Shopping

Elbillader-test: Disse ladeboksene er best i test

Elbillader: Bilde av Easee Home ladestasjon/ ladeboks montert på vegg.
Elbilladere skiller seg fra hverandre med både montering, brukervennlighet, strømnett m.m. Hvilken som passer deg og dine behov er gjerne en blanding av disse samt pris. Vi gjør valget lettere med denne guiden hvor vi har samlettvinnere fra uavhengige tester både innenlands og utenlands. (Foto: Elektroimportøren)

Best i test: Elbillader hjemme. En ladeboks er gjerne en investering, da er det fint å vite at en velger rett. Disse laderne vinner testene!

Om du har elbil er en elbillader hjemme strengt talt noe du ikke kommer utenom. Ifølge NAF finnes det rundt 30 elbilladere på markedet, alle med forskjeller i både brukervennlighet, egenskaper, strømnett og ikke minst pris.

Vi har samlet 4 testvinnere fra forskjellige tester, og avslører her hvilke ekspertene anbefaler. Testvinnerne er heller ikke nødvendigvis de dyreste, så du kan spare mye på riktig valg av lader. Husk bare at installasjon av elbillader må gjøres av godkjent elektriker.

Best i test elbillader hos NAF: Zaptec Go

I NAF sin test over 10 hjemmeladere til elbil er det norskproduserte Zaptec Go som blir kåret til testvinner på bakgrunn av kriterier som sikkerhet, brukervennlighet, montering og design.

– Norskproduserte Zaptec Go har praktiske monteringsløsninger og gir mye for pengene, skryter de i testen.

De legger til at de liker utseende på den «lekre», lille ladeboksen som kommer i flere farger. Noe av det de nevner som fordeler med elbilladeren er også at den, som eneste av elbilladerene, har bekreftet DC-overvåking og at den kan snakke med tredjepartsapper.

– Zaptec Go er en kraftig, liten elbillader – og det er også testens beste lader. Den dekker alle strømnett, og lar deg lade med inntil 22 kW, fortsetter de.

Zaptec Go lader både elbiler og hybridbiler. Den vegghengte ladestasjonen gir omtrent 100 kilometers kjøretid på en times lading. Kobler du ladestasjonen til hjemmenettverket ditt oppdateres den også automatisk. Laderen lader med fase 3-lading, men støtter også TN, IT og TT ladenettverk med 230 og 400 volt AC.

Vi har samlet flere testvinnere på vår samleside best-i-test.

Best i test hos Naf
Zaptec Go Asphalt Black

Zaptec Go Asphalt Black

Zaptec Go passer alle elbiler. Bygget på ledende grønn teknologi utviklet i Norge, er dette en av verdens minste 22kw(maks strøm)-laderne av sitt slag.
Sjekk prisen her

Best i test i flere tester: ABL eMH1

Tyske ADAC, Europas største uavhengige bilorganisasjon, testet 12 ladebokser til elbil 2022 og kåret ABL eMH1 til testvinner. Det samme gjorde deres søsterorganisasjon østerrikske ÖAMTC, og med samme resultat – også her vinner ABL eMH1.

ÖAMTC begrunner valget med at den er sikker, pålitelig, enkel å bruke og at den har en fast ladekabel. Under ulemper med ladekabelen har de ingenting å tilføye.

Bilvask: 5 enkle steg til en skinnende ren bil

ABL eMH1 Basic 11KW

ABL eMH1 Basic 11KW

Sjekk pris her
ABL 1W1121 eMH1 - T2 11KW

ABL 1W1121 eMH1 – T2 11KW

Sjekk laveste pris her

Veggboksladere: Commander 2

På andre plass i elbillader-testen til ADAC for 2022 finner du Wallbox Commander 2. Igjen er også ÖAMTC enige i sin test. Om begrunnelsen for at den havner på 2-plass skriver ADAC:

– Commander 2 fra Wallbox Chargers er like overbevisende som go-eCharger, men er nesten dobbelt så dyr. 

De fortsetter med å skryte av at den er eneste elbillader som er utstyrt med berøringsskjerm. Skjermen synes de er enkel å bruke og nevner at den slår seg av automatisk når den ikke brukes. Her kan du også ved hjelp av det de kaller «den svært gode appen» sjekke både månedlig forbruk og kostnader dersom du har lagret strømpris.

Elbilladeren er egnet for alle elektriske biler med type 1-ladekontakt. Den kommer med støtte for WiFi, 4G og Bluetooth og dette åpner for oppdatert og synktonisert data i sanntid. Her kan du også sette opp ladeøkter når strømprisene er lavest, eller utnytte ledig kapasitet når forbruket ellers er lavt og unngå de største forbrukstoppene. Laderen støtter alle løsninger fra 1-fase/6A/1,4kW opp til 3-fase/32A/22kW. Kompatibel med både IT-nett 230 V og TN-nett 400 V.

Vil du heller skaffe deg testvinneren er dette go-eCharger: HOMEfix 11 kW som er lite tilgjengelig på det norske markedet, og som du må på utenlandske sider for å skaffe deg.

Wallbox Commander 2 Type 2

Wallbox Commander 2 Type 2

Wallbox Commander 2 – EV-ladestasjon – 22 kW – 32 A (IEC 62196 Type 2) – svart sku: CMX2-0-2-4-8-002, brand: Wallbox, ean: 8436575275932
Sjekk prisen her

Testvinner elbillader: Easee Home

Best i test elbillader 2022 hos svenske Aftonbladet er Easee Home ladestasjon. Ladeboksen er intelligent og tilpasser seg alle elbiler, strømstyrker og strømnett. Den vil også automatisk lese om bilen støtter en 3-fas eller ikke. Her trenger du altså ikke å tenke på tekniske spesifikasjoner da elbilladeren selv tilpasser seg bilen og kan derfor også lade flere biler, og med ulike behov.

Merk: Easee har fått salgsforbud i seks land, skriver Elbil24. Norge er ikke et av dem.

Dette skriver Easee angående temaet på sine egne nettsider:

– Nkoms konklusjon påvirker ikke allerede installerte ladere. Nkom har i sin egen risikovurdering kommet frem til at laderne våre fortsatt er trygge å bruke. 

Ny versjon av Easee-laderen er nå lansert, Easee Charge Lite. Elbil24 skriver følgende om den nye laderen:

– En ting Charge Lite har å by på, som ikke finnes på Home-ladestasjonene, er Bluetooth, som gjør at du kan starte og stoppe lading, låse opp ladekabel, sjekke ladeeffekt og lignende fra appen uten at enhetene har tilkobling til internett. I tillegg er ikke laderen lenger avhengig av Easees skyløsning for å fungere.

Ny versjon! Easee Charge Lite

Ny versjon! Easee Charge Lite

Sjekk prisen her