Smarte tips

Drivhus: Sjekk ut disse geniale produktene

Tre bilder ved siden av hverandre. Bilde én viser et redskap som henger på hageslangen som henger på en husvegg. Det er en hånd som strekker seg ut med en telefon. Bilde to viser en blond dame med en stor vannkanne i et drivhus som fyller på et selvvanningssystem. Bilde tre viser en rund fuktighetssensor i jorden med grønne planter rundt. Disse tilbehørene er gode investeringer til drivhuset.
Uansett om du skal drive med drivhus som nybegynner eller på et høyere nivå er det lurt med utstyr som gjør det enklere for deg å lykkes. I et ustabilt norsk klima kan det gi utfordringer å dyrke planter i drivhus uten riktige produkter og forutsetninger. (Foto: Grønt Fokus)

Drivhus kan være utfordrende for mange å få til, men med disse produktene vil dyrkingen av frodige planter og urter bli mye enklere.

Enten du dyrker på et nybegynnernivå eller et høyere nivå, har et minidrivhus eller et stort drivhus i hagen, kan det norske klimaet gjøre det utfordrende. Man kan fort oppleve at det ikke er tilstrekkelig med sollys, eller kanskje det en dag er for mye sollys. Uansett situasjon må man gi drivhuset mye tid og oppmerksomhet for at man skal få best mulig resultat på det man planter.

Her kan du lese alt du trenger å vite om drivhus.

Heldigvis finnes det flere produkter og geniale tilbehør som vil gjøre drivhushverdagen betraktelig enklere. Vi har samlet flere produkter som er en smart investering hvis du ønsker å lykkes med plantingen i drivhuset.

Har du planer om å bygge ditt eget drivhus? Her kan du finne informasjon om byggetillatelse på drivhus.

Automatisk vanningssystem

Med et automatisk vanningssystem er du sikker på at plantene dine hele tiden har tilstrekkelig med vann. Slik slipper du å måtte tenke på vanning i drivhuset selv hele tiden. Dette er et genialt hjelpemiddel for deg som har en travel hverdag, eller for deg som lett glemmer å vanne plantene dine.

Her kan du lese “Ekspertens beste råd: Hvordan sette opp drivhus”

kontroller vanningen med en app

Vanningscomputer med bluetooth

En praktisk måte å konfigurere hagens automatiske vanningssystem på ved hjelp av smarttelefonen eller nettbrettet.
Kjøp her
selvvanningssystem

Bio grønn hydro cup

Med automatisk vanning får plantene alltid riktig mengde vann, når de trenger det. Bare legg vannpåfyllingsdelen i jorda og fyll beholderen med vann, så er du ferdig.
Kjøp her
Spar på vannet

Fuktighetssensor

Sikrer automatisk at hagen din vannes når det trengs, og sparer vann ved å måle jordens fuktighet og sende dette til vanningskontrollen.
Kjøp her

Drivhusvarmer

Det er ikke ukjent at det norske klimaet kan være uforutsigbart. Det kan være varmt om dagen, men bli kaldt på natten, eller kanskje solen ikke varmer nok på dagen heller.

Ettersom plantene er avhengige av varme for å kunne vokse, vil det derfor være en god ide å investere i en varmeovn som kan bli stående i drivhuset. Den vil sørge for at det alltid er god temperatur for plantene å være i, noe som fører til at de har den beste forutsetningen for å kunne vokse.

Les også: Hvordan lykkes med tomatplantene.

Til ustabil norsk sommer

Drivhusvarmer – 2 kW

Kraftfull, kompakt, energieffektiv og driftsikker elektrisk vifteovn for drivhus.
Kjøp her
Gjør drivhushverdagen enklere

Digital termostat til drivhusvarmer

Med denne digitale termostaten kan du stille inn temperaturen på drivhusvarmeren og dermed forenkle drivhushverdagen din. Passer for de fleste varmeaggregat, kjøleaggregat og vifter.
Kjøp her

Temperaturmåler og fuktighetsmåler

Temperatur er et viktig virkemiddel i drivhuset. Ikke skal det være for varmt, og ikke skal det være for kalt. Med et termometer vil du enkelt få kontroll på temperaturen i drivhuset ditt.

Det er i tillegg en god ide å kunne måle luftfuktigheten i drivhuset. Plantene liker gjerne en fuktig luft, spesielt hvis det er tropiske planter. Et termometer som også kan måle luftfuktigheten er derfor en lur investering slik at du kan finne ut om luften er for tørr for plantene dine.

Hama Touch

Hama Touch

Temperaturmåler og fuktighetsmåler som kan brukes utendørs i drivhuset.
Sencor

Sencor

Digital temperaturmåler og fuktighetsmåler som kan brukes i drivhuset.

Vekstlys til drivhus

Skulle man oppleve en sommer med begrenset sollys kan plantelys være en god ide for drivhuset. Vekstlys, som de også gjerne blir kalt, er spesielle lamper som kan brukes for å gi plantene ekstra lys.

Lys er et viktig element for at plantene skal kunne vokse, og det er derfor smart å kunne gi dem dette lyset om man skulle være så uheldig å få en sesong med begrenset sollys.

Nelson Garden Plantelys LED

Nelson Garden Plantelys LED

Energibesparende LED-lyslist med adapter.
Plantbelysning Nelson Garden LED-lampe

Plantbelysning Nelson Garden LED-lampe

Automatisk ventilasjon til drivhus

Automatisk ventilasjon åpner og lukker vinduene på drivhuset avhengig av temperatur og luftfuktighet. Selv om plantene liker å ha det varmt, kan det også bli for varmt for dem. Hvis solen står og steker på drivhuset store deler av dagen er det lurt å lufte.

Med automatisk ventilasjon trenger man ikke tenke på dette da luftingen fikser seg selv. På denne måten gir du plantene dine den beste forutsetningen for å klare seg gjennom sommeren.

Du trenger ikke et stort drivhus for å kunne dyrke forskjellige ting. Eksperten gir deg her de beste rådene for å lykkes med plantingen i et minidrivhus.

Les også: Alt du trenger å vite for å lykkes med drivhus.