Best i test

Elsykkel til dame og herre: Disse er best i test i 2023 og 2024

Bilde av den sammenleggbare elsykkelen mate, som er en versjon av den sammenleggbare elsykkelen som er best i test til dame og herre. Vi har funnet frem elsykkel som er best i test til dame, herre go barn i 2023 og 2024. Testvinnerne kommer fra Specialized, Merida, Giant, Control, Batavus og Mate.
Elsykkel er i vinden som aldri før, og med økt etterspørsel blir også utvalget større. Vi viser deg hvilken elsykkel som er best i test i 2023 og 2024 i for skjellige kategorier som «dame», «fulldempet», «billig», og «sammenleggbar elsykkel». Her finner du kjente merker som Giant, Cube, Mate, Specialized og Control. (Foto: Birk)

Dette er elsyklene som er best i test i 2023 og 2024 i kategorier som «fulldempet», «billig», og «sammenleggbar» og fra kjente merker som Giant, Cube, Mate og Specialized.

Elsykkel er i vinden som aldri før, og med stor etterspørsel kommer også stort utvalg. Vi har tatt en titt på elsyklene som er best i test – så kan du være sikker på at du bruker pengene på kvalitet og en sykkel som duger til det du trenger den til.

Vi har valgt testvinnere til dame og herre i 2023 og 2024 – utelukkende fra uavhengige og pålitelige kilder i innland og utland. Du finner de nyeste vinnerne i topp og testvinnere fra 2023 lenger ned i saken. Vi oppdaterer saken fortløpende.

Her samler vi alt vi skriver om elsykkel, og alt fra best i test-avsløringer som denne til smarte tips og produktanbefalinger.

Best i test fulldempet elsykkel (2024): Specialized Turbo Levo Comp

El-terrengsykkelen Specialized Turbo Levo Comp Alloy blir kåret til best i test i 2024 hos både Gearjunkie og Outdoorgearlab. Det er i testen deres «beste elsykkel i 2024» at Gearjunkie kårer den elektriske sykkelen til den beste terrengsykkelen av de alle.

Her overbeviser altså Specialized Turbo Levo Comp Outdoorgearlab igjen – og ikke for første gang, for dette er fjerde året på rad med en plassering øverst på pallen for terrengsykkelen.

– Vi fant ikke mye vi ikke likte med Turbo Levo Comp, skriver de etter å ha testet sykkelen og skryter av «en veldig imponerende rekkevidde og effekt».

Ser du etter en elsykkel som er både komfortabel og funksjonell? Elsykkel til dame: Disse er best i test i 2022 og 2023.

Best i test: El-terrengsykkel
Specialized Turbo Levo Comp Alloy

Specialized Turbo Levo Comp Alloy

Sjekk prisen her

Elsykkelen «Specialized Turbo Vado» er best i test i 2024

– Mottoet «innovate or die» har guidet Specialized sine planer de tre siste tiårene. Så det er ingen overraskelse at elsyklene deres er noen av de beste, slankeste og mest oppfinnsomme i bransjen, skriver Gearjunkie etter å ha kåret sykkelen til den beste elsykkelen i 2024. Også Techradar mener dette er den aller beste sykkelen og kaller den «den beste elsykkelen for en hver syklist».

Gearjunkie skryter av en sykkel, som til motsetning fra andre, er bygget for å komme seg rundt enkelt. Og skriver at der andre er tunge og kraftige gjør denne det mulig å komme seg rundt, både opp trapper eller inn på t-banen på grunn av sin lave vekt.

Elsykkel: Billige, bra og på tilbud til under 20 000 kroner

Best i test 2024
Specialized Turbo Vado 3.0 Sort XL

Specialized Turbo Vado 3.0 Sort XL

Pris akkurat nå: 36 990 kroner
Gå til Sykkelhuset her

Merida Espresso: Best i test hos NAF

Både NAF og svenske M3 har testet elsykkelen Merida Espresso. Og den endte med gode skussmål hos begge de anerkjente nettsidene. Hos NAF ble den til og med tildelt førsteplassen og kalt «best i test» i deres test av elsykler i 2022. Hos M3 havnet den på tredjeplass i deres test av elsykler i 2023.

– Lang rekkevidde, høy kvalitet og god kjørekomfort sikrer Merida Espresso førsteplassen i vår test av elsykler, skriver NAF.

– Ett kvalitetsbygge med ett par småmissar, skriver svenskene etter å ha testet sykkelen.

Fulldempet elsykkel: Disse er best i test i 2024.

Merida eSpresso L 400 S EQ - WHITE/BL WHITE/BLACK, M

Merida eSpresso L 400 S EQ – WHITE/BL WHITE/BLACK, M

Pris akkurat nå: 30 999 kroner
Gå til Sports Måløy her

Giant Explore E+ 1: Best i test hos TEK.no

– Testens beste helhetsopplevelse, skriver TEK når de kårer Giant Explore E+ 1 til vinner i sin test av elsykler til under 40 000 kroner i 2023. De legger til at om de skal prøve å komme på ting de misliker ved sykkelen kommer de på lite. Sykkelen sanker derfor også med seg hele 9,5 av 10 poeng.

Tek mener at sykkelen passer deg som vil ha den beste allround-sykkelen, og en sykkel som passer til både asfalt og grus.

Her har vi forresten samlet elsykkel-nyhetene for 2023.

Best i test: Tek.no
Giant 23 Explore E+ 1 STA, Elsykkel

Giant 23 Explore E+ 1 STA, Elsykkel

SyncDrive Sport motor på 75 Nm
EnergyPak batteri på 625 Wh
Shimano Deore Linkglide 1×10 gir
Sjekk prisen her
Best i test: Tek.no
Giant 23 Explore E+ 1 DD, Elsykkel

Giant 23 Explore E+ 1 DD, Elsykkel

SyncDrive Sport motor på 75 Nm
EnergyPak batteri på 625 Wh
Shimano Deore Linkglide 1×10 gir
Sjekk prisen her

Control Eon fct: Best i test «billig» elsykkel 2023

Nå begynner endelig årets elsykkel-tester å komme og vinneren hos Tek.no er Control Eon fct som tar en solid førsteplass med hele 10 av 10 poeng i teknikkmagasinets samletest «Test av rimelige elsykler (2023)». Ikke bare tar den alt av poeng det er mulig å oppdrive, men den håver også inn med lovprisning.

– Testens soleklart beste sykkel, skriver nettsiden.

Control Eon er en allsidig og brukervennlig el-terrengsykkel som egner seg like godt i terrenget som på grus- og asfalterte veier. Sykkelen, som er designet og utviklet i Norge har regntett motor og display som begge er tilpasset norske forhold. Hydrauliske skivebremser med kraftige 180 mm. bremseskiver foran og bak sikrer trygg og effektiv nedbremsing.

Best i test: Billig elsykkel

Er du fortsatt usikker på hvilken sykkel du skal velge? Da kan du også lese ekspertens tips: Hva slags sykkel bør du velge?.

Batavus Torino E-go+: Best i test hos M3 i 2023

Førsteplassen til svenske M3 tildeles Batavus Torino E-Go+, når de i 2023 tester årets elsykkel-nyheter.

– Batavus Torino E-Go+ er drømmen for bysyklisten, berømmer nettsiden sykkelen. Den gjeve tittelen begrunner de med «mye sykkel for pengene» og skryter av en sykkel som er både komfortabel og «pigg».

Til forskjell fra de mer «sporty» vinnerne i mange av de norske testene er dette en typisk bysykkel, men et lavt innsteg, noe som gjerne kjennetegner en typisk damesykkel. Prisen ligger også noe under mange av de norske vinnerne.

Her finner du elsykkelen som er best i test til barn.

Batavus Torino E-go+ grå/grön

Batavus Torino E-go+ grå/grön

Sammenleggbar elsykkel: Mate Bike er best i test

Sammenleggbare elsykler – syklene som er perfekte for deg med liten oppbevaringsplass eller manglende bod! Og det at de kan legges sammen ser ikke ut til å gå ut over egenskapene til syklene, for testvinneren Mate City+ ( Classic 250+) vinner faktisk også over vanlige elsykler i det den blir testet av NAF og Motor i deres test av rimelige elsykler i 2019.

Den nyeste versjonen av Mate City er Mate X, som kommer med hakket grommere og tykkere hjul på hele 4 tommer.

* Dette er den eneste elsykkelen fra en test som er eldre enn 2022 i denne samleartikkelen, men vi valgte å ta den med da det er den nyeste testen av sammenleggbare elsykler vi kunne finne.

Her finner du flere billige og bra elsykler til under 20 000 kroner

Nyeste versjon
Mate X White Ice (14Ah/14.5Ah)

Mate X White Ice (14Ah/14.5Ah)

Optimal rekkevidde: 80 km Maks. hastighet: 25 km/t. motor: 250W. Batteri: 14Ah/14.5Ah. Vekt: 28.5 kg.
Sjekk prisen her
Best i test
MATE CITY 250W LEGACY BLACK

MATE CITY 250W LEGACY BLACK

Optimal rekkevidde: 80 km Maks. hastighet: 25 km/t. motor: 250W. Batteri: 13Ah. Vekt: 20.2 kg.

Kjøpe elsykkel? Dette må du tenke på

Først og fremst bør du finne ut fra hvilken kategori du vil kjøpe. Det finnes nemlig mange forskjellige varianter, priser og formål. Her er det lurt å velge etter noen kriterier:

  • Formål: Skal du pendle langt til jobb, sykle til skole, sykle i terreng eller langtur? 
  • Bruk: Kommer sykkelen til å bli utsatt for mye slitasje og skal du ha med deg tung last?
  • Pris: Hva er du villig til å gi for sykkelen?
  • Terreng: Sykler du på grus, i by, på landevei eller sti?
  • Last: Har du behov for å frakte med deg mye på sykkelen? Bagasje til tur, barn, hund, handleposer?

Du bør altså ha tenkt over hvor du kommer til å sykle, din egen vekt, hvilken pris du kunne tenke deg å betale og hvilket formål sykkelen skal ha. Skal du for eksempel bruke sykkelen til å sykle i byen bør du vurdere andre sykler enn om du skal sykle langturer eller i terreng. 

Utvalget av elsykler er stort og det kan være lurt med litt ekstra informasjon før du kjøper produktene. Det er derfor lurt å sjekke rekkevidde, hastighet og hva du liker godt ved en sykkel. Elsyklene er gjerne dyrere, men en også en god investering for framtiden. Du sparer også miljøet ved å velge elsykkelen fremfor bilen.