DIY

DIY-prosjekter for hage – 6 kreative ideer

Popkorngress dyrket i en stor krukke på en terrasse ute.
Popkorngress er perfekt som prydgress - og enkelt og billig å dyrke frem.

Drømmer du om å gi ditt hjem og hage en personlig touch uten å tømme lommeboken?

Da er DIY-prosjekter løsningen for deg! Med litt kreativitet og innsats kan du forvandle ditt rom til en oase av stil og funksjonalitet. Her er noen inspirerende DIY-prosjekter som vil gi ditt hjem og hage det løftet det fortjener.

1. Hvordan lage popcornplante?

Å dyrke planter av popcorn er ikke bare en morsomt, men også en bærekraftig måte å gi nytt liv planteliv. For å lage dine egne popcornplanter, begynn med å samle noen tørre popcornfrø. Velg en egnet beholder eller potte med god drenering, fyll den med næringsrik jord, og plant popcornfrøene noen cm under jordoverflaten. Plasser beholderen på et solrikt sted og hold jorden fuktig. Etter hvert som frøene spire og vokser, vil de danne sunne og vakre planter som du kan nyte i ditt hjem eller hage. Les mer om hvordan man dyrker popcorngress her.

Loading the player…

2. Hvordan støpe fuglebad selv?

Å støpe ditt eget fuglebad er ikke bare en enkel og morsom DIY-aktivitet, det er også en flott måte å tiltrekke seg fugler til hagen din og skape en naturlig oase av skjønnhet og ro. Se hvordan hageekspert Espen Skarpihagen støpte fuglebad av rabarbrablad og sement her.

Hvordan støpe fuglebad?
Å støpe fuglebad er mye lettere enn det ser ut. (Foto: Kreative ideer)

3. Pynt opp fuglekassen

Hva med å hekle blomster til å pynte opp fuglekassen? (Foto: Lillian Fagerland)

Vi ble skikkelig inspirert av Lillian Fagerland som postet denne fuglekassen i DIY-gruppen vår.

4. Lag en stige av tre og pynt den opp med lys og blomster

Stige pyntet med lys. Til hagen, lager magisk stemning.
Se så fin en stige av bjørk kan bli (Foto: Hege Jevnaker-Øvstetun).

Hege Jevnaker-Øvstetun som er av våre kreative medlemmer i DIY-gruppen vår. Har lagd denne kreative stigen av bjørk. Stigen setter et skikkelig koselig preg på verandaen.

5. Ut med fugleskremsel og inn med gamle bukser

Her er en kreativ måte å gjenbruke gamle bukser som kan tilføre litt glede til hagen eller balkongen din. Har du prøvd å plante i en bukse eller noe annet uvanlig?

Loading the player…

6. Lag en tomatvegg

Loading the player…

For å støtte tomatplanter og hjelpe dem med å vokse oppreist og sunne, kan du enkelt lage din egen støtte. Bruk materialer som trepinner, bunter av kvister eller til og med gamle gjerdestolper for å lage en solid struktur. Fest tomatplantene forsiktig til støtten mens de vokser, og sørg for å gi dem nok plass til å spre seg og bære frukt.

Sjekk ut flere kreative DIY-prosjekter her.

Les mer på våre temasider: