Shopping

Dyson v15: Fungerer egentlig laser-støvsuging?

Dyson v15 støvsuger: Bilde av støvsuger med laserfunksjon.
Er laserfunksjonen til Dyson v15 egentlig verdt den stive prislappen? (Foto: Dyson)

Dysons dyreste støvsuger er full av smarte funksjoner, men er den mest spesielle av funksjonene egentlig særlig nyttig?

Selskapet Dyson har laget støvsugere i en årrekke, og ble i sin tid stiftet for å konkurrere med de store støvsugerprodusentene Hoover og Electrolux. Siden den gang har de introdusert flere innovative produkter, og er i dag ensbetydende med skikkelig dyre og fancy støvsugere. Men er de egentlig verdt pengene?

Tross alt har støvsugere én primærfunksjon: Å suge til seg støv. Selvsagt gjør noen støvsugere dette bedre enn andre, men gjør Dysons flaggskipmodell til 9000 kroner det 9 ganger bedre enn for eksempel budsjettmodellen Pencil fra Point til under tusenlappen?

Visste du at vi har en samleside full av nyttige artikler om rengjøring?

Dyson V15 Detect og Point Pencil. To tilsynelatende ganske like, men vidt forskjellig prisede støvsugere.
Best i test
Dyson V15 Detect Absolute Extra

Dyson V15 Detect Absolute Extra

Testvinneren Dyson har inntil 120 min batteritid, en beholder på 0,77 liter og lades opp på 5 timer. Den veier 2,74 kg og er på 230W.
Sjekk prisen her

Dyson V15 med laserlys i kampen mot støv

Så, hva er det man egentlig betaler i dyre dommer for? «Vanlige» gulvstøvsugere med ledning er på full fart ut, og de dyreste støvsugerene ment for hjemmebruk er i dag de trådløse og kompakte variantene som blant annet Dyson lager.

Med disse støvsugerene følger gjerne diverse støvsugerhoder for alle støvsugings-situasjoner du kan befinne deg i, og selv om motoren som suger til seg støvet er kraftig og sikkert er toppen av støvsugermotorteknologi, forventer man jo et visst snev av sofistikerte og lettere unødvendige teknologiske finesser av en støvsuger til nesten 10 laken.

Derfor har Dysons flaggskipmodell V15 Detect både laserlys som skal hjelpe deg med å se støvet bedre, og en sensor som kategoriserer støvet som suges etter partikkelstørrelse og justerer sugekraften etter forholdene.

På jakt etter en litt snillere priset støvsuger? Disse støvsugerene er best i test i 2023.

billig
POINT PENCIL TRÅDLØS STØVSUGER

POINT PENCIL TRÅDLØS STØVSUGER

Pris nå: 1 299 kroner hos Power
Her får du den til laveste pris

Robotstøvsuger: Disse er best i test i 2023.

Har laserlyset på Dyson-støvsugeren egentlig noe for seg?

Vi har trålet internett etter tester og brukeranmeldelser av Dyson V15 Detect, og meningene om laserlys er verdt å betale for er litt delte. Anmeldelsene til alt fra engelske The Independent til norske Tek.no levner ingen tvil om at dette er en god støvsuger, men meningene rundt laserlyset er litt delte. Tek skriver blant annet:

-Alt i alt er vi ambivalente til Dysons nye laserlys. På noen flater fungerer det godt, på andre flater ikke.

Andre anmeldere mener laseren har mer for seg, for eksempel er Mashable veldig begeistret for funksjonen, og skriver at det «virkelig fungerer» og lyser opp hver minste partikkel. De skriver også at laserlyset gjør støvsugingen morsommere, og det er noe som går igjen flere andre steder også.

I denne Reddit-tråden skriver flere om at laseren nærmest har gjort støvsugingen til en lek, og at laseren fungerer så bra til å fremheve støv at når man først har begynt å støvsuge er det umulig å slutte før hele huset er støvsugd. Med andre ord: Om du har pengene og bruke på den, får du en kraftig og avansert støvsuger som til og med gjør det som ellers er et nokså kjedelig gjøremål til en lek. Ikke dårlig!