Shopping

Elektrisk tannbørste: Disse er best i test

Bilde av smilende kvinne med elektrisk tannbørste: Vi har funnet frem de elektriske tannbørstene som er best i test.
En elektrisk tannbørste er i følge forskning bedre for både tenner og tannkjøtt enn en vanlig tannbørste. Vi har funnet frem testvinnerne! (Foto: Colourbox)

Elektrisk tannbørste-test: Vi har tatt på oss jobben med å finne de beste elektriske tannbørstene, og samlet tannbørstene som er best i test!

En elektrisk tannbørste virker kanskje for noen som en gimmick og ikke egentlig noe det er nødvendig å legge penger i. Dette stemmer ikke ifølge forskning.

Er du nysgjerrig på flere best i test-vinnere? Sjekk ut vår samleside her.

Best i test elektrisk tannbørste hos Råd & Rön: Oral-B iO-Serien

I testen av elektriske tannbørster hos Råd & Rön (2022) er det Oral-B iO-Serien 7, 8 og 9 som blir kåret til best i test.

Oral-B iO 9S blir den elektriske tannbørsten med flest «best i test-tittler». Tannbørsten går nemlig også av med seieren i test hos The Telegraph, Techradar og Tu.no.

– Best på grunn av ekstra funksjoner, skriver The Telegraph.

Techradar på sin side kaller den «den beste elektriske tannbørsten alt i alt» og forklarer:

– Oral-B iO Series 9 (også kjent som iO9) tar prisen for den beste elektriske tannbørsten takket være sine myke bevegelser som effektivt fjerner plakk i det den glir over tennene. Techradar nevner også at de liker funksjonene som gir deg tilbakemeldinger på børste-teknikkene dine, og at den er stille i forhold til andre.

Best i test hos Råd & Rön:
BRAUN Oral-B iO Series 9 Tandbørste (303107)

BRAUN Oral-B iO Series 9 Tandbørste (303107)

Pris nå: 2 690 kroner hos NetOnNet
Her får du den til laveste pris

Råd & Rön skriver om tannbørstene at de tre egentlig er en og samme tannkost, men at små finesser skiller de tre fra hverandre. Dette er ifølge produsenten forskjeller i farger, antall smart-innstillinger, display og ekstrafunksjoner. De får alle 78 av 100 mulige poeng hos den svenske nettsiden, hvorav hele 9 av 10 poeng for batteri og lader, og 8 av 10 poeng for rengjøring.

Les også: Slik velger du rett foundation til din hud

«Godt kjøp» hos Råd & Rön: Jordan Smile Plus TBX-300

I testen til Råd & Rön er det Jordan Smile Plus TBX-300 som blir valgt ut til testens «gode kjøp». Begrunnelsen er det at tannkosten er en av dem som får flest poeng med 76 av 100 mulige poeng. Noe som sikrer den en andreplass, etter en samlet førsteplass på Oral-B iO serien (7, 8 og 9), med 76 av 100 mulige poeng. Den får mindre enn testvinnerne med sine 8 mot 9 poeng for batteri, men like mange poeng som testvinneren på rengjøring.

«Godt kjøp» hos Råd & Rön:
Jordan Clean Smile Plus Elektrisk tannbørste

Jordan Clean Smile Plus Elektrisk tannbørste

Pris nå: 449 kroner hos Megaflis
Her får du den til laveste pris

Les også: Disse pulsklokkene er best i test

Best i test hos flere: Philips Sonicare DiamondClean

Best i test hos Tek.no er Philips Sonicare DiamondClean (HX9333/07). Dette er den elektriske tannkosten de kaller for «den beste tannbørsten jevnt over». Også Klikk.no og Tu.no kårer el-tannbørsten til best i test.

– Tennene opplevdes mye glattere og renere enn ved manuell pussing, mener Klikk.no.

De fortsetter å begrunne valget av testvinner med en tannkost som pusser «noe renere» enn de andre tannkostene.

– Vi har nesten utelukkende positive ting å si om denne modellen fra Philips, men ett forbehold er det, skriver Tek.no.

De nevner det avlange børstehodet og hvordan noen nok vil elske det, mens det for andre – med litt sensitive tannkjøtt – ikke vil være det mest komfortable alternativet.

– Philips Sonicare Diamond Clean er testens vinner fordi den fjerner plakk svært effektivt, fortsetter Tek.no å begrunne valget av testvinner med.

Best i test hos flere:
Philips Sonicare DiamondClean elektrisk tannbørste HX991129V2 (rosa)

Philips Sonicare DiamondClean elektrisk tannbørste HX991129V2 (rosa)

Pris nå: 1 799 kroner hos Elkjøp
Her får du den til laveste pris

Best elektrisk tannbørste for tannbleking: Spotlight Oral Care Sonic Toothbrush

Best i test for tannbleking, i test av elektriske tannbørster hos engelske The Telegraph er Spotlight Oral Care Sonic electric toothbrush. De kaller tannkosten «best for whitening».

– Vi liker at her får du både stil, innsats og verdi for pengene i én tannbørste, skriver de om den elektriske tannbørsten.

De forklarer at de hadde høye forventninger til merket som ble startet av to tannleger med kompetanse innen kosmetisk/estetisk tannpleie. De kan avsløre at forventningene ble mer enn innfridd.

Tannbørsten har tre forskjellige modus og du har valget mellom rene eller hvite tenner, og kan attpåtil velge funksjon spesielt for sensitive tenner.

Hvorfor elektrisk tannbørste?

Det kommer frem av forskning at elektriske tannbørster er bedre en tradisjonelle tannbørster, både når det kommer til fjerning av plakk og for å opprettholde et sunt tannkjøtt.

– Bruk av elektrisk tannbørste reduserer trolig bakteriebelegg og tannkjøttbetennelse mer effektivt enn bruk av vanlig tannbørste, skriver FHI.

Informasjonen er hentet fra en systematisk oversikt om effekter på munnhelse ved bruk av elektrisk tannbørste sammenliknet med vanlig tannbørste fra den ideelle organisasjonen Cochrane (Cochrane-samarbeidet).