Shopping

Elsykkel til dame: Disse er best i test i 2022 og 2023

Bilde av dame ute i naturen, ved et vann og med høstfarger og oransje blader. Damen sykler på en elsykkel langs et vann, smiler og har på seg sykkelhjelm og regnklær. Til saken vår om elsykkel hvor vi avslører elsykkel til dame som er best i test i 2022 og 2023. Elsyklene som er best i test i 2022 og 2023 er Giant Explore E+ 1, Momas Wayfarer, BIRK E-ONE CX, Cube Supreme Hybrid ONE A+ og Buddy Bike D1.
Elsykkel til dame fungerer like godt til menn, men skiller seg fra herresyklene med et lavt innsteg. Her er elsyklene til dame - fra merker som Momas, Cube og Giant - som alle er best i test i 2022 og 2023! (Foto: Colourbox)

Er du på utkikk etter en elsykkel som kombinerer komfort og funksjonalitet? Dette er elsyklene til dame som er best i test i 2022 og 2023!

Elsykkel til dame kjennetegnes med et lavt innsteg, behagelig sete og en mer oppreist sittestilling enn herremodellene. Elsyklene vi har funnet frem fungerer altså like godt til herre som til dame, og aller best til deg som vil sitte komfortabelt når du sykler på elsykkelen. Under har vi funnet frem elsyklene som er best i test til dame i 2022 og 2023. Her finner du forresten ut hvilken elsykkel som passer deg.

Vi oppdaterer artikkelen så fort det kommer nye testvinnere for 2023.

Her finner du vår samleside med alt du trenger å vite om elsykler i tillegg til flere avsløringer av elsykler som er best i test.

Elsykkelen til dame som er best i test i 2023: Giant Explore E+ 1

Best i test hos Tek i 2023 er Giant Explore E+1. Her var det sykler med en prislapp på under 40.000 som ble vurdert og ifølge den anerkjente nettsiden er Giant Explore E+1 best av dem alle. Giant har det med å vinne testene for også i 2022 og 2021 ble sykkelen best i test.

– Denne sykkelen har vi lite å utsette på, skriver nettsiden i etterkan av testingen.

E+1 (best i test i 2022 og 2023)
Giant 23 Explore E+ 1 STA

Giant 23 Explore E+ 1 STA

Sjekk prisen her

Momas Wayfarer er den beste dame-elsykkelen under 25.000 kroner

Momas Wayfarer vinner ikke testen, men er elsykkelen med lavt innsteg (som er det som kjennetegner en elsykkel til dame) som kommer høyest opp i testen til Tek kalt «Den beste elsykkelen under 25.000 kroner». Og selv om sykkelen ikke når helt til topps får den hele 9 av 10 mulige poeng og gode skussmål for både kraft, ramme, og batteri.

– Masse kraft fra start i sterk motor, skriver de.

MOMAS Wayfarer 2023

MOMAS Wayfarer 2023

Rekkevidde: Opptil 140 km. Motor: 110 NM. Batteri:
720 Wh. Maksvekt fører: 125 kg.
Sjekk prisen her

Er du ute etter en avsløring av alle syklene som er best i test? Elsykkel, best i test 2023 finner du her.

Elsykkel fra Birk til dame kalles for et «godt kjøp»

Utemagasinet.no skryter av sykkelen de kaller et «godt kjøp». 

– E-One CX fra Birk Sport er en godt utstyrt elsykkel, skriver de og skryter videre av at med denne får man mye for pengene.

Sykkelen er en allsidig unisex-modell med lavt innsteg, kraftig motor og en flott utstyrspakke. Denne kan du både sykle i by og skog med, og den er tilpasset norske forhold.

Utstyrt med en Shimano EP8-motor, Clarks Clout hydrauliske skivebremser og en 30 lumen lykt foran sikrer en komfortabel sykkeltur og omtrent 120 kilometer teoretisk rekkevidde.

anbefalt og «godt kjøp»
BIRK E-ONE CX Red, Elsykkel

BIRK E-ONE CX Red, Elsykkel

Sjekk prisen her

Cube-elsykkel til dame: Best i test av billige elsykler og andreplass i NAF-test

I NAF sin test av elsykler er det Cube Touring Hybrid One Performance som sikrer seg den gjeve andreplassen. Dette begrunner NAF med gode kjøreegenskaper. 

– Cube Touring One har høy supportfaktor og gir deg mye kraft når du trår på pedalen. 

Det er i testen til Tek.no «Samletest av syv elsykler under 30.000 kr» at sykkelen sikrer seg den gjeve førsteplassen.

Cube Supreme Hybrid ONE A+

Cube Supreme Hybrid ONE A+

Sjekk prisen her

Anbefalt elsykkel til dame: Buddy Bike D1

Nummer tre i testen til NAF er Buddy Bike D1.

– God support og trøkk i motbakke og gode kjøreegenskaper gjør at sykkelen fra Buddy Bike plasserer seg blant de tre beste syklene i elsykkeltesten 2022, skriver de, før de følger opp med:

– Elsykkel med bra fart og god kraft i bakkene.

Også Dinside anbefaler sykkelen i en norsk duell-test i 2022.

– Mye sykkel for pengene, skriver de. De skryter også av en god motor, god rekkevidde og en sykkel som er velutstyrt. Sammen med deres andre testede elsykkel, Elife Svane II, får den hele 5 øyne på terningen.

Elsykkel: Billige og bra el-sykler til under 20 000 kroner

Anbefalt
Buddy Bike D1

Buddy Bike D1

Hva kjennetegner elsykkel til dame?

En damesykkel er ifølge Wikipedia «en sykkel spesielt tilpasset kvinner; med senket overramme for lettere påstigning med skjørt eller kjole». Når vi nå skriver om hvilke elsykler som er best i test til dame blir det derfor syklene, gjerne også kalt «lady», med et lavt innsteg og ramme vi trekker frem.

Elsyklene kan med andre ord passe like godt til våre mannlige lesere som kan tenke seg å ikke måtte løfte beina så høyt for å komme seg på sykkelen.