Hus, hjem og hage

Elektrisk snøskuffe: En imponerende, liten sak

Bile av mann i snødekket natur med fjell og trær som bruker en elektrisk snøskuff/ elektrisk snøfreser.
Med en elektrisk snøskuff i boden eller garasjen blir ikke jobben med å fjerne snø fra oppkjørsel og uteområde lenger et kav.

Når det kommer til en elektrisk snøskuffe er det flere, også i tester, som har latt seg imponere av hva de smarte snøskuffene får til.

Denne vinteren har de fleste fått kjenne på baksiden av snø-medaljen om de har vært så uheldige å mangle riktig utstyr og redskap til å takle årets snø, is og hålkeføre – det er her en hendig elektrisk snøskuffe kommer inn.

De små maskinene er både billigere, mer plassbesparende, og derfor også mer overkommelige å kjøpe seg for de fleste, enn det en snøfreser er. Dette er kanskje også det som har sikret de mye popularitet, og mang en utsolgt hylle som for eksempel disse som er utsolgt hos Jula og Bauhaus for øyeblikket.

– Vi trodde aldri elektriske, billige snøskuffer skulle kunne gjøre jobben, men vi lot oss imponere skriver Tek.no i sin test av elektrisk snøskuffe.

Under har vi samlet et utvalg elektriske snøskuffer, hvorav to av de også har blitt kåret til «best i test».

Her har vi samlet mange geniale tips og triks til både snøfjerning, issmelting og annet du ikke tidligere visste at du gjerne ville vite.

Test: Elektrisk snøskuffe fra Jula

Den elektriske snøskuffen fra Jula bruker kabel, men har en hendig løsning der du kan feste strømledningen i pistolgrepet, slik at ledningen ikke faller ut mens du rydder snø. Snøskuffen er, på grunn av at den har kabel, kraftigere enn andre batteridrevne snøfresere. Her har du derimot ikke mulighet for å velge hvilken retning snøen skal kastes. Tek.no omtaler denne snøfreseren i deres test av elektrisk snøskuffe. Den elektriske snøskuffen blir, sammen med den andre testede snøskuffen, best i test. Begge får de hele 7 av 10 mulige poeng.

Jula: Best i test
Meec Tools Elektrisk Spade 005876

Meec Tools Elektrisk Spade 005876

Kabel, 1200 W 330 mm. Justerbart utkast justerbart og teleskopskaft. Kastelengde på 6 meter.

Elektrisk snøskuffe fra Jula med batteri

Denne blir i de elektriske snøskuffers verden sannsynligvis motsatsen til snøskuffen over. Dette er nemlig også Julas variant, men på batteri. Med denne lette saken på bare 4 kilo får du hele 36 måneders garanti og en utkasterlengde på hele 5 meter.

Jula: Batteri
Meec Tools 18V 280mm (Uten Batteri)

Meec Tools 18V 280mm (Uten Batteri)

18 V 280 mm. Egenvekt på 4 kg. 36 måneder garanti, utkasterlengde maks 5 m.

Elektrisk snøskuffe Stiga

Denne elektriske snøskuffen fra Stiga er den kraftigste av de batteridrevne elektriske snøskuffene i saken vår. Den koster også litt mer, men fortsatt ikke for mye til at det kan kalles en fin pris til en mini snøfreser å være.

Stiga
Stiga ST 300E

Stiga ST 300E

Batteridrevet 48V batteri. Justerbart utkast og teleskopskaft. Kastelengde på 5 meter.

Snøskuffen som er best i test hos TV 2 hjelper Deg

I elektrisk snøskuffe-testen til TV 2 hjelper deg i 2019 var det snøskuffen Texas som fikk flest øyne på terningen, og dermed også tittelen «best i test». Med sine fire øyne på terningen vinner den over konkurrentens tre. Den elektriske snøskuffen har en elektrisk starter og kommer med kabel.

Den kaster snøen fra to til hele åtte meter og veier kun 5,1 kilo. Her er det med andre ord gode muligheter for en seier i en eventuell «frese-snøen-lengst-duell» med naboen. Og det er jo noe de fleste kunne tenke seg å ha med seg på merittlista?

Best i test
Texas ST1300

Texas ST1300

Elektrisk snøfreser med kabel. 1300 watt. Kastelengde på 2-8 meter foran deg. Veier kun 5,1 kg.

Elektrisk snøskuffe SMART 365

Med denne elektriske snøskuffen kan du ved hjelp av et justerbart håndtak og justerbart utkast enkelt manøvrere deg selv og snøskuffen gjennom både snø og oppkjørsel. Den har i tillegg en kastelengde på hele 6 meter. Snøskuffen finner du under og på Obs Bygg.

obs bygg
Smart 365 Snøfreser Elektrisk 1300W

Smart 365 Snøfreser Elektrisk 1300W

Elektrisk 1300W. Justerbart utkast og regulerbart håndtak. Kastelengde på 6 meter.

Les mer på våre temasider: