Shopping

Vinterklær barnehage og skole: Disse er best i test

Bilde av smilende jentebarn som ligger på en snødekket bakke og lager engler i snø. Hun har på seg en vinterdress fra Didriksons som er best i test. Vi viser også hvilket ullundertøy, hvilken vinterbukse og hvilken vinterjakke til barn som er best i test og forklarer hvordan man kan kle barn riktig til barnehage og skole med «trelagsprinsippet».
Når det kommer til barna vil en helst ha det beste. Vi forklarer trelagsprinsippet for påkledning og viser deg hvilke klær og utstyr som er best i test til barnehage og skole. (Foto: Didriksons)

Slik kler du barna til barnehage og skole! Vi har også samlet vinterdresser, vinterjakker og ullundertøyet som er best i test!

Været skifter og plutselig kommer du på at du må kjøpe inn nye høst- og vinterklær til barney i barnehagen eller på skolen. Spørsmål om hva man skal kjøpe, hva man trenger og hvor man finner det beste til barnet stiller seg fort. For å gjøre valget lettere har vi samlet sammen testvinnere av alle de viktigste plaggene du trenger til barnet denne høsten og vinteren.

Vinterdress barn: Disse er best i test

En god vinterdress til barna sikrer lek og moro i barnehage og på skole i flere timer hver dag – uten at barnet blir vått, kaldt eller klærne ødelagt. En vinterdress er gjerne en investering og da er det fint å vite at en velger riktig på første og ikke må kjøpe flere i løpet av vinterhalvåret. Under har vi funnet frem to vinterdresser som blir kåret til best i test.

Best i test vinterdress hos Foreldre og barn: Isbjörn Penguin Snowsuit

Best i test hos Foreldre og barn (klikk.no) er Isbjörn Penguin Snowsuit. Vinterdressen får hele 6 av 6 øyne på terningen. Begrunnelsen for valg av testvinner skriver Klikk.no at er på bakgrunn av prestasjonene når det kommer til hvordan kjeledressen holder seg tørr under vanntrykk.

– Forsvarer den stive prisen og går til topps i årets vinterdress-test, skriver de om resultatet.

Vi har også funnet frem vintersko og støvler som er best i test til barn.

Best i test
Isbjörn of Sweden Kid's Penguin Snowsuit

Isbjörn of Sweden Kid's Penguin Snowsuit

Best i test hos Foreldre og barn.
Sjekk prisen her

Best i test vinterdress til barn hos Testfakta.se: Didriksons Björnen

Vinner i test hos svenske Testfakta.se er Didriksons Björnen.

– Den er vantett, puster okei og får godkjent i holdbarhetstestene, skiver den uavhengige testsiden om dressen.

Vind- og vanntett skriver produsentene. Kjeledressen har også justerbare armer og bein som gjør at du kan justere vinterdressen opptil én størrelse med å forlenge ermer og buksebein i takt med at barnet vokser.

best i test
Didriksons Björnen Vinterdress

Didriksons Björnen Vinterdress

Testvinner hos Testfakta.se: Didriksons Björnen Vinterdress.
Sjekk prisen her

Best i test ullundertøy til barn: Helly Hansen

Tv2 gjennomførte en test av ullundertøy og her der det Helly Hansen, Lifa Merino-sett, som vinner. Ullundertøyet blir testet til barn, og får terningkast 6.

I testen overrasker også testens billigste ullundertøy med testresultatene. Ullundertøyet det her er snakk om er ullundertøy fra cubus i 100 prosent merinoull. Du finner begge varianter under.

Best i test
HH LIFA® MERINO BASE LAYER SET BARN

HH LIFA® MERINO BASE LAYER SET BARN

Best i test hos Tv2: Helly Hansen Lifa ullundertøy, størrelse 92 – 134
Sjekk prisen her

Anbefalt ullundertøy til barn: merinoull fra Polarn O. Pyret:

Anbefalt ullundertøy hos The Strategist er dette ullundertøyet fra Polarn O. Pyret. Her har de snakket med en ekspert som anbefaler dette settet, som kan kjøpes med flere forskjellige vekter.

Anbefalt
GENSER MERINOULL

GENSER MERINOULL

Ensfarget trøye i myk og varmende merinoull. Et perfekt innerlag under ytterplaggene våre! Ull holder på varmen selv når den er våt. Lag 1 – ull nærmest kroppen. Produktet er Superwash-behandlet, noe som betyr at det kan vaskes i maskin uten at det tover seg.
Sjekk prisen her
Anbefalt
STILLONGS MERINOULL

STILLONGS MERINOULL

Ensfarget stillongs i myk og varmende merinoull. Passer perfekt som et varmende innerlag under ytterplaggene våre! Produktet er Superwash-behandlet, noe som betyr at det kan vaskes i maskin uten at det tover seg.
Sjekk prisen her

Vinterjakke til barn: Best i test er Helly Hansen Legend 2

– For de som er på utkikk etter en varm, vanntett jakke som også kan gjøre den daglige jobben som jakke, anbefaler Maroe Helly Hansen sin skijakke for sin
allsidighet, sine varmeegenskaper og sitt utseende, skriver The Strategist i det de drar frem jakken som er av de beste vinterklærne til barn.

Fysioterapeuten: Dette er det viktig å tenke på når du velger skolesekk.

Anbefalt
Helly Hansen Legend 2.0 Insulated Ski Jacket Barn

Helly Hansen Legend 2.0 Insulated Ski Jacket Barn

En flerbruks og isolert barnejakke med vanntett/pustende ytelse
Sjekk prisen her

Vinterbukse til barn: Best i test er Helly hansen Rider 2

– Disse buksene er verdt investeringen til dager med snø, enten barnet ditt er et ake-, gå på ski- eller bygge i snøen-person, skryter The Strategist om vinterbuksen til barn.

Anbefalt
Helly Hansen Rider 2 Insulated Ski Bib Barn

Helly Hansen Rider 2 Insulated Ski Bib Barn

Vårt HELLY TECH® Performance-system er vanntett/pustende og vindbestandig. 100 % resirkulert PrimaLoft®-isolering vil holde barna komfortable i lave temperaturer. 
Sjekk prisen her

Best i test regnklær og fôret regntøy til barn: Stormberg Vestland

Regnklær har ingen lett jobb hverken i barnehage eller skole. For barn, som elsker vann og helst vil oppholde seg mest mulig i putter, stein, gress, lekeapparat eller sandkassen må det regnklær som er både slitesterke og vanntette til for å holde barnet ditt tørt og varmt.

I test over regnklær hos svenske Testfakta.se er det Stormberg sitt sett Vestland som tar den gjeve tittelen best i test. Regntøyet finner du i både vanlig og fôret.

Best i test
Stormberg Vestland

Stormberg Vestland

Testvinnende regntøy i alderen 1-14 år i mange forskjellige farger og mønster. Regnjakker, regnbukser, sett og regndresser.
Sjekk prisen her

Hvordan kle barn til barnehage og skole med trelagsprinsippet?

Når det kommer til bekledning er det beste tipset i følge Utemagasinet og KMspeider å kle seg etter trelagsprinsippet. Dette er et prinsipp som fungerer uansett årstid, sesong eller lek. Prinsippet går ut på å kle seg:

  1. Med noe som transporterer fuktigheten bort fra kroppen innerst. Her anbefales det et lag med ull, da ull vil transportere bort fuktigheten fra kroppen og holde deg tørr og varm. I følge LHL astma og allergi vil ull kunne holde på så mye som 35-40 prosent av sin egen vekt før plagget føles fuktig.
  2. Med et isolerende mellomlag. Neste lag skal holde barnet varmt og isolere. Materialene det anbefales å bruke her er plagg av ull, fleece eller dun. Fleece vil være effektive på å samle fukt og holde barnet tørt og dun og ull vil holde barnet varmt. Velg derfor gjerne fleece til de mest aktive dagene hvor barnet vil svette.
  3. Med et vind- og vanntett ytterlag. Dette laget skal beskytte barnet mot regn og vind, og trenger derfor ikke nødvendigvis å være foret – med mindre det er veldig kaldt. Så lenge du har kledd barnet tilstrekkelig og med rådene over.