Reise

Reiseguide og reisetips til Paris

trocadero i paris er det beste stedet å se eiffeltårnet.
Trocadero i Paris er det beste stedet å se Eiffeltårnet. Her er det mange som drar for å bli fotografert med det ikoniske landemerket. (Foto: Colourbox)

Stor guide til Paris med oversikt over billige hoteller og ting du kan gjøre i “kjærlighetens by”.

Det er en grunn for at den franske hovedstaden går under navnene “kjærlighetens by” og “Lysets by”. Det er ofte den første byen mange tenker på  når det kommer til kjærlighet og storslagne opplevelser.

Paris er blant de største storbyene i Europa og er delt inn i 20 bydeler, eller arrondissementer. I Paris finner man opplevelser for alle. Byen passer perfekt for familier, kjærester og venner. Du kan også bestille pakkereise til Paris.

Her finner du de billigste flybillettene til Paris
trocadero i paris er det beste stedet å se eiffeltårnet.

Momondo

Her finner du de billigste flybillettene til Paris
Sammenlign priser og finn de billigste flybillettene her

Hva bør man se i Paris?

Sjansen er stor for at du blir trollbundet av Paris med sine sjarmerende smug og smågater. Her er det mulighet for kulturelt påfyll på en rekke museer og lokale kafeer. Få ting er herligere enn å slå seg ned på en fransk fortausrestaurant med kaffe latte og croissant og nyte synet av byen og folkemengden som glir forbi i solen.

På Startsiden Guider finner du mer inspirasjon til reiser og opplevelser i storbyguider som Paris.

Det er kanskje ikke så rart at Paris er er verdens fremste turistmål, og ble besøkt av mer enn 23 millioner turister i 2017, ifølge Wikipedia.

Her er våre beste tips til opplevelser, hotell og restauranter i Paris:

Eiffeltårnet – selvskreven i Paris

Paris - eiffeltårnet i skumring
Eiffeltårnet i Paris var verdens høyeste bygg frem til Chrystler Building(New York) ble bygget. (Foto: Colourbox)

Selvskreven på lista over attraksjoner i Paris er Eiffeltårnet. Med sine 324 meter og en 360 graders utsikt over byen er tårnet et av de mest kjente attraksjonene i Paris. Får du sjansen til å oppleve byen vil vi på det varmeste anbefale en tur opp i «la tour Eiffel» som var verdens høyeste bygg frem til Chrystler Building(New York) overtok ledelsen 1930.

Trygghet får flere til å velge pakkereise.

Hoteller ved Eiffeltårnet
Vil du bo i nærheten av Eiffeltårnet er Timhotel Eiffel et godt alternativ. Fra flere av rommene har du utsikt til det kjente tårnet i Paris.

Timhotel Tour Eiffel

Timhotel Tour Eiffel er et rimelig 3-stjerners hotell som ligger midt i smørøyet i Paris sentrum. Bare 900 meter å gå til Eiffeltårnet.
Bestill overnatting hos Hotels.com
Hoteller ved Eiffeltårnet
7 Eiffel er et perfekt hotell hvis du vil bo på et fint hotell i nærheten av Eiffeltårnet. Det er ikke blant de billigste, men heller ikke blant de dyreste.

7 Eiffel

Har du litt mer å rutte med i budsjettet, er 7 Eiffel et fint hotell i nærheten av Eiffeltårnet i Paris. Her bor du sentralt og hotellet er moderne oppusset.
Bestill overnatting hos Hotels.com

Louvre – Paris mest besøkte turistmål

Da Paris ble kalt verdens mest besøkte turistmål i 2017 var ikke Louvre ringere. Det verdenskjente museumet var visstnok verdens mest besøkte museum i 2016 med hele 7,4 millioner besøkende. 

Paris - louvre i solskinn
Louvre kan skilte med flere av verdens mest kjente kunstverk og statuer. Det kjente museumet er verdt en titt om du besøker Paris. (Foto: Colourbox)

Med kunstverk som Leonardo da Vincis Mona Lisa, den verdenskjente statuen Venus fra Milo og Théodore Géricaults Medusas flåte mangler det ikke på kunstnerisk påfyll på Louvre. 

Ta deg også gjerne en tur i parken utenfor etter endt besøk for en piknik eller en titt på Louvre-pyramiden. Glass- og metallkonstruksjonen kjent fra Dan Browns roman «Da Vinci-Koden». 

Barcelona: Byen som har alt

Hoteller i nærheten av Louvre
Hôtel du Louvre er et 5-stjerners luksushotell i særklasse i nærheten av Louvre i Paris.

Hôtel du Louvre

Er du på jakt etter luksushotell i nærheten av Louvre, er Hotel de Louvre et yndet reisemål. Ikke blant de billigste, men heller ikke det dyreste.
Bestill overnatting hos Hotels.com

Roma: Storbyen du bare må oppleve

Hoteller i nærheten av Louvre
Drawing hotel er et kunstnerhotell I nærheten av Louvre.

Drawing Hôtel

Drawing Hotel er et 4-stjerners kunsterhotell i hjertet av Paris, bare noen få meter unna Paias-Royal og Louvre. Hotellet er et designhotell med 48 rom dedikert til moderne fransk tegning. Hotellet er middels priset.
Bestill overnatting hos Hotels.com

Notre-Dame – vår Frue i St. Germain

Paris kan smykke seg med flere av Europas mest kjente turistattraksjoner, og Notre-Dame er en av dem. Katadralen ligger i bydelen St.Germain. Notre-Dame som betyr «Vår Frue» har fått mye oppmerksomhet gjennom Disney-klassikeren «Ringeren i Notre-Dame» og i senere tid da katedralen tok fyr i 2019. Restaureringen av katedralen har begynt, og katedralen ventes å åpne for besøk igjen tidligst 2024. Frem til da vil en vandring rundt eller bort til katedralen være alt du får sett. 

Paris - notre dame i solskinn
Notre-Dame bygges for tiden opp igjen etter brannen i 2019, og ingen får gå inn i den kjente Katedralen. Du kan likevel ta den en tur bort til "Vår Frue". (Foto: Colourbox)

Hva skjer i London? Byen som har alt

Fra Notre-Dame er det også bare en liten spasertur til kjærlighetsbroen Pont de l’Archevêché. Broen som tidligere var kjent for å bli prydet med hengelåser hengt opp av forelskede kjærestepar i likhet med broen Pont des Arts. 

Hoteller i nærheten av Notre-Dame:

Har du store planer om å oppholde deg mye i hippe Latinerkvarteret, er dette et perfekt sted å bo. bare 800 meter fra Notre-Dame. Hotellet er et 3-stjerners hotell som er rimelig priset sammenlignet med andre hoteller. Ekstra pluss er at det får topscore av andre gjester.
Bestill overnatting hos Hotels.com

Disneyland Paris – barnas fantasiverden

Paris - neonlys i disneyland
En trenger ikke dra til USA for å møte Mikke mus eller andre favoritter fra Disney. Besøker du Paris kan du overraske med en tur for de minste på Disneyland. (Foto: Colourbox)

Det er ikke bare på Notre-Dame som byr på en liten bit av Disney i den franske hovedstaden. Disneyland ligger nemlig i Paris, og i fornøyelsesparken kan du møte alle de populære Disney-figurene, fly med Peter Pan, leve deg inn i “Pirates of the Caribbean” og besøke Tornerose sitt slott. Ta med deg familien for en dag fylt med karuseller, eventyrlige møter og underholdning i Paris eget drømmeland.

Hoteller i Disneyland:

Disney’s Hotel New York – The Art of Marvel

Fan av Marvel-universet og planer om Disneyland? Da er Disney’s Hotel New York – The Art of Marvel noe for deg. Hotellet er en stilig og sofistikert gjenskapning av et modern Manhattan med over 350 originale Marvel-kunstverk. Hotellet reklamerer med at de bare er et hammerkast med Tors hammer unna Disneyparken. Her har du alle tenkelige fasiliteter for å slappe av etter en dag i parken. Eget svømmebasseng, spa-avdeling og treningsfasiliteter.
Bestill overnatting hos Hotels.com

Montmartre – en perle i Paris

En av de mest kjente bydelene for nordmenn flest er Montmartre. Ikke så rart, siden svært mange nordmenn har “Den fabelaktige Amelie fra Montmartre” som en av sine favorittfilmer.  Likevel bør den sjarmerende bydelen vurderes som et av dine mål på en tur til byen. 

Paris - montmartre rosa og nøytrale hus i bydelen
Montmartre er en sjarmerende bydel, med smaken av det virkelige Paris. Ta deg en tur innom bydelen for en kaffekopp på en lokal kafé , eller sett deg på en benk og nyt utsiktrn til Eiffeltårnet. (Foto: Colourbox)

Ta deg en tur på de brosteinbelagte gatene og nyt en fransk frokost på en av de mange kafeene mens du titter på forbipasserende innbyggere i det den franske bydelen våkner til liv. Kanskje nytes kaffen best på kafeen Café de Deux Moulins hvor Amelie selv jobbet?

Montmartre er også det høyeste punktet i Paris og herfra vil du ha god utsikt over byen. Herifra er det en nydelig utsikt til et glitrende Eiffeltårn når solen er på vei ned. I bydelen finner du også Moulin Rouge og på toppen av høyden ligger basilika Sacre Coeur. 

Google Maps: 8 geniale tips du kanskje ikke vet om

Hoteller i Montmartre:
Hotel des arts Paris i Montmartre

Hotel Des Arts Paris Montmartre

Koselig familiehotell med en fantastisk utsikt over hele Paris. Gjestevurderingene på dette hotellet er veldig høye og prisene er svært fornuftige for et 3-stjerners hotell. Dette er et budsjettvennlig valg du ikke vil angre på.
Bestill overnatting hos Hotels.com

Moulin Rouge i Paris

Oppført i 1889, i perioden kjent som «den vakre perioden» (Belle Epoque) av Joseph Oller er kabaretscenen fortsatt en av verdens mest kjente. Moulin Rouge er nevnt i både sanger og filmatisert i filmen med samme navn, hvor verdenskjente skuespillere som Nicole Kidman og Ewan McGregor spilte hovedrollene.

Paris - moulin rouge en kveld med lys
Moulin Rouge er en kjent cabaret som ligger i Paris eget "red-light district" Pigalle. (Foto: Colourbox)

Opp gjennom årene har heller ikke den virkelige scenen manglet opptredener av kjendiser. På listen over opptredende finner du navn som Edith Piaf, Elton John, Frank Sinatra og Josephine Baker.

Du får den dag i dag fortsatt både show og middag på den berømte scenen. 

Hotell i nærheten av Moulin Rouge:
Hotel Libertel i Montmatre ligger bare noen få minutters gange unna Moulin Rouge i Paris.

Bare fire minutter gange unna Moulin Rouge finner du Hotel Libertel Montmartre Opera i koselige Montmartre. Hotellet er et 3-stjerners hotell med 52 rom. På utsiden er det klassisk og sjarmerende, typisk for den koselige bydelen. På innsiden er det stilig, nytt og moderne. Perfekt beliggenhet for å oppdage Montmartre og alt bydelen har å by på.
Bestill overnatting hos Hotels.com

En tur ned Champs-Elysées til Triumfbuen

Ta deg en tur ned en av verdens mest kjente handlegater Champs-Elysées, så kan du selv gjøre deg opp en mening om det er  «den vakreste gaten i verden», som franskmennene hevder. Her finner du kinoer, kafeer og kjente merkevarehus ligger på rekke og rad.

Paris - triumfbuen/ Arc de Triomphe en kveld med gatelys og trafikk.
Arc de Triomphe eller Triumfbuen som vi kaller den finner du i enden av den kjente handlegaten Champs-Elysées. (Foto: Colourbox)

I enden av Champs-Élysées, nærmere bestemt på Place Charles de Gaulle finner du Triumfbuen. Triumfbuen ble laget for å minnes de som har slåss for Frankrike, og da spesielt under Napoleonskrigen. Her kan du enten ta heis eller trapp til toppen og oppleve fantastisk utsikt til attraksjoner som Eiffeltårnet og Sacre Coeur. 

Bo i ærverdige lokaler i det som en gang var Louis Vuittons hovedkontor. Radisson Champs Elysees er en fryd.

Radisson Blu Hotel Champs Elysées, Paris

Radisson Blu Hotel Champs Elysées ligger to minutter unna den kjente paradegaten. Kort vei til steder som Louvre, Notre Dame og Eiffeltårnet. Det er et historisk sus over dette hotellet. Tidligere var bygget hovedkontoret til luksusprodusenten Louis Vuitton. Her kan du nyte franske spesialiteter og slappe av ved peisen i baren.
Bestill overnatting hos Radisson Blu Hotels

Jardin des Plantes og National Museum of Natural History

Er du glad i blomster, er Paris et yndet reisemål. Her finner du nemlig en av verdens største botaniske hager. Jardin des Plantes, ligger i det 5. arrondissement og er hele 28 hektar stor og inneholder over 23 000 ulike planter. Hagen omkranser Frankrikes eget nasjonalmuseum for naturhistorie.

hotel jardin de plantes ligger herlig til ved den botaniske hagen.

Hotel Jardin Des Plantes

På jakt etter et fint hotell i nærheten av den botaniske hagen, så er Hotel Jardin des Plantes rett i nærheten. Det er et 3-stjerners hotell til en fornuftig pris. Rommene er moderne oppusset og omgivelsene er nydelige.
Bestill overnatting hos Hotels.com

Andre steder for nyttig informasjon:

Apollo: Reiseselskapet Apollo har laget en liste med reisetips til Paris.

TripAdvisor: God liste over aktiviteter man kan gjøre i Paris

TimeOut Paris: Reisemagasinets beste tips til Paris.