Shopping

Elsykkel dame: Disse er best i test

Bilde av to damer på elsykkel ute i natur, til saken vår om elsykkel og hvilke som er best i test
Elsykkel til dame fungerer like godt til menn, men skiller seg fra herresyklene med et lavt innsteg. Her er elsyklene til dame som er best i test! (Foto: Birk.no)

På jakt etter elsykkel til dame? Elsykkel til dame kjennetegnes gjern med et lavt innsteg. Vi har elsyklene til dame som er best i test.

For noen er en tur til byen, jobb, skole eller til og med langturer ikke lenger det samme etter at deres første elsykkel fikk æren av å sykle de dit. Det er ikke så rart når man med en elsykkel enkelt, kjapt og rimelig kommer seg akkurat dit man vil, uten å måtte forholde seg til et forsinket kollektivtilbud, trafikk på veiene eller innstilte avganger. Det er «bare» å ta på seg utebekledning og sykkelhjelm, så er du klar!

Elsykler er også i rivende utvikling med sykler som gir veldig god rekkevidde per batterilading. Under har vi funnet frem testvinnerne og andre anbefalte el-sykler til dame. Her finner du elsykkel både til byturer, langturer, pendling – til og med terreng har vi på listen.

Vi oppdaterer artikkelen så fort det kommer nye testvinnere for 2023.

Hva kjennetegner elsykkel til dame?

En damesykkel er ifølge Wikipedia «en sykkel spesielt tilpasset kvinner; med senket overramme for lettere påstigning med skjørt eller kjole». Når vi nå skriver om hvilke elsykler som er best i test til dame blir det derfor syklene, gjerne også kalt «lady», med et lavt innsteg og ramme vi trekker frem.

Elsyklene kan med andre ord passe like godt til våre mannlige lesere som kan tenke seg å ikke måtte løfte beina så høyt for å komme seg på sykkelen. 

Her finner du vår samleside med mye godt lesestoff om elsykkel.

Giant elsykkel til dame: Best i test hos Tek.no

Elsykkelen med et lavt innsteg vinner elsykkel-testen med hele 9 av 10 mulige poeng hos den anerkjente nettsiden Tek.no.

– Giants bidrag er nesten uten svakheter, skriver de om sykkelen de også kaller for «imponerende». De skryter av en Yamaha-motor med masse trekk som både får deg enkelt og ofte raskt opp bakkene. 

Giant Explore E+ 1 STA er en allroundsykkel, noe som vil si at den passer både til korte turer i byen, men også har kraftig nok motor til lengre turer eller pendling. Takket være gode dekk fra Giant kan du til og med bruke denne på grusveier.

Giant-sykkelen er bygd på en lett aluminiumsramme, og har viktig utstyr som solid display med navigasjon og hydrauliske skivebremser fra anerkjente Shimano. Elsykkelen kan skilte med utrolige 205 kilometer rekkevidde (teoretisk), drevet frem av en sterk Yamaha-motor montert på kranken. Ved den motorplasseringen får du også mest ut av tråkkene.

Noe som ofte er spesielt viktig for sykler beregnet for dame, er at sykkelen har et behagelig sete.

Er du ute etter en avsløring av alle syklene som er best i test? Elsykkel, best i test 2022 finner du her.

E+1 (2023-versjonen)
Giant 23 Explore E+ 1 STA

Giant 23 Explore E+ 1 STA

Sjekk prisen her
E+2 (2023-versjonen)
Giant 23 Explore E+ 2 STA, Elsykkel

Giant 23 Explore E+ 2 STA, Elsykkel

Sjekk prisen her

Elsykkel dame: Birk utnevnt til «godt kjøp» hos Utemagasinet

Utemagasinet.no skryter av sykkelen de kaller et «godt kjøp». 

– E-One CX fra Birk Sport er en godt utstyrt elsykkel, skriver de og skryter videre av at med denne får man mye for pengene.

Velg riktig elsykkel: Dette må du tenke på

Sykkelen er en allsidig unisex-modell med lavt innsteg, kraftig motor og en flott utstyrspakke. Denne kan du både sykle i by og skog med, og den er tilpasset norske forhold.

Utstyrt med en Shimano EP8-motor, Clarks Clout hydrauliske skivebremser og en 30 lumen lykt foran sikrer en komfortabel sykkeltur og omtrent 120 kilometer teoretisk rekkevidde.

anbefalt og «godt kjøp»
BIRK E-ONE CX Red, Elsykkel

BIRK E-ONE CX Red, Elsykkel

Sjekk prisen her

Anbefalt elsykkel til dame: Buddy Bike D1

Nummer tre i testen til NAF er Buddy Bike D1.

– God support og trøkk i motbakke og gode kjøreegenskaper gjør at sykkelen fra Buddy Bike plasserer seg blant de tre beste syklene i elsykkeltesten 2022, skriver de, før de følger opp med:

– Elsykkel med bra fart og god kraft i bakkene.

Også Dinside anbefaler sykkelen i en norsk duell-test i 2022.

– Mye sykkel for pengene, skriver de. De skryter også av en god motor, god rekkevidde og en sykkel som er velutstyrt. Sammen med deres andre testede elsykkel, Elife Svane II, får den hele 5 øyne på terningen.

Elsykkel: Billige og bra el-sykler til under 20 000 kroner

Anbefalt
Buddy Bike D1

Buddy Bike D1

Best i test av billige sykler og andreplass i NAF-test

DI NAF sin test av elsykler er det Cube Touring Hybrid One Performance som sikrer seg den gjeve andreplassen. Dette begrunner NAF med gode kjøreegenskaper. 

– Cube Touring One har høy supportfaktor og gir deg mye kraft når du trår på pedalen. 

Det er i testen til Tek.no «Samletest av syv elsykler under 30.000 kr» at sykkelen sikrer seg den gjeve førsteplassen.

Cube Supreme Sport Hybrid ONE

Cube Supreme Sport Hybrid ONE

Sjekk prisen her

Sykkelen er ikke tilgjengelig for øyeblikket