Hus

Drivhus: Utnytt plassen med denne innredningen

Stort drivhus i grønn og frodig hage. Drivhuset er innredet med benk og hyller. Her kan du lese ekspertens beste tips og produkter til hvordan du innreder drivhuset på best mulig måte for å utnytte plassen.
Har du drivhus i hagen eller planlegger å skaffe deg drivhus? Hageeksperten vår Espen Skarphagen gir deg sine beste tips til hvordan du kan innrede drivhuset for å utnytte plassen best mulig. (Foto: Canva)

Eier du allerede drivhus eller planlegger du å kjøpe? Vi tipser om hvordan du innreder med hyller og tilbehør for best utnyttelse av plassen.

Har du planer om å skaffe deg drivhus til denne sesongen med dyrking, eller har du kanskje allerede et drivhus som trenger innredning? Uansett hva planen din er, gir vi deg her flere gode tips og produkter som vil hjelpe deg med å utnytte plassen i drivhuset på best mulig måte, slik at både du og plantene dine får en fin sesong med dyrking og blomstring.

Har du spørsmål om drivhus? Her finner du alt fra hvordan bygge ditt eget drivhus til hvordan man lykkes med dyrkingen.

Hvordan innrede drivhus

Det finnes flere måter å innrede et drivhus på. Har du for eksempel et stort drivhus er det populært å innrede det med både bord og stoler slik at man kan sitte blant plantene og nyte en kopp kaffe.

I denne artikkelen tar vi tatt for oss hvordan du kan innrede det for for å utnytte plassen best mulig til dyrking. Utnytter du plassen på en god måte får du jo tross alt plass til flest mulig planter du kan hygge deg med. Under har vi samlet flere alternativ til hyller som passer i drivhuset samt oppheng, produkter som er perfekte for klatreplanter og annet nyttig tilbehør.

Har du et stort drivhus kan det også være anbefalt å få lagt inn både vann og strøm slik at det er lett tilgjengelig når du trenger det.

Her kan du lese om flere nyttige tilbehør for å lykkes med dyrkingen i drivhuset.

Hyller til drivhus

Hyller gir deg en veldig fint sted å sette plantene dine på. I tillegg får du utnyttet plassen i høyden på drivhuset. De mindre plantene vil også være lettere tilgjengelig når de skal stelles med.

En hylle kan også være et fint oppbevaringssted for utstyr og andre ting du bruker i drivhuset, som for eksempel saks, frø, eller en kopp kaffe om du har det med deg når du skal jobbe i drivhuset.

Passer til odla drivhus
Stor hylle til drivhus

Stor hylle til drivhus

Hyllen gir deg et stabilt og godt arbeidsområde hvor du kan oppbevare redskaper og planter. Hyllen finnes i flere lengder.
Sjekk prisen her
ProGarden Plantehylle hjørne 3 etasjer 85 cm

ProGarden Plantehylle hjørne 3 etasjer 85 cm

Pris nå: 1 469 kroner hos CDON
Her får du den til laveste pris
Drivhusbord

Drivhusbord

Praktisk og enkelt drivhusbord som gir deg mer plass, og som enkelt kan flyttes rundt. 
Sjekk prisen her

Tilbehør til klatreplantene i drivhuset

Noen planter som er populære å plante i drivhuset vokser seg høye, og har derfor behov for noe å klatre i. Dette er planter som for eksempel tomatplanter og agurkplanter. Vi har funnet flere alternativ til innredning som er perfekt for de lange, klatrende plantene du ønsker å dyrke i drivhuset.

Les hvordan du lykkes med tomatplantene.

Vaiersystem

Vaiersystem

Med dette kabelsystemet kan du la klatreplantene dine vikle seg rundt vaierne.
Sjekk prisen her
Tomatspiral

Tomatspiral

La plantene slynge seg langs spiralen og holde seg fast.
Sjekk prisen her
Plantestøtte

Plantestøtte

Perfekt for dyrking av alle klatreplanter. Med innebygd vanning.
Sjekk prisen her

Annet nyttig tilbehør til drivhus

Du trenger ikke bare plassere plantene dine på forskjellige hyller rundt omkring i drivhuset. Har du plass på bakken kan det være en god idé å plante i for eksempel plantekasser eller store blomsterkrukker.

Hageekspert Espen Skarphagen skriver på sin blogg, skarpihagen.no, at blomsterkasser gir en mer stabil fuktighet med enklere oppfølging, og et godt miljø for røttene.

Her kan du lese om hvordan du planter i krukker ute.

Stor plantekasse

Stor plantekasse

Sjekk prisen her
Liten plantekasse

Liten plantekasse

Sjekk prisen her