Smarte tips

Eksperten tipser: Dette er det beste tidspunktet å strø

Bilde av snø, is og slaps på fortau og vei ved en hekk. Vi har snakket med Alex Frank fra Vaktmesterkompaniet som forteller når det beste tidspunktete for å strø i oppkjørsel, inngangsparti, trapper og generelt er. Han forteller også hvilke strømiddel som anbefales til de forskjellige underlagene og problematikkene og når du skal bruke Leca Safe, strøsingel, salt eller sand.
Visste du at å strø på riktig tidspunkt sikrer bedre grep? Vi har snakket med Alex Frank fra Vaktmesterkompaniet som forteller når det er lurest å stø og ikke minst hva du bør strø de forskjellige underlagene med.

Vet du egentlig når det beste tidspunktet for å strø er? Vi snakket med eksperten som ga oss svaret på det, samt hva det er best å strø med!

Du har kanskje allerde strømiddel og snømåke stående klart hjemme, og føler deg godt rustet til årets is- og snøkaos? Men vet du egentlig når du burde strø og hva du burde strø de forskjellige underlagene med? Vi har snakket med eksperten som forteller hvordan og når du burde strø.

Alex Frank har jobbet for snøavdelingen til Vaktmesterkompaniet siden 2003, og har god erfaring med glatt underlag som følge av is og snø.

Har du lyst på flere gode vinter-tips? Her samler vi alt vi skriver om vinter-problematikk som glatt underlag, is, snø og oppvarming.

Strø når isen er smeltet og rett før den fryser til igjen

Da vi tidligere spurte han hvordan man strør riktig på is og snø, var det spesielt et tips som utmerket seg, og det handler om det beste tidspunktet å gjøre det på. Han forteller at det har betydning for hvorvidt strømiddelet vil feste seg skikkelig.

– Det kan også være lurt å velge riktig strøtidspunkt: Hvis det er vått og isete utendørs kan det være lurt å strø akkurat når det fryser til igjen. Da får du strøsingelen til å sitte veldig godt, tipser Frank.

Leca Safe, strøsingel eller salt? Slik strør du riktig

strøsingel
Strøsingel fin kvartsfri 10kg

Strøsingel fin kvartsfri 10kg

Miljøvennlig norsk strøsand uten salt. Sørg for god fremkommelighet på egen tomt.
Pris nå: 69 kroner hos Megaflis
Her får du den til laveste pris

Leca Safe, strøsingel eller sand, hvilke skal man bruke?

Om når man først skal strø på riktig tidspunkt er det også viktig å vite at man strør med riktig strømiddel. Her har Frank også tips til riktig valg av strømiddel til forskjellige underlag.

– Leca funker også veldig godt på føre hvor det er glatt på hardt underlag selv med bar asfalt og nesten ikke snø. På slikt føre fungerer strøsingel dårlig, sier Frank.

Han anbefaler Leca til gangunderlag, som vil si steder hvor du skal gå, fra døren til postkassen for eksempel. Han mener også at Leca også er veldig fint til trapper.

– Da kan du enkelt børste eller spyle bort Lecaen når snøen smelter. Det krever mindre mekanisk arbeid å fjerne Leca i tillegg til at det bare er fint å få i hage eller bed når du koster det bort. Leca løser seg også opp og forsvinner, samt har ingen miljøgifter, forteller han.

– Strøsingel anbefaler jeg til underlag hvor du skal kjøre med bil, fordi det gir best feste for bil, sier Frank.

Snøfjerning: Disse er både imponerende og billige.

Anbefalt strømiddel
LECA SAFE VINTERSTRØ 10LTR

LECA SAFE VINTERSTRØ 10LTR

Pris nå: 35 kroner hos Megaflis
Her får du den til laveste pris