Restplass

Eksperten tipser: Hvordan sikre deg billige reiser til syden i sommer?

Bilde av en vakker strand og en liten landsby på frodig en fjellside i Italia. Landspyen er pittoresk og ligger ved et azurblått hav. Forrerst i bildet er det rosa blomster. Vi har snakket med reiselivsekspert Odd Roar Lange som forteller om sine billige skjulte perler, som til forskjell fra land som Spania, Italia, Hellas og Frankrike fortsatt er billig og med herlige temperaturer om sommeren og i sommerferien. Han forteller også hvordan du finner de billigste flybillettene og ferieturene.
Reiselivsekspert Odd Roar Lange gir oss sine beste, skjulte perler, som til forskjell fra land som Spania, Italia, Hellas og Frankrike fortsatt er billige og som har herlige temperaturer også om sommeren.

Er du ute etter en billig sommerferie til syden? Eksperten tipser om perler som fortsatt er billige og med god temperatur selv om sommeren!

Bilde av reiseekspert Odd Roar Lange. Vi har snakket med Vi har snakket med reiseekspert og reiselivsjournalist Odd Roar Lange som forteller oss når er det egentlig lurest å bestille sommerferie, eller påskeferie for den saks skyld, om man vil ha de billigst mulig? Er det lenge før eller nært opp mot ferien? Og hvor og hvordan sikrer man seg egentlig de billigste reisene?

Nå nærmer det seg både vinterferie, påskeferie og snart sommerferie, og i mens mange vurderer å vende nesen mot Spania, Italia, Hellas og Frankrike er det langt i fra det reiseeksperten faktisk anbefaler! Han tipser om skjulte perler, hvor både reisen og oppholdet er billig, og hvor du fortsatt har herlige temperaturer selv om sommeren. Han forteller også hvordan du faktisk sikrer deg de billigste reisene og flybillettene.

Reiseeksperten vi har snakket med er reiselivsjournalist Odd Roar Lange, for mange kjent som The Travel Inspector. Lange er en Norges mest leste og erfarne reiselivsjournalister og med over 30 års fartstid i reislivsbransjen kunne han gi oss mange tips til billige ferier!

Liker du å sikre deg billige reiser? Da bør du sjekke ut samlesiden vår med temaet «restplass.»

Når bør man bestille sommerferien?

Lange forteller at det er slutt på det at det finnes én spesiell ukedag eller periode som er billigere, men forteller at flyselskapene og reiseselskapene, alltid har kampanjer rett etter ferier.

– Nå rett etter juleferien for eksempel, har de kampanjer. De kommer også til å ha kampanjer igjen rett etter vinterferien og rett etter påskeferien. Så istedenfor å bestille i selve ferien så vent til uka etter for da er det ofte kampanjer, tipser han.

Reise på tilbud
Billig reise til varmen

Billig reise til varmen

Spar opptil 2500 kroner ekstra på årets sommerferie.
Sjekk prisen her

Hvordan få tak i billige reiser?

– Et tips når det kommer til flyreiser, det er å ta en mellomlanding i et annet land før ønsket ankomststed.

Lange forteller at om du for eksempel flyr ut av Norge, lander i Gdansk i Polen og flyr videre derifra, så kan du spare penger på reisen.

– Jeg så flere tilfeller i jula hvor folk som gjorde det fikk flyreisen til en fjerdedel av prisen. Har du to og tre barn så er det kanskje ikke en så innmari god løsning, men er man tre venninner som skal på tur er det noe å vurdere. Så kan man jo i tillegg ta en overnatting i Gdansk, og dermed får en ekstra opplevelse på turen. Det å ta en liten omvei via et annet land hvor du kan benytte seg av et av lavpris-flyselskapene, kan spare en for mye penger, tipser Lange.

Reiseeksperten avkrefter myten: Når får man egentlig billigst reiser og flybilletter?

– Veldig mye billigere enn de typiske charter-stedene

Bilde av øy med sandstrenger og båter i vakker krystallklart hav i Albania - ett av landene reiseekspert Odd Roar Lange anbefaler deg som ønsker deg billig sommerfereie i 2024 å dra til og vurdere om dere vil ha billigere sommerferie i år. Han sier at til forskjell fra favoritter som Spania, Hellas, Italia og Frankrike er Albania og Polen fortsatt billige steder å dra til og med gode temperaturer. Han forteller også hvordan og når du kan sikre deg billigst flybilletter og reiser!
Lange forteller at til forskjell fra favoritter som Spania, Hellas, Italia og Frankrike er Albania og Polen fortsatt billige steder å dra til, hvor du i tillegg er sikret behagelige, og ikke for varme, temperaturer om sommeren. (Foto: Canva)

Langes andre tips er å ikke dra til reisemålene nordmenn flest drar til, som Spania, Frankrike, Italia og Hellas.

– Før var det god plass, god temperatur og lav pris, nå er alt det borte. Det er ikke god plass, det er ikke god temperatur der om sommeren og det er heller ikke billig. Alkohol er billigere enn i Norge, men alt det andre har blitt veldig dyrt, både å bo og spise, sier Lange.

Han tipser derfor om å heller legge reisen til andre litt mer utadisjonelle reisemål og og da peker tilbake til det han sa i sted; og drar frem Polen.

– Bare knappe to mil utenfor Gdansk for eksempel, så kommer man til Sopot som har noen fantastiske sandstrender. Her har du både god plass, deilig badetemperatur og halvparten, om ikke én tredjedel av prisen i forhold til i for eksempel Spania.

Han tipser også om Albania, som han mener har mye av det samme. Han forteller at der er det litt dyrere enn Polen, men fortsatt veldig mye billigere enn de typiske charter-stedene.

– Flotte strender, billige halvlitere med øl, stor familie-pizza til under hundrelappen og et trygt og fint sted og dra. Andre av de typiske stedene nordmenn drar til som fortsatt er billige er Tyrkia, forteller Lange.

Apollo
Finn reiser til Albania hos Apollo

Finn reiser til Albania hos Apollo

Sjekk prisen her

– Slik kan selve reisen fort bli veldig, veldig billig

Han legger til at for de som er litt mer viderekommende vil de kunne gjøre en god handel dersom de kjøper bare flyreisen hos charterselskapene.

– De har ofte rest-seter som de ikke har pakkepris på, og slik kan du skaffe deg veldig billige flybilletter mot at du skaffer deg overnatting selv. Da kan man jo bestille Airbnb, en billig restplass på et hotell eller motell, eller eventuelt leiere en leilighet hos noen du kjenner – slik kan selve reisen fort bli veldig, veldig billig.

– Så kan du plutselig få 10 eller 20 prosent rabatt

Et annet tips Lange kommer med er å registrere seg på nyhetsbrev hos flyselskap, hotellkjeder og reisearrangører og benytte seg av tilbudene som kommer der.

– Det siste tipset er å benytte seg av rabattene man har gjennom ulike medlemskap. Dette kan være Obos, fagforeninger, NAF, idrettsforbund eller særforbund, der er det ofte gode rabatter. Sjekk gjerne medlemskapene du har for der kan du plutselig få opptil 10 eller 20 prosent rabatt.

Restplass
Billige reiser til syden hos Restplass

Billige reiser til syden hos Restplass

Restplass.no sammenligner priser fra et hav av reisearrangører, så her kan du gjøre kupp!
Sjekk prisen her

Dette landet er det eneste som er kåret til feriefavoritt fra Europa i 2024

– Man får mye mer for reisen ved å betale litt ekstra

– Billige reiser; Nordmenn må venne seg til at det er to ting som ikke lenger henger sammen. Reiser har blitt dyrere og det er kanskje også bra fordi det blir ikke noe bra reiseliv om de som tilbyr reisene ikke får nok betalt.

Lange forteller at mange som leter etter billige reiser ender opp med å kjøpe dyrere reiser og at det ofte er lurt.

– Man får mye mer for reisen ved å betale litt ekstra. Kjøper du billige reiser får du for eksempel ikke avbestillingsrettigheter og du mister ofte også andre rettigheter. Bestiller du derimot litt dyrere hotell og reise, med muligheten for å kunne avbestille og ha litt mer fleksibilitet er det en god forsikring.

Han poengterer også at det i tillegg er mange som bestiller tilfeldige, billige reiser og ender opp med å gå hele tiden frem til ferien å grue seg fordi de lurer på om de har tatt et godt valg.

– Så kan det hende at man ender med å grue seg heller enn å faktisk glede seg. Det er derfor ikke her man bør spare inn penger.

Lange tipser om å heller spare penger ved å unngå å dra til de typiske turiststedene eller -gatene og heller oppholde deg i sidegater hvor det er mye billigere, og ofte like bra, om ikke mye bedre steder.

Her finner du billige restplasser til Gran Canaria.

Kan lønne seg med pakkereiser

Lange forteller også at det kan lønne seg med charter- og pakkereiser.

– Dette er noe mangel liker å dra på, og det kan være lurt fordi du får sikkerhet i bunn dersom flyreisen blir avlyst, kansellert eller endret. Da får du pengene tilbake for både hotellet, flyreisen og en eventuell leiebil eller utflukter som du har i samme pakken.

Han advarer om at dersom du har bestilt dette hver for seg så har du ikke samme rettighetene, og at du da kan ha tapt pengene dersom flyet ikke går. Har du da i tillegg forhåndsbetalt for hotellet så får du ikke de pengene tilbake, med mindre du har betalt ekstra for det selvsagt.

– Dette er grunnen til at det kan være lurt å kjøpe en pakkereise, sier Lange.

Han tipser også om at det for noen kan det være lurt å kjøpe en all inclusive. Dette begunner han med at da har du veldig god kostnadskontroll, mat og drikke inkludert, og man dermed slipper kostbare overraskelser.

– Det finnes mange grunner til å droppe all inclusive også altså. Noen vil si at det er kjedeligere og ikke like bra kvalitet, men med tanke på pris eller for de som er aleneforeldre med flere barn så er det veldig deilig å slippe å tenke på det taksameteret som går hele tiden.

Her kan du finne billige restplasser til Tenerife

Les mer på våre temasider: