Shopping

Elektrisk pizzaovn: Disse er best i test

Elektrisk pizzaovn: Collage av 3 gode pizzaovner fra Sage, Ooni, og Princess
Elektrisk pizzaovn er helt ypperlig å ha om du lager mye pizza. Vi fant 3 gode modeller fra Ooni, Sage og Princess. (Foto: ABC Guider/ Herman Arneberg Johnsen)

Elektriske pizzaovner er helt ypperlige om du vil lage hjemmelaget pizza kjapt og uten stress og styr. Vi har funnet noen av de beste på markedet!

Pizza har vært blant nordmenns favorittretter i flere tiår nå, og i takt med at den flate favoritten har blitt en av grunnstenene i norske middagsvaner har den blitt stadig mer raffinert.

En norsk pizzamiddag er ikke lenger synonymt med tykk og deigete langpannepizza med pizzafyll på boks, toppet med skiver av gulost. Stadig flere går «all in» og kjøper vedfyrte eller gassdrevne pizzaovner slik at man kan diske opp autentiske napoletanske pizzaer i svært høye temperaturer midt i sin egen hage. Men for mange er ikke det et reelt alternativ, enten fordi man mangler en hage å ha ovnen i, eller rett og slett synes det blir litt vel mye styr.

Derfor har vi samlet et utvalg av de beste elektriske pizzaovnene, som lar deg lage nydelige pizzaer på ditt eget kjøkken. Praktisk og kjempegodt!

Liker du å gjøre gode kjøp? Her finner du alle våre «best i test»-saker.

Sage Pizzaiolo elektrisk pizzaovn

testvinner
Sage The Smart Oven Pizzaiolo Pizzaovn - Rustfritt Stål

Sage The Smart Oven Pizzaiolo Pizzaovn – Rustfritt Stål

Pris akkurat nå: 7 475 kroner
Gå til Tretti her

Best i test hos CNN.com! Sage Pizzaiolo (i USA kjent som Breville Pizzaiolo) stakk av med CNNs favorittstempel i deres pizzaovn-test. De skriver at «dette er alt du trenger for å lage en perfekt pizza hver gang» og skryter av den ekstremt nøyaktige og kontrollerbare temperaturen i denne allsidige pizzaovnen de omtaler som «et imponerende stykke industridesign og teknologi».

Ooni Volt elektrisk pizzaovn

testvinner
Ooni Volt 12 Pizzaovn

Ooni Volt 12 Pizzaovn

Pris akkurat nå: 8 188 kroner
Gå til Elon her

Da Serious Eats testet denne, kalte de den for en «fenomenal, kraftig pizzaovn» og anbefalte den på det sterkeste. De eneste de ga den trekk for er den høye prisen, og at den veier mye. The New York Times’ Wired ga den 8 av 10 mulige poeng, og skryter av at den er «rask og praktisk». De gir den riktignok også trekk for den høye prisen.

The Spruce Eats er også begeistret for pizzaovnen, og skriver at den lager «fantastisk pizza». I likhet med resten er de også kritiske til prisen.

Les også: Disse pizzaovnene er best i test

Princess elektrisk pizzaovn

billig alternativ
Princess Pizza Oven Pizzaovn - Svart

Princess Pizza Oven Pizzaovn – Svart

Pris akkurat nå: 1 699 kroner
Gå til Tretti her

Denne modellen fra Princess kan nok ikke måle seg med de to litt «proffere» modellene i denne saken, og er heller ikke best i test. Likevel har vi den med i denne saken som et billig alternativ, da den kun koster én syvendedel av de to andre pizzaovnene som er best i test. Til tross for det kan den faktisk komme opp i hele 400 grader, og kommer med egen pizzastein. Når den koster betydelig mye mindre enn de fleste andre elektriske pizzaovnene på markedet, er den et godt og rimelig kjøp om du liker kjapp og enkel hjemmelaget pizza!

Fordeler og ulemper med elektriske pizzaovner:

Fordeler:

  1. Konsistent temperatur: Elektriske pizzaovner kan enkelt opprettholde en konsekvent temperatur, noe som er avgjørende for å oppnå en jevnt stekt pizza hver gang.
  2. Enkelhet og bekvemmelighet: Disse ovnene er ofte plug-and-play, noe som gjør dem enkle å bruke uten behov for lang oppvarmingstid eller kompliserte forberedelser.
  3. Energi-effektivitet: Sammenlignet med tradisjonelle vedfyrte ovner, kan elektriske ovner være mer energieffektive, da de bare bruker strøm når de er i bruk og ofte isolerer varmen bedre.
  4. Ren og med enkelt vedlikehold: Elektriske pizzaovner produserer ikke aske eller sot som vedfyrte ovner, noe som gjør rengjøring og vedlikehold mye enklere.
  5. Innendørs bruk: Fordi de ikke produserer røyk, er elektriske ovner ideelle for innendørs bruk, noe som gjør pizza-baking tilgjengelig hele året rundt, uavhengig av værforhold.

Ulemper:

  1. Smak: Noen hevder at pizzaer laget i elektriske ovner mangler den distinkte, røykfylte smaken som kan oppnås med ved- eller kullfyrte ovner.
  2. Temperaturbegrensninger: Selv om elektriske pizzaovner kan nå høye temperaturer, kan de noen ganger falle til kort sammenlignet med de ekstreme temperaturene som vedfyrte ovner kan oppnå, noe som kan påvirke steketiden og kvaliteten på skorpen.
  3. Strømavhengighet: Elektriske pizzaovner krever tilgang til en strømkilde, noe som begrenser hvor de kan brukes, spesielt utendørs eller i områder med hyppige strømbrudd.
  4. Kostnad: Avhengig av modellen og merket, kan elektriske pizzaovner være en betydelig investering sammenlignet med enklere vedfyrte ovner eller konvensjonelle ovner med pizzastein.
  5. Plassbehov: Noen elektriske pizzaovner, spesielt de som er designet for profesjonell bruk, kan være ganske store og kreve betydelig plass på kjøkkenet eller i uteområdet.

Les mer på våre temasider: