Gjør det selv

DIY: Hvordan lage blomsterkrans

Bilde av kvinne med vakker blomsterkrans i håret, laget av markblomster. Vi viser hvordan du enkelt lager den vakre blomsterkransen selv. Den pynter opp håret til både 17. mai, bryllup, dåp, sankthans og konfirmasjon.
En vakker blomsterkrans av markblomster kan du enkelt lage selv! Her får du både fremgangsmåte og steg-for-steg i video på hvordan du lager den flotte blomsterkransen som fint kan brukes på både 17. mai, konfirmasjon, sommerbryllup, sankthans eller i dåp. (Foto: ABC Guider)

Lyst på en blomsterkrans til håret på 17. mai? Sommerens fineste lager du enkelt selv. Vi viser deg hvordan med video og steg-for-steg!

Har du lyst til å pynte deg med noe som skiller seg ut til årets 17. mai, bryllup, konfirmasjoner eller dåp? Hva med denne vakre blomsterkransen som du enkelt lager selv? Blomsterkransen er laget i samarbeid med hageblogger Espen Skarphagen bak bloggen skarpihagen.no og Instagram-kontoen skarpihagen. Skarphagen er også snart aktuell som ny dommer i Sommerhytta, hvor han vil overta for Finn Schjøll.

Snart er det også midtsommer og tid for å lage vakre kranser av sommerens markblomster. En falsk blomsterkrans blir tross alt aldri like fin som en ekte med vakre store og små blomster en har plukket selv. Har du ikke tilgang til all verdens blomster enda kan du også lage den med blomster du finner i blomsterbutikker.

Ønsker du mer inspirasjon til 17. mai? Her samler vi alle smarte tips, inspirasjon og oppskrifter til nasjonaldagen.

Bukett med sesongens blomster

Bukett med sesongens blomster

Dekoratøren designer en lekker bukett med sesongens blomster.
Sjekk prisen på sesongens blomster her

Blomsterkrans til midtsommer og Sankthans

Bilde av vakker blomsterkrans av markblomster. Vi viser deg hvordan du kan lage en selv! Skarphagen er også snart aktuell som ny dommer i Sommerhytta, hvor han vil overta for Finn Schjøll.
Hageekspert Espen Skarphagen viser oss hvordan man lager en blomsterkrans av markblomster. Det perfekte tilbehøret til både sankthans, midtsommer, sommerfest, bryllup og 17. mai.

17. mai er få dager unna og en sjanse til å skinne litt ekstra både i klesvalg og frisyre er dermed snart her. Mens svenskene ofte forbereder seg til Midtsommerfeiring med flotte blomsterkranser og midtsommerstang kledd i bjørk og blomster, kan vi gjøre det samme nå.

Her hjemme feirer vi Sankthans med brenne bål i fjæra og familiehygge 23. juni. Visste du at Sankthansfeiringen ikke bare er feiring av midtsommer, men tradisjonelt egentlig en feiring av døperen Johannes sin fødselsdag?

DIY: Blomsterkrans til håret på 17. mai

Kanskje du i år har lyst å pynte deg med vakre blomster i håret? Hageblogger og blomsterdekoratør Espen Skarphagen viser deg hvordan du lager din egen blomsterkrans med sommerens fineste markblomster: Det perfekte tilbehøret til en hver sommerkjole. Har du også lyst på inspirasjon til 4 enkle, men imponerende, hårfrisyrer til blomsterkransen? Det finner du her.

Loading the player…

Slik lager du blomsterkrans til håret:

Du trenger: 

 • Myke greiner
 • Tynn ståltråd (til å feste blomstene)
 • Tråd (Her brukt myrtetråd)
 • En god blomsterkniv / saks
 • Friske blomster
Dette trenger du til blomsterkransen:
Annonselenke

Fremgangsmåte midtsommerkrans:

 1. Bruk en myk grein som base. Sibirkornell og selje har fine, myke greiner.
 2. Lag ringen litt større enn hodestørrelsen.
 3. Så fester du endene langs stilken med den tynne ståltråden.
 4. Du kan trenge en tråd eller ståltråd til å feste blomstene med. Vi bruker grønn myrtetråd. 
 5. Fest den tynne myrtetråden i grenen.
 6. Lag en liten bukett av blader og blomster.
 7. Surr tråden tre ganger rundt stilkene for å feste første blomsten med grønt til kransen.
 8. Fortsett å lage små buketter av blomster og grønt som du fester etter hverandre rundt hele kransen.
 9. Pass på at alle bukettene legges i samme retning.
 10. Stilkene på den siste buketten skal legges under blomstene på den første buketten.
 11. Fest tråden ved å stikke enden under tråden i begynnelsen av kransen noen ganger.
 12. Ordne så enda mer på bladene og blomstene til man ikke ser hvor kransen begynner og slutter.

En vakker blomsterkrans passer også like godt til sommerfesten, festivaler som til Sankthans! Se hele oppskriften og hva du trenger av utstyr i videoen øverst i artikkelen. 

PS! Lyst til å se en raskere versjon av oppskriften? Den finner du i videoen under her.

Loading the player…