Aktiv

Elsykkel til dame: Disse er best i test i 2023 og 2024

Bilde av en dame på en elsykkel ute i solskinn. Hun har på seg en sykkelhjelm i turkis, en hvit skjorte og hun står ved en svart elsykkel fra Byddy. Vi har funnet frem elsyklene som er best i test til dame i 2024. Testvinnerne er Momas Neutron,  Specialized Turbo Vado, Momas Wayfarer, Giant Explore E+ 1, Merida Espresso og BIRK E-ONE CX.
Elsykkel til dame fungerer like godt til menn, men skiller seg fra herresyklene med et lavt innsteg. Her er elsyklene til dame - fra merker som Momas, Cube og Giant - som alle er best i test i 2023 og 2024! (Foto: Cecilie Aasland / ABC Startsiden)

Er du på utkikk etter en elsykkel som kombinerer komfort og funksjonalitet? Dette er elsyklene til dame som er best i test i 2023 og 2024!

Elsykkel til dame kjennetegnes med et lavt innsteg, behagelig sete og en mer oppreist sittestilling enn herremodellene. Elsyklene vi har funnet frem fungerer altså like godt til herre som til dame – og aller best til deg som vil sitte komfortabelt når du sykler på elsykkelen!

Under har vi funnet frem elsyklene som er best i test til dame i 2023 og 2024, og det er noen tydelige kjennetegn for sykkel til dame.

Vi oppdaterer artikkelen så fort det kommer nye testvinnere til dame i 2024.

Her finner du vår samleside med alt du trenger å vite om elsykler i tillegg til flere avsløringer av elsykler som er best i test.

Best i test til dame i 2024: Rimeligere Momas Neutron

– Råsterk og komfortabel, skryter Tek. Her er de på jakt etter den beste elsykkelen under 25.000 kroner i 2024, og av alle syklene i testen er dette sykkelen med lavt innsteg som kommer best ut.

Elsykkelen får grønt smilefjes over hele linja, og på alt fra kraft og gir til bremser, med unntak av på sykkelens vekt som de kaller «tung». Og ender med det opp med hele 9,5 av 10 mulige poeng.

Er du ute etter en avsløring av alle syklene som er best i test? Elsykkel som er best i test til dame og herre i 2024 finner du her!

Best i test: Rimeligere elsykkel
Momas Neutron 2024

Momas Neutron 2024

Sjekk prisen her

Elsykkel som er best i test til dame i 2024: Specialized Turbo Vado

– Beste premium elsykkel, skriver Bicycling.com om sykkelen fra Specialized og anbefaler den for deg som har vært nølende til elsykkel.

Dette begrunner de med en komfortabel sykkel fra et merke som gjentatte ganger blir kåret til best i test i samtlige elsykkel-kategorier.

Sykkelstativ til elsykkel: Dette må du være obs på!

Specialized Turbo Vado

Specialized Turbo Vado

Pris nå: 43 990 kroner hos Sykkelhuset
Her får du den til laveste pris

Momas Wayfarer er beste elsykkel til dame i test

Momas Wayfarer vinner ikke testen, men er elsykkelen med lavt innsteg (som er det som kjennetegner en elsykkel til dame) som kommer høyest opp i test hos Tek. Og selv om sykkelen ikke når helt til topps får den hele 9 av 10 mulige poeng og gode skussmål for både kraft, ramme, og batteri.

– Masse kraft fra start i sterk motor, skriver de.

MOMAS WAYFARER+ LTD

MOMAS WAYFARER+ LTD

Rekkevidde: Opptil 180 km. Motor: 115 NM. Batteri: 48V 20Ah – 960Wh. Maksvekt fører: 130 kg.
Sjekk prisen her

Elsykkelen til dame som er best i test i 2023: Giant Explore E+ 1

Best i test hos Tek i 2023 er Giant Explore E+1. Her var det sykler med en prislapp på under 40.000 som ble vurdert og ifølge den anerkjente nettsiden er Giant Explore E+1 best av dem alle. Giant har det med å vinne testene for også i 2022 og 2021 ble sykkelen best i test.

– Denne sykkelen har vi lite å utsette på, skriver nettsiden i etterkan av testingen.

E+1 (best i test i 2022 og 2023)
Giant 24 Explore E+ 1S STA

Giant 24 Explore E+ 1S STA

Sjekk prisen her

Merida Espresso: Best i test hos NAF

Både NAF og svenske M3 har testet elsykkelen Merida Espresso. Og den endte med gode skussmål hos begge de anerkjente nettsidene. Hos NAF ble den til og med tildelt førsteplassen og kalt «best i test» i deres test av elsykler i 2022. Hos M3 havnet den på tredjeplass i deres test av elsykler i 2023.

– Lang rekkevidde, høy kvalitet og god kjørekomfort sikrer Merida Espresso førsteplassen i vår test av elsykler, skriver NAF.

– Ett kvalitetsbygge med ett par småmissar, skriver svenskene etter å ha testet sykkelen.

Merida eSpresso

Merida eSpresso

Pris nå: kroner hos

Elsykkel fra Birk til dame kalles for et «godt kjøp»

Utemagasinet.no skryter av sykkelen de kaller et «godt kjøp». 

– E-One CX fra Birk Sport er en godt utstyrt elsykkel, skriver de og skryter videre av at med denne får man mye for pengene.

Sykkelen er en allsidig unisex-modell med lavt innsteg, kraftig motor og en flott utstyrspakke. Denne kan du både sykle i by og skog med, og den er tilpasset norske forhold.

Disse elektriske terrengsyklene er best i test i 2024.

anbefalt og «godt kjøp»
BIRK E-ONE CX Red, Elsykkel

BIRK E-ONE CX Red, Elsykkel

Sjekk prisen her

Elsykkel: Billige og bra el-sykler til under 20 000 kroner

Hva kjennetegner elsykkel til dame?

En damesykkel er ifølge Wikipedia «en sykkel spesielt tilpasset kvinner; med senket overramme for lettere påstigning med skjørt eller kjole». Når vi nå skriver om hvilke elsykler som er best i test til dame blir det derfor syklene, gjerne også kalt «lady», med et lavt innsteg og ramme vi trekker frem.

Elsyklene kan med andre ord passe like godt til våre mannlige lesere som kan tenke seg å ikke måtte løfte beina så høyt for å komme seg på sykkelen.