Smarte tips

DIY: 8 tips til smart oppbevaring

Vi har samlet tips til smart oppbevaring du enkelt kan lage selv! Her ett bilde av hylle til terrasse laget av paller og krydderhyller laget av hyller fra Ikea.
Vi har samlet 8 tips til smart oppbevaring du enkelt kan lage selv! Venstre: Bilde av hylle på terrasse laget av paller. Høyre: Bilde av oppbevaring til krydder laget av hyller fra Ikea. (Foto: Katrine Andresen / Christine Teigen / privat)

Vi har samlet tips til smart oppbevaring du enkelt kan lage selv! Se våre 8 smarte oppbevaringsløsninger som vil gjøre livet ditt lettere.

Tekst: Ann Merete Slåttland, Foto: Privat

Oppbevaring kan en aldri få nok av! I hvert fall ikke når det å få orden i saker og ting hjemme føles som en umulig oppgave. Disse smarte oppbevaringsløsningene kan forhåpentligvis hjelpe deg litt på vei til et ryddigere og mer oversiktlig liv.

Smart oppbevaring: 10 tips som gir et ryddig hjem

1. Orden i krydder med hylle fra Ikea

Smart DIY oppbevaring: krydderhylle av sort hylle fra Ikea.
Å få orden i krydderet er både oversiktlig, billig og enkelt med krydderhyller laget av hyller fra Ikea. (Foto: Christine Teigen / privat)

Her har Christine Teigen har brukt to bildelister fra Ikea til å lage krydderhylle på kjøkkenet. Så enkelt, men samtidig så genialt!

2. Ryddig i rengjøringsmidler

Bilde av smart DIY oppbevaring av rengjøringsmidler, rød hylle på bad.
Smart og gratis oppbevaring av rengjøringsmidler og sprayflasker ved hjelp av en gammel håndklehylle. (Foto: Hege Odne / privat)

Hege Odne har gitt en gammel håndklehylle ny funksjon: Oppbevaring og oppheng av rengjøringsmidler. Alt av flasker har blitt satt på toppen av hylla mens sprayflasker henger under.

3. Lettere å helle olje fra Ketchupflaske

Bilde av smart tips med olje på gammel Ketchupflaske, som gjør det enklere å helle.
Dette lure trikset gjør det ettere å helle olje, ved hjelpa av en gammel ketchupflaske. (Foto: Naila Akhtar / privat)

Naila Akhtar bruker tomme ketchupflasker til å ha olje i. Med denne lure løsningen har du mer kontroll og det er mye enklere når du skal helle olje på noe.

4. Utehylle laget av paller

Bilde av utehylle laget av paller, med pynt og blomster.
Du lager enkelt ny hylle til uteplassen med en gammel pall. (Foto: Katrine Andresen / privat)

Her har Katrine Andresen laget en smart utehylle av paller. Katrine har pyntet hyllen med blomster, men hyllene kan også brukes til potter med urter, tomater eller annen pynt.

DIY: Hvordan lage ampel til planteoppheng

5. Oppbevaring av solbriller

Bilde av smart DIY oppbevaring av solbriller hengede på hønsenetting inni ramme på veggen.
Oppbevaring av solbriller kan gjøres både plassbesparende, enkelt og dekorativt ved hjelp av litt hønsenetting og en gammel, eller egenlaget ramme.

Helene Hernæs har stiftet hønsenetting til en ramme og laget et smart oppheng til solbrillene. Ramme og farge på rammen kan du selv velge, og visp så har du ett dekorativt innslag i huset som samtidig holder orden i solbrillene dine.

6. Oppbevaring av sko med lister

Bilde av smart DIY oppbevaring av sko, hengede på veggen.
Sko blir det fort for mange av, men heldigvis trenger ikke oppbevaring av sko være vanskeligere enn noen lister skrudd opp på veggen. (Foto: Nina Kirkvik / privat)

Nina Kirkvik har hengt opp lister på veggen der sko med høye hæler kan henge. Plassbesparende og dekorativt! Listene kan males i lik farge som veggen om du liker det enkelt, eller males i spreke farger som Nina har gjort på bildet over.

Her er vår samleside med gode DIY-ideer og inspirasjon!

7. Skap laget av koffert

Bilde av smart DIY prosjekt hvor hylle er laget av en gammel koffert.
Forslag til ny hylle laget av en gammel koffert. Enkelt, dekorativt og veldig smart! (Foto: Anita Lindø Mong / privat)

Anita Lindø Mong har laget et skap av en gammel koffert. Lurt, miljøvennlig og veldig rimelig om du selv har en gammel koffert liggende eller går til anskaffelse av en fra bruktbutikker.

8. Barnerom: Seng med oppbevaring til leker

Smart DIY-oppbevaring barnerom:Trykk på bildet for å komme til Maflingo på Pinterest, eller på linken under for å komme direkte til oppskrift og forklaring på blogg.

Maflingo har her laget en utrolig smart og genial løsning til barnerom. Her har du god plass til både leker, klær og annet under seng på barnerommet.