Hus, hjem og hage

Elektrisk motorsag: Disse kommer best ut i testene

Rød elektrisk motorsag som ligger på trestammer som skal sages. Disse elektriske motorsagene er best i test.
En elektrisk motorsag hverken lukter eller høres ut som en bensindreven motorsag. De er mer miljøvennlige, stillegående og et lettstelt alternativ. Vi har samlet de elektriske motorsagene som kommer best ut i testene. (Foto: Colourbox)

En elektrisk motorsag er mer miljøvennlig og stillegående enn en bensindreven. Vi har samlet de elektriske motorsagene som er best i test.

Lukten av bensin og øredøvende støy er nok det mange assosierer med en motorsag. Nå kan det se ut til at den tid er over, og på lik linje som bensinbiler blir byttet ut med elbiler, har markedet for motorsager blitt tatt over av det elektriske.

Med et stort utvalg av elektriske motorsager på markedet, kan det være vanskelig å finne ut hvilken som er best. Vi har derfor sett på produkttester gjort av Teknisk Ukeblad og Råd & Rön slik at vi kan presentere de beste sagene på markedet.

Her kan du finne flere produkter som har blitt kåret til best i test.

Elektriske motorsager har blitt stadig mer populære de siste årene på grunn av deres mange fordeler sammenlignet med tradisjonelle bensindrevne motorsager. Som et mer miljøvennlig, stillegående og lettstelt alternativ, har elektriske motorsager vist seg å være en verdifull investering for mange.

Best i test: Meec Tools og Milwaukee

Øverst på listen hos Råd & Rön troner den elektrike motorsagen fra Meec Tools. Motorsagen ble kåret til «best i test», samt et «bra kjøp» da denne har en av de vennligste prisene på markedet. Aftonbladet testet også denne motorsagen.

– God balanse, god kraft og den føles adaptiv, skrev nettsiden om sagen.

Teknisk Ukeblad, som har gjort flere tester av elektriske motorsager, har ikke testet dette merket, så her må vi stole på svenskene. Råd & Rön har gitt sagen 75 poeng av 100 mulige, og gir den skryt for dens sagekapasitet og brukervennlighet.

Meec Tools batteridrevet kjedesag

Meec Tools batteridrevet kjedesag

Motorsagen veier 3,9kg UTEN batteri og har en sverdlengde på 36 cm. Batteri er ikke inkludert.

En sag Teknisk Ukeblad derimot har testet er den elektriske motorsagen fra Milwaukee, og den ser ikke ut til å skuffe. Det er ingen tvil om at Milwaukee er en storfavoritt da den kommer best ut i test flere år på rad.

– Denne saga imponerte mer enn noen andre batterimotorsager vi har prøvd, skrev Teknisk Ukeblad i anmeldelsen sin fra 2018. I 2020 var ikke sagen en av de som ble testet, men de valgte fremdeles å nevne den:

– Det ene kuttet med slitt kjede vi gjorde, og data for forrige test, gjør denne fremdeles til det beste kjøpet for de som vil kombinere kraft og utholdenhet.

best i test
Milwaukee M18 FCHS-121B

Milwaukee M18 FCHS-121B

Motorsagen veier 6,5 kg med batteri, og har en sverdlengde på 40 cm. Batteri er inkludert.
Sjekk prisen her

Husqvarna og Stihl: Elektrisk motorsag for mindre utfordringer

Både Teknisk Ukeblad og Råd & Rön har testet motorsagene fra Husqvarna og Stihl.

Teknisk Ukeblad beskriver Stihl som den letteste elektriske motorsagen de har testet.

– Den er svært godt balansert, og har en verktøyfri sverdinnspenning som fungerer utmerket, skriver de, men legger til at den egner seg best til mindre utfordringer, og kan ikke måle seg med testvinneren fra Milwaukee.

Hos Råd & Rön får den en femteplass med 70 poeng av 100 mulige. De rangerer den dårligere på brukervennlighet enn testvinneren, men sageegenskapene er derimot ikke langt unna den elektriske motorsagen fra Meec Tools.

Stihl MSA 220 C-B Batterimotorsåg

Stihl MSA 220 C-B Batterimotorsåg

Motorsagen veier 5,58 kg med batteri, og har en sverdlengde på 30 cm. Batteri er ikke inkludert.

Den elektriske motorsagen fra Husqvarna er også en av de letteste på markedet. Selv om denne ikke får en topplassering hos Teknisk Ukeblad, og havner på en 9. plass hos Råd & Rön, blir den beskrevet som en elektrisk motorsag som er liten og nett og ypperlig til mindre jobber.

– Dette er en virkelig imponerende sag. Den er sterk, lett og gjør mye arbeid på en lading, skriver Teknisk Ukeblad.

Det som spesielt trekker ned resultatet på denne sagen er prisen da det er en av de dyrere på markedet.

Husqvarna 535I Xp (uten batteri)

Husqvarna 535I Xp (uten batteri)

Ryobi og Makita: Elektriske motorsager som også imponerer

Vi ønsker også å trekke fram denne sagen fra Ryobi. Den scoret nemlig høyt hos Teknisk Ukeblad da den ble sammenlignet med testvinneren fra Milwaukee. Konklusjonen de kom med var at det var et vanskelig valg.

– Milwaukee er et proffmerke, og en slik sag bør vare lenger. På den annen siden spiller det liten rolle for vanlige folk. Begge er gode nok.

Det som ga Milwaukee topplasseringen over Ryobi var det at merket har et større utvalg av verktøy som kan bruke det samme batteriet.

Ryobi RY36CSX35A-0 motorsag

Ryobi RY36CSX35A-0 motorsag

Vi vil også trekke frem motorsagen fra Makita da den kommer på en sterk andreplass hos Råd & Rön med 73 poeng av 100 mulige. Den scorer litt høyere på batterikapasitet enn testvinneren, men ligger litt under på brukervennligheten. Den er uansett et godt valg for deg som skal kjøpe elektrisk motorsag.

Makita DUC303Z

Makita DUC303Z

Sjekk prisen her