Elbillader: Disse ladestasjonene er best i test
Vi har samlet elbilladere som er best i test, fra merker som Eesee, Zaptec Go og ABL. Sjekk oversikten før du går til innkjøp!
Om du har elbil er en elbillader hjemme strengt talt noe du ikke kommer utenom. Ifølge NAF finnes det rundt 30 elbilladere på markedet, alle med forskjeller i både brukervennlighet, egenskaper, strømnett og ikke minst pris.
Vi har samlet 4 testvinnere fra forskjellige tester, og avslører her hvilke ekspertene anbefaler. Testvinnerne er heller ikke nødvendigvis de dyreste, så du kan spare mye på riktig valg av lader! Husk bare at installasjon av elbillader må gjøres av godkjent elektriker.
Liker du å være sikker på at du gjør gode kjøp? Vi har samlet flere testvinnere på vår samleside «best-i-test».
Best i test i 2023: Elbilladeren «Hyundai Wallbox Pulsar Plus»
ADAC er Tysklands svar på NAF, og Europas største uavhengige bilorganisasjon. De tester et hav av forskjellig bilrelatert utstyr og også elbilladere, og i deres siste test (2023) var det Hyundai sin Wallbox Pulsar Plus som stakk av med seieren.
– For en pris på 911 euro får kjøperen en ultrakompakt wallbox som gjør jobben sin trygt og pålitelig. Dette er supplert med den beste appen i testfeltet, begrunner de seieren med.
Wallbox Pulsar Plus
Best i test elbillader hos NAF: Zaptec Go
I NAF sin test over 10 hjemmeladere til elbil er det Zaptec Go som blir kåret til best i test. Dette er på bakgrunn av kriterier som sikkerhet, brukervennlighet, montering og design.
– Norskproduserte Zaptec Go har praktiske monteringsløsninger og gir mye for pengene, skryter de i testen og nevner at elbilladeren, som eneste av elbilladerene, har bekreftet DC-overvåking og at den kan snakke med tredjepartsapper.
Zaptec Go – Ladeboks
go-eChager HOMEfix 11 kW: Elbilladeren som er best i test hos flere
ADAC mener at det er elbilladeren go-eChager HOMEfix som er den beste når de tester elbilladere i 2022. Samme testvinner får deres søsterorganisasjon ÖAMTC fra Østerrike.
– Den rimelige og kompakte wallboxen fra go-eCharger kunne sikre testseier takket være sin trygge og pålitelige ladefunksjon og den meget gode appen, begrunner ADAC valget sitt med.
go-e Charger Gemini 22 kW
Best i test i flere tester: ABL eMH1
Tyske ADAC har tidligere også kåret ABL eMH1 til testvinner. Det samme gjorde deres søsterorganisasjon ÖAMTC fra Østerrike, og med samme resultat – også her vinner ABL eMH1.
ÖAMTC begrunner valget med at den er sikker, pålitelig, enkel å bruke og at den har en fast ladekabel. Under ulemper med ladekabelen har de ingenting å tilføye.
Bilvask: 5 enkle steg til en skinnende ren bil
Nest best i test: Wallbox Commander 2
På andreplass i elbillader-testen til ADAC for 2022 finner du Wallbox Commander 2. Igjen er også ÖAMTC enige i sin test. Om begrunnelsen for at den havner på 2-plass skriver ADAC:
– Commander 2 fra Wallbox Chargers er like overbevisende som go-eCharger, men er nesten dobbelt så dyr.
De fortsetter med å skryte av berøringsskjermen som de synes er enkel å bruke og av det de kaller «den svært gode» tilhørende appen.
Omdiskutert elbillader: Testvinneren «Easee Home»
Best i test av alle elbilladere i 2022 hos svenske Aftonbladet er norske Easee Home, men i ettertid av testen har denne versjonen av Easee sine elbilladere fått salgsforbud i seks land, skriver Elbil24. Norge er ikke et av dem.
Dette skriver Easee angående temaet på sine egne nettsider:
– Nkoms konklusjon påvirker ikke allerede installerte ladere. Nkom har i sin egen risikovurdering kommet frem til at laderne våre fortsatt er trygge å bruke.
Nå er imidlertidig ny versjon av Easee-laderen, Easee Charge Lite, lansert. Elbil24 skriver følgende om den nye laderen:
– En ting Charge Lite har å by på, som ikke finnes på Home-ladestasjonene, er Bluetooth, som gjør at du kan starte og stoppe lading, låse opp ladekabel, sjekke ladeeffekt og lignende fra appen uten at enhetene har tilkobling til internett. I tillegg er ikke laderen lenger avhengig av Easees skyløsning for å fungere.