Reise

Reiseguide og reisetips til Paris

Bilde av Eiffeltårnet i Paris. I forgrunnen ser du rosa blomster og i bakgrunnen er det en blå himmel. Vi gir deg en omfattende guide til kjærlighetens by som kan by på alt fra Triumfbuen, Louvre, Notre-Dame, Disneyland Paris og mye mer.
Vi gir deg en komplett oversikt over hva du bør se og gjøre i Paris. Listen inkluderer blant annet kjente severdigheter som Eiffeltårnet, Triumfbuen, Louvre og Notre-Dame. (Foto: Colourbox)

Stor guide til Paris med tips og triks til hva du kan se og gjøre. «Kjærlighetens by» kan by på alt fra Louvre og Eiffeltårnet til Moulin Rouge og Disneyland Paris.

Hvem har vel ikke lyst til å oppleve Paris? Byen som også kalles for «kjærlighetens by» og «lysets by» kan by på alt fra Eiffeltårnet til verdenskjente maleri som Mona Lisa.

Paris er blant de største storbyene i Europa og er delt inn i 20 bydeler, eller arrondissementer. Storbyen byr på opplevelser for alle, og passer perfekt for familier, kjærester og venner.

pakkereise
Fly + hotell til Paris

Fly + hotell til Paris

Sjekk prisene hos Apollo

Drømmer du om å reise til London, Roma, Barcelona eller andre storbyer? Da anbefaler vi å sjekke ut samlesiden vår hvor du finner alle våre reiseguider til populære storbyer.

Hva bør man se i Paris?

Sjansen er stor for at du blir trollbundet av Paris med sine sjarmerende smug og smågater. Her er det mulighet for kulturelt påfyll på en rekke museer og lokale kafeer. Få ting er herligere enn å slå seg ned på en fransk fortausrestaurant med kaffe latte og croissant og nyte synet av byen og folkemengden som glir forbi i solen.

Det er kanskje ikke så rart at Paris er er verdens fremste turistmål, og ble besøkt av mer enn 23 millioner turister i 2017, ifølge Wikipedia. Under finner du vår guide til Paris:

flybilletter

Eiffeltårnet – En selvskreven «must-see»

Bilde av Eiffeltårnet fra et froskeperspektiv hvor man ser opp på tårnet og en blå himmel. Vi gir deg en omfattende guide til kjærlighetens by som kan by på alt fra Triumfbuen, Louvre, Notre-Dame, Disneyland Paris og mye mer.
Kan man egentlig lage en liste over ting man må se i Paris uten å inkludere Eiffeltårnet? (Foto: Colourbox)

Selvskreven på lista over attraksjoner i Paris er Eiffeltårnet. Med sine 324 meter og en 360 graders utsikt over byen er tårnet et av de mest kjente attraksjonene i Paris. Får du sjansen til å oppleve byen vil vi på det varmeste anbefale en tur opp i «la tour Eiffel» som var verdens høyeste bygg frem til Chrystler Building(New York) overtok ledelsen 1930.

opplev paris
Forhåndsbestill billetter

Forhåndsbestill billetter

Det kan være lurt å forhåndsbestille billetter dersom du ønsker å besøke populære turistattraksjoner. Da slipper du ofte den lange køen.
Sjekk prisene her

Har røper vi 10 skjulte skatter i Paris. Punkt 3 vil du ikke gå glipp av!

Louvre – Paris mest besøkte turistmål

Louvre er for mange også et av symbolene på Paris. Det verdenskjente museumet var visstnok verdens mest besøkte museum i 2023 med hele 8,8 millioner besøkende. 

Paris - louvre i solskinn. Vi gir deg en omfattende guide til kjærlighetens by som kan by på alt fra Triumfbuen, Louvre, Notre-Dame, Disneyland Paris og mye mer.
Louvre kan skilte med flere av verdens mest kjente kunstverk og statuer, som blant annet «Mona Lisa». Det kjente museumet er verdt en titt om du besøker Paris. (Foto: Colourbox)

Med kunstverk som Leonardo da Vincis «Mona Lisa», den verdenskjente statuen «Venus fra Milo» og Théodore Géricaults «Medusas flåte» mangler det ikke på kunstnerisk påfyll på Louvre. 

Ta deg også gjerne en tur i parken utenfor etter endt besøk for en piknik eller en titt på Louvre-pyramiden. Glass- og metallkonstruksjonen kjent fra Dan Browns roman «Da Vinci-Koden». 

finn hotell i paris
Her får du oversikt over hotell i Paris

Her får du oversikt over hotell i Paris

Sjekk prisene hos Hotels.com Sjekk prisene hos Trivago

Når du reiser i Europa er det lurt å ha et spesielt kort med deg. Vi forklarer alt du må vite om Europeisk helsetrygdkort.

Notre-Dame – vår Frue i St. Germain

Paris kan smykke seg med flere av Europas mest kjente turistattraksjoner, og Notre-Dame er en av dem. Navnet på katedralen betyr «Vår frue» og ligger i bydelen St.Germain. Notre-Dame har fått mye oppmerksomhet gjennom Disney-klassikeren «Ringeren i Notre-Dame» og i senere tid da katedralen tok fyr i 2019. Restaureringen av katedralen har begynt, og Notre-Dame ventes å åpne for besøk igjen i desember 2024. Frem til da vil en vandring rundt eller bort til katedralen være alt du får sett. 

Paris - notre dame i solskinn. Vi gir deg en omfattende guide til kjærlighetens by som kan by på alt fra Triumfbuen, Louvre, Notre-Dame, Disneyland Paris og mye mer.
Etter planen skal restaureringen av Notre-Dame være ferdig i desember 2024. Katedralen er absolutt noe man ikke vil gå glipp av når man besøker Paris. (Foto: Colourbox)

Fra Notre-Dame er det også bare en liten spasertur til kjærlighetsbroen Pont de l’Archevêché. Broen som tidligere var kjent for å bli prydet med hengelåser hengt opp av forelskede kjærestepar i likhet med broen Pont des Arts. 

Hvis du er glad i gammel arkitektur og bygninger anbefaler å ta en titt på vår Roma-guide.

Disneyland Paris – barnas fantasiverden

Bilde av Mikke Mus i Disneyland Paris. Vi gir deg en omfattende guide til kjærlighetens by som kan by på alt fra Triumfbuen, Louvre, Notre-Dame, Disneyland Paris og mye mer.
Enten du reiser med barn eller elsker Disney er kanskje en tur innom Disneyland Paris noe du bør legge til på listen over ting å gjøre i den franske hovedstaden. (Foto: Wilfredor via Wikimedia Commons)

Det er ikke bare på Notre-Dame som byr på en liten bit av Disney i den franske hovedstaden. Disneyland ligger nemlig i Paris, og i fornøyelsesparken kan du møte alle de populære Disney-figurene, fly med Peter Pan, leve deg inn i “Pirates of the Caribbean” og besøke Tornerose sitt slott. Ta med deg familien for en dag fylt med karuseller, eventyrlige møter og underholdning i Paris eget drømmeland.

billetter
Billetter til Disneyland Paris

Billetter til Disneyland Paris

Sjekk prisene her

Dette valuta-tipset kan spare deg for dyre utgifter i utlandet.

Montmartre – en perle i Paris

En av de mest kjente bydelene for nordmenn flest er Montmartre. Ikke så rart, siden svært mange nordmenn har “Den fabelaktige Amelie fra Montmartre” som en av sine favorittfilmer.  Likevel bør den sjarmerende bydelen vurderes som et av dine mål på en tur til byen. 

Paris - montmartre rosa og nøytrale hus i bydelen. Vi gir deg en omfattende guide til kjærlighetens by som kan by på alt fra Triumfbuen, Louvre, Notre-Dame, Disneyland Paris og mye mer.
Montmartre er en bydel i Paris som byr på sjarmerende gater og vakker utsikt over «Kjærlighetens by». (Foto: Colourbox)

Ta deg en tur på de brosteinbelagte gatene og nyt en fransk frokost på en av de mange kafeene mens du titter på forbipasserende innbyggere i det den franske bydelen våkner til liv. Kanskje nytes kaffen best på kafeen Café de Deux Moulins hvor Amelie selv jobbet?

Montmartre er også det høyeste punktet i Paris og herfra vil du ha god utsikt over byen. Herifra er det en nydelig utsikt til et glitrende Eiffeltårn når solen er på vei ned. I bydelen finner du også Moulin Rouge og på toppen av høyden ligger basilika Sacre Coeur. 

Moulin Rouge i Paris

Oppført i 1889, i perioden kjent som «den vakre perioden» (Belle Epoque) av Joseph Oller er kabaretscenen fortsatt en av verdens mest kjente. Moulin Rouge er nevnt i både sanger og filmatisert i filmen med samme navn, hvor verdenskjente skuespillere som Nicole Kidman og Ewan McGregor spilte hovedrollene.

Paris - moulin rouge en kveld med lys. Vi gir deg en omfattende guide til kjærlighetens by som kan by på alt fra Triumfbuen, Louvre, Notre-Dame, Disneyland Paris og mye mer.
Ønsker du en minneverdig opplevelse kan du for eksempel dra på et Moulin Rouge-show i Paris. (Foto: Colourbox)

Opp gjennom årene har heller ikke den virkelige scenen manglet opptredener av kjendiser. På listen over opptredende finner du navn som Edith Piaf, Elton John, Frank Sinatra og Josephine Baker.

billetter
Billetter til Moulin Rouge

Billetter til Moulin Rouge

Sjekk prisene her

Usikker på hvilken europeisk storby du skal reise til? Da kan du sjekke ut guiden vår hvor vi forteller om fem populære storbyer i Europa.

En tur ned Champs-Elysées til Triumfbuen

Ta deg en tur ned en av verdens mest kjente handlegater Champs-Elysées, så kan du selv gjøre deg opp en mening om det er  «den vakreste gaten i verden», som franskmennene hevder. Her finner du kinoer, kafeer og kjente merkevarehus ligger på rekke og rad.

Paris - triumfbuen/ Arc de Triomphe en kveld med gatelys og trafikk. Vi gir deg en omfattende guide til kjærlighetens by som kan by på alt fra Triumfbuen, Louvre, Notre-Dame, Disneyland Paris og mye mer.
Arc de Triomphe eller Triumfbuen som vi kaller den finner du i enden av den kjente handlegaten Champs-Elysées. (Foto: Colourbox)

I enden av Champs-Élysées, nærmere bestemt på Place Charles de Gaulle finner du Triumfbuen. Triumfbuen ble laget for å minnes de som har slåss for Frankrike, og da spesielt under Napoleonskrigen. Her kan du enten ta heis eller trapp til toppen og oppleve fantastisk utsikt til attraksjoner som Eiffeltårnet og Sacre Coeur.