Smarte tips

Ekspert: Her må du ikke bruke strøsalt

Bilde av snø, is og grus i oppkjørsel og fortau med en bil i bakgrunn. Vi har snakket med eksperten Alex Frank fra Vaktmesterkompaniet som forteller hvorfor du ikke bør bruke strøsalt når du strør inngangsparti, trapper og privat eiendom i det is og snø gjør inngangspartiet glatt denne vinteren.
Når oppkjørsel, trapper og inngangsparti blir glatt som følge av et og flere snø- og islag er det mange som tyr til strømiddel som strøsalt. Vi har snakket med eksperten som advarer og anbefaler andre strømiddel. Vi forklarer!

Sverger du til strøsalt når trapper og inngangsparti blir glatt som følge av snø og is? Eksperten forteller hvorfor det kan være feil valg.

Sverger du til strøsalt når du strør om vinteren? Vi snakket med Alex Frank fra snøavdelingen til Vaktmesterkompaniet, om hvordan man strør uteområdet i vinter. Han kunne fortelle at til tross for at strøsalt er både effektiv og enkelt er det ikke det beste strømiddelet du kan bruke. I alle fall ikke alle steder…

Har du lyst på flere gode vinter-tips? Her samler vi alt vi skriver om vinter-problematikk som glatt underlag, is, snø og oppvarming.

Hva er strøsalt?

Mens man salter grusveier for å dempe støv, salter man asfalterte veier for å holde dem fri for snø og is, og for å bedre framkommelighet og trafikksikkerhet, skriver Wikipedia. De skriver også at det vanligste veisaltet er natriumklorid. Men de fleste medaljer har også en bakside, og det gjelder også veisalt. Nyere studier viser nemlig at salting går utover mer enn bare dårlige kjøreforhold.

– Salting av veiene har større konsekvenser for miljøet enn antatt, skriver Forsking.no.

Snøfjerning: Disse er både imponerende og billige.

Anbefalt til inngangsparti og trapper
Leca Safe Antiskli

Leca Safe Antiskli

Istedenfor strøsalt anbefaler Frank Leca til inngangsparti og trapper.
Pris nå: 35 kroner hos Megaflis
Her får du den til laveste pris

Ikke bruk strøsalt på private eiendommer eller trapper

Også Frank forteller om baksiden med salting i sammenheng med hvilke strømiddel som finnes.

– Det brukes også salt, men det er ikke godt for miljøet og egner seg ikke til bruk på private eiendommer. 

Frank nevner at det gjerne også er slik at begynner du med å salte så må du bare fortsette og da blir det tilslutt brukt mye strøsalt. Han advarer også om at en gjerne drar saltet med seg inn i huset, noe som kan gjøre det skittent innendørs.

– Det anbefales heller ikke på trapper fordi det rett og slett kan ødelegge eventuelle fuger på disse, sier han og anbefaler derfor bare strøsalt til bruk på steder der man er avhengig av å ha det ganske isfritt. Vi har tidligere avslørt hvilke strømiddel Frank anbefaler til forskjellige underlag og uteområder her.

Eksperten tipser: Dette er det beste tidspunktet å strø.

Anbefalt til underlag for bil
Strøsingel fin kvartsfri 10kg

Strøsingel fin kvartsfri 10kg

Miljøvennlig norsk strøsand uten salt. Sørg for god fremkommelighet på egen tomt.
Pris nå: 79 kroner hos Megaflis
Her får du den til laveste pris