbar.

Her følger et utvalg komplette vinterhager fra Grønt Fokus:

Annonselenke

Les mer på våre temasider: