Smarte tips

Ekspertene forklarer: Hvordan fjerne insekter fra bil

Vi viser deg hvordan du fjerner insekter fra bil, enten du gjør det hjemme eller er proff. Bilde av fronten på bil full av insekter.
En front eller frontrute full av insekter ødelegger både den skinnende overflaten samt sikt. Her er tipsene fra ekspertene på hvordan du fjerner insektene fra bilen. (Foto: Colourbox)

Vi har snakket med ekspertene, som forteller hvordan du skal fjerne insekter fra bil, enten du vasker bilen hjemme eller er proff.

Bilen er skinnende ren og du setter ut på tur, turen trenger ikke være lang før insektene én etter én festes til frontrute og fronten på bilen. Ikke bare ødelegger det den blanke overflaten, men det forstyrrer også sikt.

Ren bil: Video med forklaring

I videoen under viser detailer Tommy B. Rønningsveen og nybegynner Daniel Haugen hvordan man enkelt fjerner insektene på den proffe måten og på den litt enklere forbruker-måten. Hvilke produkter som brukes og hvordan du skal gå frem, kan du lese mer om under videoen.

Er du i gang med full vårrengjøring og pleie av bilen er kanskje også artikkelen «Hvordan fjerne rust fra bilen» interessant.

Hvordan fjerne insekter fra bil hjemme

Det kan være lurt å starte med å vaske bilen grundig, og da kan du bruke denne guiden: Bilvask: 5 enkle steg til en skinnende ren bil.

Med Insect & Dirt Remover fra Koch-Chemie fjernes de døde insektene raskt og enkelt. Produktet er ikke like kraftig som den proffe varianten, men kommer i en ferdig sprayflaske på 750 ml som er svært enkel å bruke. Spray produktet på områdene der du ser det ligger insekter og la det virke i 3-5 minutter. Spyl deretter av, nedenfra og opp.

For nybegynnere

Insect & Dirt Remover fra Koch-Chemie

Effektiv insektsfjerner. Denne påfører og lar du virke i 1-3 minutter før du spyler av med høyttrykksspyler. Gjenta gjerne om nødvendig, og bruk svamp ved ekstra vanskelige områder.
Kjøp Insect & Dirt remover fra Detailshop.no

– Denne gjør nytten for Ola Nordmann, sier nybegynner Daniel, som akkurat har begynt med detailing.

Om produktet ikke tar alle insektene etter første runde, sprayer du på en runde til og lar det virke i 3-5 minutter før du spyler av.

Hvordan fjerne insekter fra bil for den proffe

Om bilpleie interesser deg og du ønsker å ta enda bedre vare på bilen din, er Insektenferner fra Koch-Chemie produktet for deg.

– Fluef*** og myggh****te som har tatt kamikaze mot lakken eller glasset ditt får seg en real overraskelse når du drar frem denne, skriver Detailshop om produktet.

Insektenferner fås kjøpt på 10 liters kanne og må blandes ut med vann i en sprayflaske, som denne fra Koch-Chemie med merking for enkel utblanding.

For den proffe
Annonselenke
  • Koch-Chemie Insektenentferner 10L – Insektsfjerner

    Denne insektsfjerneren fra Koch-Chemie blandes ut med vann 1:3 til 1:10 før bruk, og den svakt alkaliske vesken har god effekt mot insekter på bilen.
  • Koch-Chemie Komplett Sprayflaske Star

    Praktisk sprayflaske på 1L, med merking for enkel utblanding av produkt. Sprayflasken tåler det meste av vesker – fra forvask og rens av felg til plastfornyere.

Spray produktet på de områdene der du ser det ligger insekter og la det virke i 3-5 minutter. Spyl deretter av, nedenfra og opp.

Lidenskap for bilvask og bilpleie

Etter fjerning av insekter er det tid for litt polering. Her får du svaret på hvordan du polerer bilen for hånd og med maskin.