Shopping

Best i test: Vinterklær og utstyr til barnehage og skole

Klær til barnehage og skole: Bilde av barn i regnklær som leker ute og jente i rosa ullundertøy med rosa støvler.
Når det kommer til barna vil en helst ha det beste. Vi forklarer trelagsprinsippet for påkledning og viser deg hvilke klær og utstyr som er best i test til barnehage og skole. (Foto: Stormberg / Cubus)

Slik kler du barna til barnehage og skole med trelagsprinsippet. Vi har også samlet klærne og utstyret som er best i test!

Været skifter og plutselig kommer du på at du må kjøpe inn nye høst- og vinterklær til poden i barnehagen eller på skolen. Spørsmål om hva man skal kjøpe, hva man trenger og hvor man finner det beste til barnet stiller seg fort. For å gjøre valget lettere har vi samlet sammen testvinnere av alle de viktigste plaggene du trenger til barnet denne høsten og vinteren.

I og med at det ikke er vi, men skole eller barnehageansatte som kler barna, trenger vi ikke forholde oss for mye til selve påkledningen – men det er likevel viktig å ha skapet i barnehage eller skole fylt opp med alt barnet trenger av vinterklær, dresser, regnklær, sko og støvler.

Hvordan kle barn til barnehage og skole?

Når det kommer til bekledning er det beste tipset i følge Utemagasinet og KMspeider å kle seg etter trelagsprinsippet. Dette er et prinsipp som fungerer uansett årstid, sesong eller lek. Prinsippet går ut på å kle seg:

 1. Med noe som transporterer fuktigheten bort fra kroppen innerst. Her anbefales det et lag med ull, da ull vil transportere bort fuktigheten fra kroppen og holde deg tørr og varm. I følge LHL astma og allergi vil ull kunne holde på så mye som 35-40 prosent av sin egen vekt før plagget føles fuktig.
 2. Med et isolerende mellomlag. Neste lag skal holde barnet varmt og isolere. Materialene det anbefales å bruke her er plagg av ull, fleece eller dun. Fleece vil være effektive på å samle fukt og holde barnet tørt og dun og ull vil holde barnet varmt. Velg derfor gjerne fleece til de mest aktive dagene hvor barnet vil svette.
 3. Med et vind- og vanntett ytterlag. Dette laget skal beskytte barnet mot regn og vind, og trenger derfor ikke nødvendigvis å være foret – med mindre det er veldig kaldt. Så lenge du har kledd barnet tilstrekkelig og med rådene over.

Best i test ullundertøy: Helly Hansen

Tv2 gjennomførte en test av ullundertøy og her der det Helly Hansen, Lifa Merino-sett, som vinner. Ullundertøyet blir testet til barn, og får terningkast 6.

I testen overrasker også testens billigste ullundertøy med testresultatene. Ullundertøyet det her er snakk om er ullundertøy fra cubus i 100 prosent merinoull. Du finner begge varianter under.

Annonselenke
 • Best i test hos Tv2: Helly Hansen Lifa ullundertøy, størrelse 86 – 176

 • Overrasker: Ullklær til baby strl: 50-92

  Velg ullklær til baby for jevn kroppstemperatur – uansett årstid! Babyklær i mykeste merinoull og ullbodyer med bomull på innsiden.
 • Overrasker: Ullundertøy til barn str: 92 – 170

  Ullundertøy til barn Vi har kløfritt ullundertøy til barn! Se utvalget av myke ullongs og ulltrøyer, og miks og match for et komplett ullsett til barnet.

Best i test vinterdresser til barnehage og skole:

En god vinterdress til barna sikrer lek og moro i barnehage og på skole i flere timer hver dag – uten at barnet blir vått, kaldt eller klærne ødelagt. En vinterdress er gjerne en investering og da er det fint å vite at en velger riktig på første og ikke må kjøpe flere i løpet av vinterhalvåret. Under har vi funnet frem to vinterdresser som blir kåret til best i test.

Best i test hos Foreldre og barn: Isbjörn Penguin Snowsuit

Best i test hos Foreldre og barn (klikk.no) er Isbjörn Penguin Snowsuit. Vinterdressen får hele 6 av 6 øyne på terningen. Begrunnelsen for valg av testvinner skriver Klikk.no at er på bakgrunn av prestasjonene når det kommer til hvordan kjeledressen holder seg tørr under vanntrykk.

– Forsvarer den stive prisen og går til topps i årets vinterdress-test, skriver de om resultatet.

Vinner hos Testfakta.se: Didriksons Björnen

Vinner i test hos svenske Testfakta.se er Didriksons Björnen.

– Den er vantett, puster okei og får godkjent i holdbarhetstestene, skiver den uavhengige testsiden om dressen.

Vind- og vanntett skriver produsentene. Kjeledressen har også justerbare armer og bein som gjør at du kan justere vinterdressen opptil én størrelse med å forlenge ermer og buksebein i takt med at barnet vokser.

Annonselenke
 • Best i test hos Foreldre og barn: Isbjörn Penguin Snowsuit (92-128)

  Testvinnende kjeledress med en rekke smarte løsninger. Dressen kan utvides i bein og armer – og dermed brukes en sesong til. Forsterkninger nederst på bena og i baken, vanntett glidelås, vanntett brystlomme og refleksdetaljer.
 • Best i test hos Foreldre og barn: Isbjörn of Sweden Penguin Snowsuit JR Mole (80-128)

  Kjeledress for alle kalde eventyr med teipede sømmer og vannavvisende YKK-glidelås. Dressen er vattert og har utmerkede varme-/vektforhold. Optimal bevegelighet, vannavvisende ytterstoff.
 • Testvinner hos Testfakta.se: Didriksons Björnen Vinterdress.

Best i test regnklær og fôret regntøy: Stormberg Vestland

2 bilder av regntøy til skole og barnehage som er best i test
(Foto: Stormberg)

Regnklær har ingen lett jobb hverken i barnehage eller skole. For barn, som elsker vann og helst vil oppholde seg mest mulig i putter, stein, gress, lekeapparat eller sandkassen må det regnklær som er både slitesterke og vanntette til for å holde barnet ditt tørt og varmt.

I test over regnklær hos svenske Testfakta.se er det Stormberg sitt sett Vestland som tar den gjeve tittelen best i test. Regntøyet finner du i både vanlig og fôret.

Stormberg Vestland

Testvinnende regntøy i alderen 1-14 år i mange forskjellige farger og mønster. Regnjakker, regnbukser, sett og regndresser.
Kjøp testvinnende regntøy her

Best i test ryggsekk til barnehage og skole:

En ryggsekk skal støtte ryggen til barnet ditt i det barnet skal ut på turer. Her er det viktig med god støtte for ryff og god plass til barnets eiendeler.

I test over sekker til barn hos Foreldre og barn (klikk.no) er det ryggsekken Mamut First Trion som stikker av med seieren. Sekken kommer i to versjoner:

 • Mamut First Trion 12: for barn ca. 4–6 år
 • Mamut First Trion 18: for barn ca. 7–9 år.
Annonselenke
 • Mamut First Trion 12 Barn (4-6 år)

  Mammut First Trion 12 er den riktige ryggsekken for alle eventyrlystne barn. Topplaster-design med klafflomme og et lite, polstret hoftebelte. For barn ca. 4–6 år. Refleks-detaljer.
 • First Trion 18 Jr. (7–9 år)

  Testvinneren fra Mamut til barn i alderen 7–9 år. 300D polyester ballskygge, navn og adresseetikett, refleks, ryggsekk volum: 18 l, Ryggsekk vekt: 600 g.

Best i test vognpose:

En vognpose sikrer god søvn ute, selv når det er kaldt. Det må også nevnes at det i tillegg er utrolig lettvint å legge barnet ned i en sovepose med innebygd liggeunderlag og hette versus å finne frem liggeunderlag, dyne, teppe, lue og regntrekk hver gang du skal ut på tur eller barnet skal hvile.

Vognposen som er best i test hos Babytesterne både 2018, 2019 og 2020 er Easygrow Nord.

– Wow på alle punkter, skriver de i testen. Dette er en skikkelig «wow» vognpose. Easygrow Nord er god og varm, myk i stoffet, vannavvisende og av opplevd høy kvalitet, forklarer Babytesterne uttalelsen med.

Annonselenke
 • Easygrow, Vognpose, Nord – Sand Solid

  Testvinner i 2018, 2019 og 2020! 92 cm uten forlengerdel og 120 cm med. Easygrow Nord gjør hverdagen enklere og mer komfortabel for små og store på tur. Takket være forlengerdel vil dere ha glede av Nord i lang tid. Helårspose med dunmengde 90/10 (dun/fjær) og vaskbar ull i rygg. Vannsøyle på 3000mm, pusteevne 3000gr/m2/24 hrs og vindtett.
 • Easygrow Nord, Black Melange – Best i test