Hus, hjem og hage

Elektrisk motorsag: Disse kommer best ut i testene

Rød elektrisk motorsag som ligger på trestammer som skal sages. Disse elektriske motorsagene er best i test.
En elektrisk motorsag hverken lukter eller høres ut som en bensindreven motorsag. De er mer miljøvennlige, stillegående og et lettstelt alternativ. Vi har samlet de elektriske motorsagene som kommer best ut i testene. (Foto: Colourbox)

En elektrisk motorsag er mer miljøvennlig og stillegående enn en bensindreven. Vi har samlet de elektriske motorsagene som er best i test.

Elektriske motorsager har blitt stadig mer populære de siste årene på grunn av deres mange fordeler sammenlignet med tradisjonelle bensindrevne motorsager. Som et mer miljøvennlig, stillegående og lettstelt alternativ, har elektriske motorsager vist seg å være en verdifull investering for mange.

Med et stort utvalg av elektriske motorsager på markedet, kan det være vanskelig å finne ut hvilken som er best. Vi har derfor sett på produkttester gjort av Teknisk Ukeblad og Råd & Rön slik at vi kan presentere de beste sagene på markedet.

Liker du å gjøre gode kjøp? Her finner du alle våre «best i test»-saker.

Milwaukee: Klar testvinner

Teknisk Ukeblad har testet den elektriske motorsagen fra Milwaukee, og den ser ikke ut til å skuffe. Selv om deres test er fra 2020, er det ingen tvil om at Milwaukee også er favoritt blant forbrukerne da den får 4,8 stjerner av 5 mulige hos Trustpilot.

best i test
Milwaukee M18 FCHS-121B

Milwaukee M18 FCHS-121B

Motorsagen veier 6,5 kg med batteri, og har en sverdlengde på 40 cm. Batteri er inkludert.
Sjekk prisen her

Makita: God batterikapasitet

Motorsagen fra Makita kommer på en sterk andreplass hos Råd & Rön med 73 poeng av 100 mulige. Den scorer litt høyere på batterikapasitet enn testvinneren, men ligger litt under på brukervennligheten. Den er uansett et godt valg for deg som skal kjøpe elektrisk motorsag.

Makita DUC303Z

Makita DUC303Z

Sjekk prisen her

Stihl: En godt balansert elektrisk motorsag

Teknisk Ukeblad beskriver Stihl som den letteste elektriske motorsagen de har testet.

– Den er svært godt balansert, og har en verktøyfri sverdinnspenning som fungerer utmerket, skriver de, men legger til at den egner seg best til mindre utfordringer, og kan ikke måle seg med testvinneren fra Milwaukee.

Stihl MSA 220 C-B Batterimotorsag

Stihl MSA 220 C-B Batterimotorsag

Motorsagen veier 5,58 kg med batteri, og har en sverdlengde på 30 cm. Batteri er ikke inkludert.
Sjekk laveste pris her

Husqvarna: Elektrisk motorsag for mindre utfordringer

Den elektriske motorsagen fra Husqvarna er også en av de letteste på markedet. Selv om denne ikke får en topplassering hos Teknisk Ukeblad, og havner på en 9. plass hos Råd & Rön, blir den beskrevet som en elektrisk motorsag som er liten og nett og ypperlig til mindre jobber.

– Dette er en virkelig imponerende sag. Den er sterk, lett og gjør mye arbeid på en lading, skriver Teknisk Ukeblad.

Husqvarna 535I Xp (uten batteri)

Husqvarna 535I Xp (uten batteri)

Sjekk laveste pris her

Ryobi: Imponerende motorsag

Vi ønsker også å trekke fram denne sagen fra Ryobi. Den scoret nemlig høyt hos Teknisk Ukeblad da den ble sammenlignet med testvinneren fra Milwaukee.

Det som ga Milwaukee topplasseringen over Ryobi var det at merket har et større utvalg av verktøy som kan bruke det samme batteriet.

Ryobi RY36CSX35A-0 motorsag

Ryobi RY36CSX35A-0 motorsag

Sjekk laveste pris her

Meec Tools: Billig og bra

Øverst på listen hos Råd & Rön troner den elektriske motorsagen fra Meec Tools. Motorsagen ble kåret til «best i test», samt et «bra kjøp» da denne har en av de vennligste prisene på markedet.

Motorsagen får 75 poeng av 100 mulige, og gir den skryt for dens sagekapasitet og brukervennlighet.

Meec Tools batteridrevet kjedesag

Meec Tools batteridrevet kjedesag

Motorsagen veier 3,9kg UTEN batteri og har en sverdlengde på 36 cm. Batteri er ikke inkludert.