Hus, hjem og hage

Elektrisk grill: Perfekt for grilling i storbyen

weber pulse elektrisk grill grillfest på balkongen
Fordelene med elektrisk grill er mange. Den er mer miljøvennlig og blir raskere varm. (Foto: Weber)

Elektriske griller er ikke som de en gang var. Nå er det et fullverdig alternativ perfekt hvis du vil være miljøvennlig eller har dårlig plass.

De siste årene har salget av elektrisk grill økt betraktelig. I mange blokker og borettslag er det ikke er lov med gass- eller kullgrill på balkongen av sikkerhetsmessige årsaker. Røyken kan dessuten virke sjenerende for mange der man bor tett på naboer. Med elektrisk grill trenger du hverken gass eller kull. Har du stikkontakt tilgjengelig, er det bare å sette i gang.

Er du usikker på om du skal ha gassgrill eller elektrisk grill, kan du sjekke ut denne artikkelen om gassgrill.

Weber elektrisk grill anbefales

Weber elektrisk grill går for å være kongen av elgriller. De fungerer svært godt hvor det er begrenset med plass, som på en balkong.  Webers Pulse-serie har fått skryt for kvaliteten fordi den både klarer å oppnå god nok varme til at du kan grille, samtidig som den er god på å holde varmen.

Pulse-serien finnes i to størrelser. Weber Pulse 1000 og Weber Pulse 2000. Forskjellen her her størrelsen. Pulse 2000 har en grillplate på 49 x 39 cm. Lillebror Weber Pulse 1000 har en grillplate på 41 x 31 centimeter.

Det høye lokket på Pulse-serien gir mulighet til grille hele kyllinger og store steker. Du får også den integrerte iGrill-teknologien som lar deg enkelt overvåke temperaturen i maten fra start til slutt.

– Det er viktig å være klar over elgrillens begrensninger. Du kan fint grille kylling og pølser på en elektrisk grill, men den har ikke plass nok til et stort lammelår, sier Anders Jensen. Han er Grilling Experience Manager i Weber Hub North og har tidligere vært på det danske kokkelandslaget.

weber pulse 2000 elektrisk grill med stativ

Weber PULSE 2000 med Stativ

8.5 av 10 poeng hos tek.no!
Kjøp den her
Weber Pulse 1000

Weber Pulse 1000

Elgrill har mange fordeler

Fordelene med elektrisk grill er mange. Den blir fort varm, og det er mulig å justere temperaturen perfekt til det du skal grille. Hvis du ikke har tak over balkongen, kan du bare flytte den inn og grille inne. 

Det er heller ikke å stikke under stol at det er mer miljøvennlig å grille med elgrill, ettersom du verken bruker gass, kull, eller pellets.

Skal du oppgradere mer av uteplassen, kan vi anbefale å sjekke ut artikkelen Årets fineste hagemøbler.

Andre lenker:

  • Matkanalen: Kjendiskokk Bård Greni har laget et 7 episoders grillprogram som er svært inspirerende. Her kan du se alle episodene.
  • Matprat: Grilltider, metoder og temperaturer på grillmat
  • Brød og Korn: 10 ting du ikke visste at du kunne legge på grillen.

Les mer på våre temasider: