Shopping

Elsykkel barn: Dette må du vite

Et barn med blå genser og sykkelhjelm sykler på en blå sykkel. Vi forteller det du trenger å vite om elsykkel til barn.
Elsykkel til barn har blitt et populært fremkomstmiddel for mange. Visste du for eksempel at du kan få en elsykkel til barn helt ned i 3-års alderen? Vi forteller alt du må vite om elsykkel til barn. (Foto: Colourbox)

Elsykkel har blitt et populært fremkomstmiddel de siste årene. Nå kan du få elsykkel til barn helt ned i 3-års alderen. Dette må du vite!

Elsykler har blitt stadig mer populære blant voksne som ønsker å komme seg rundt på en mer miljøvennlig og praktisk måte. Enten det er bysykkel, terrengsykkel eller en sammenleggbar elsykkel du er ute etter finner du det på det elektriske sykkelmarkedet.

Nå begynner også elsykler å bli populære blant barn og tenåringer. Du kan faktisk finne elsykler til barn ned i 3-års alderen. Lurer du på hvordan det er mulig? Da må du lese videre, så forklarer vi alt du må vite om elsykkel til barn.

Her kan du finne alt vi skriver om elsykkel!

Elsykkel barn: 3-5 år

Vegvesenet skriver at en elektrisk sykkel skal kobles ut når du oppnår en hastighet på 25 km/t, eller når du slutter å trå. Men slapp av, en motorisert sykkel til de aller minste barna vil ikke sende dem av gårde i en fart på 25 km/t.

Elbil24 kaller en elektrisk sykkel for de minste for «balansesykler med ekstra futt», og skriver at det er fristende å tenke seg at dette er et ledd i å rekruttere fremtidige crosskjørere.

Til den fremtidige crosskjøreren
Nitrox Sprinter 12 tommer

Nitrox Sprinter 12 tommer

Sjekk prisen her

Elsykkel til større barn

Det er ikke bare til de aller minste man kan få kjøpt en elektrisk sykkel. Du finnes nemlig elsykler til tenåringer også. Og på lik linje som syklene til de voksne er det et ypperlig måte å være i aktivitet på, kanskje kan sykkelturen strekke seg over en lengre distanse, eller gi større motivasjon til barnet/ungdommen å sykle rundt omkring.

Er du forresten på utkikk etter elektrisk sykkel til voksne? Her finner du billige og bra elsykler til under 20 000 kroner.

hybridsykkel
Avelo Petit 2023

Avelo Petit 2023

Perfekt for barn mellom 135 – 150 cm
Sjekk prisen her
Hardcore terrengsykkel
Gekko Fuse MTN ION 26

Gekko Fuse MTN ION 26

Perfekt for barn mellom 135 – 150 cm
Sjekk prisen her

Krav til sykkel

Uansett om det er til voksen eller barn, elsykkel eller vanlig sykkel du skal kjøpe, skriver Trygg Trafikk at alle syklene har disse kravene:

  • en fungerende ringeklokke
  • rød refleks bak og hvit/gul refleks på pedalene
  • to separate bremser
  • hvitt lys foran og rødt bak ved sykling under dårlig sikt og mørke

Det finnes ingen aldersgrense på elektriske sykler, så det er helt lovlig selv for små barn å kjøre i vei på en elektrisk sykkel. Alle som bruker en elsykkel, eller vanlig sykkel, må derimot følge sykkelreglene. Trygg Trafikk har samlet de viktigste sykkelreglene du må tenke på enten du er voksen, barn eller tenåring.

Tilbehør til elsykkel

Sykkelhjelm er kanskje det viktigste tilbehøret du kan ha når du sykler, den kan nemlig redde deg fra livstruende skader dersom uhellet skulle skje.

Visste du at sykkelhjelmer til elektriske sykler skiller seg fra vanlige sykkelhjelmer? Her finner du alt du trenger å vite om hvordan man velger hjelm til elsykkel.

5 STJERNER HOS TRYGG TRAFIKK
Lazer Gekko Mips Barnehjelm

Lazer Gekko Mips Barnehjelm

Sjekk prisen her
best i test
Giro Escape Mips Sykkelhjelm

Giro Escape Mips Sykkelhjelm

Sjekk prisen her

Vet du egentlig hvordan du låser sykkelen? Dette er de beste sykkellåsene til elsykkel.

Les mer på våre temasider: