Mat og drikke

Elgbiff med grønn peppersaus og ovnsbakte grønnsaker

Mør indrefilet av elg servert med en skikkelig god grønn peppersaus, bakte rotgrønnsaker og nyrørte tyttebær. Denne må du lage neste gang du skal ha gjester.

Elgbiff med grønn peppersaus og ovnsbakte grønnsaker

Bilder fra Foodie.no og Stian Broch
Tid
60 min
Porsjoner
4

Finn ut hva trenger og følg instruksjonene steg for steg. Denne oppskriften er laget av Simen Vatne og Stian Broch. Publisert i samarbeid med Foodie.no

Ingredienser

  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • Ovnsbakte rotgrønnsaker

  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • Grønn peppersaus

  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info

Slik gjør du

Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. info info Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. Behold skjermen på

1.

Skrell rotgrønnsakene og kutt dem i biter. Ha dem i en ildfast form, legg på smør og krydre med salt og pepper. Bak i ovnen på 200 grader i ca. 30 minutter.

2.

Mos tyttebær og sukker sammen med en gaffel.

3.

Del kjøttet i 4 like store deler. Krydre godt med salt og pepper. Stek i stekepanne på høy varme i 2-3 minutter på hver side. Legg til side og la hvile før du kutter i den.

4.

Finhakk sjalottløk og ha over i en kjele sammen med smør. Stek til løken er blank. Tilsett rødvin og reduser til halv mengde. Ha i grønn pepper og stekesjy. reduser til ⅓ av væsken har fordampet. Spe maisenna ut i kaldt vann og visp inn i sausen. Smak til med salt og pepper.

Les mer på våre temasider: