Best i test

Elsykkel: Disse er best i test

Elsykkel er i vinden som aldri før, og med økt etterspørsel blir også utvalget større. Vi viser deg hvilken elsykkel som er best i test i 2022 og 2023 i for skjellige kategorier som «dame», «fulldempet», «billig», og «sammenleggbar elsykkel». Her finner du kjente merker som Momas, Giant, Birk og Control. (Foto: Birk)

Vi har sett på testene og avslører hvilken elsykkel som er best i test (2022/2023); dame, fulldempet, billig, sammenleggbar, by og terreng.

Elsykkel er i vinden som aldri før, og med stor etterspørsel kommer også stort utvalg. Vi har tatt en titt på elsyklene som er best i test – så kan du være sikker på at du bruker pengene på kvalitet og en sykkel som duger til det du trenger den til.

Bilde av mann og kvinne som sykler på elsykkelen som er best i test i motbakke i elsykkel-test hos NAF: Birk E One.
Birk E-One har desidert best rekkevidde i motbakke, skriver NAF i deres elsykkel-test. Vi viser deg hvilke sykler som drar hjem gjeve titler som «best i test» i forskjellige tester i 2022 og 2023. (Foto: Birk)

Kjøpe elsykkel? Dette må du tenke på

Først og fremst bør du finne ut fra hvilken kategori du vil kjøpe. Det finnes nemlig mange forskjellige varianter, priser og formål. Her er det lurt å velge etter noen kriterier:

  • Formål: Skal du pendle langt til jobb, sykle til skole, sykle i terreng eller langtur? 
  • Bruk: Kommer sykkelen til å bli utsatt for mye slitasje og skal du ha med deg tung last?
  • Pris: Hva er du villig til å gi for sykkelen?
  • Terreng: Sykler du på grus, i by, på landevei eller sti?
  • Last: Har du behov for å frakte med deg mye på sykkelen? Bagasje til tur, barn, hund, handleposer?

Du bør altså ha tenkt over hvor du kommer til å sykle, din egen vekt, hvilken pris du kunne tenke deg å betale og hvilket formål sykkelen skal ha. Skal du for eksempel bruke sykkelen til å sykle i byen bør du vurdere andre sykler enn om du skal sykle langturer eller i terreng. 

Utvalget av elsykler er stort og det kan være lurt med litt ekstra informasjon før du kjøper produktene. Det er derfor lurt å sjekke rekkevidde, hastighet og hva du liker godt ved en sykkel. Elsyklene er gjerne dyrere, men en også en god investering for framtiden. Du sparer også miljøet ved å velge elsykkelen fremfor bilen.

Her samler vi alt om elsykkel. Du kan finne best i test artikler, inspirasjon og smarte tips når det kommer til elsykkel.

Control Eon fct: Best i test «billig» elsykkel 2023

Nå begynner endelig årets elsykkel-tester å komme og vinneren hos Tek.no er Control Eon fct som tar en solid førsteplass med hele 10 av 10 poeng i teknikkmagasinets samletest «Test av rimelige elsykler (2023)». Ikke bare tar den alt av poeng det er mulig å oppdrive, men den håver også inn med lovprisning.

– Testens soleklart beste sykkel, skriver nettsiden.

Control Eon er en allsidig og brukervennlig el-terrengsykkel som egner seg like godt i terrenget som på grus- og asfalterte veier. Sykkelen, som er designet og utviklet i Norge har regntett motor og display som begge er tilpasset norske forhold. Hydrauliske skivebremser med kraftige 180 mm. bremseskiver foran og bak sikrer trygg og effektiv nedbremsing.

Her har vi forresten laget en samleartikkel som passer deg som heller vil se på elsykkel-nyhetene for 2023.

Best i test: Billig elsykkel
Control Eon fct

Control Eon fct

Batavus Torino E-go+: Best i test hos M3 i 2023

Førsteplassen til svenske M3 tildeles Batavus Torino E-Go+, når de i 2023 tester årets elsykkel-nyheter.

– Batavus Torino E-Go+ er drømmen for bysyklisten, berømmer nettsiden sykkelen. Den gjeve tittelen begrunner de med «mye sykkel for pengene» og skryter av en sykkel som er både komfortabel og «pigg».

Til forskjell fra de mer «sporty» vinnerne i mange av de norske testene er dette en typisk bysykkel, men et lavt innsteg, noe som gjerne kjennetegner en typisk damesykkel. Prisen ligger også noe under mange av de norske vinnerne.

Er du fortsatt usikker på hvilken sykkel du skal velge? Da kan du også lese ekspertens tips: Hva slags sykkel bør du velge?.

Batavus Torino E-go+ grå/grön

Batavus Torino E-go+ grå/grön

Merida Espresso: Best i test hos NAF

Både NAF og svenske M3 har testet elsykkelen Merida Espresso. Og den endte med gode skussmål hos begge de anerkjente nettsidene. Hos NAF ble den til og med tildelt førsteplassen og kalt «best i test» i deres test av elsykler i 2022. Hos M3 havnet den på tredjeplass i deres test av elsykler i 2023.

– Lang rekkevidde, høy kvalitet og god kjørekomfort sikrer Merida Espresso førsteplassen i vår test av elsykler, skriver NAF.

– Ett kvalitetsbygge med ett par småmissar, skriver svenskene etter å ha testet sykkelen.

MERIDA ESPRESSO L 300 SE EQ

MERIDA ESPRESSO L 300 SE EQ

Elsykkel- test: Under finner du elsyklene som er best i test i 2022

Under finner du elsyklene som er best i test i 2022. Vi har fortsatt vinnerne fra 2022 med i artikkelen da det ikke er publisert så mange elsykkel-tester for 2023 enda. Vi følger med på nye tester og oppdaterer fortløpende med syklene som blir best i test i 2023.

Giant Explore E+: Best i test hos TEK.no to år på rad

– Giants bidrag er nesten uten svakheter, skriver TEK når de kårer Giant Explore E+ 1 STA til vinner i sin test av elsykler i 2022.

Nettavisen trekker frem sykkelens solide konstruksjon, kraftige batteri og den «overdådige mengden gir» når de gir den 9 av 10 mulige poeng i årets test. Dessverre forsvant Giant Explore E+ 1 STA ut av butikkene i løpet av sommeren, men fjorårets vinner Giant Explore E+ 2 STA, som ifølge TEK har kraftigere motor, får du fortsatt kjøpt. Sykkelen kom også på en knepen andreplass da NAF testet elsykler i 2021.

I tillegg har Giant flere modeller i samme serie til rimeligere priser som fortsatt har svært gode spesifikasjoner. Se de ulike Giant-syklene som fortsatt er til salgs her:

Skal du på sykkelferie i norge? Her er 7 fantastiske sykkelturer som også passer perfekt med elsykkel.

Best i test: Tek.no

Giant 22 Explore E+ 2 GTS 2022

Explore E+ 2 er en universal sporty hybridsykkel med effektiv sentermotor fra Yamaha. Sykkelen oppleves rask og kraftig.
Sjekk prisen her

Giant 22 Explore E+ 3 STA

Explore E+ 3 er en universal sporty hybridsykkel med effektiv sentermotor fra Yamaha.
Sjekk prisen her

Birk E-One er «best i motbakke» i elsykkel-test

Skal du sykle mye bakker, for eksempel til og fra jobb eller skole, da er det Birk E-One du bør gå for. Da NAF testet sykkelen våren 2022 hadde sykkelen imponerende 33 kilometer rekkevidde på maks supportnivå i seks prosent stigning. Sykkelen scorer også best i bremsetesten, noe som vil si at Birk E-One er perfekt i både motbakke og nedoverbakke.

Birk E-One er også testet av magasinet UTE (abonnement) som anbefaler elsykkelen til både pendling og turer på grusveier.

– En velutstyrt, prisgunstig og allsidig elsykkel som vil passe veldig godt for dem som skal sykle til og fra jobb, skriver UTE.

Her finner du elsykkelen som er best i test til barn.

Best i motbakke (NAF):

Birk E-One 2022

Elsykkelen for deg som setter pris på komfort og kvalitet. Har Shimano Steps E6100 motor, 60 Nm.
Sjekk prisen her
Anbefalt av UTE:

Birk E-One CX 2022

Birk E-One CX er en robust allround elsykkel som er perfekt til norske forhold. Har Shimano EP8 motor, 85 Nm.
Sjekk prisen her
Bilde av to jenter på elsykkelen Buddy Bike D1. Den elektriske sykkelen blir anbefalt i elsykkel-tester flere år på rad.
D1 fra Buddy er en elsykkel med lavt innsteg og som kommer med reTyre dekk slik at du enkelt kan bytte til piggdekk vinterstid. Denne elsykkelen er anbefalt i elsykkel-tester flere år på rad. (Foto: Buddy)

Fulldempet elsykkel: Cube Stereo Hybrid 140 er best i test

Da Tek.no skulle finne den beste fulldempede elsykkelen i 2022 var det Cube Stereo Hybrid 140 som ble vinneren, og det stod ikke på skryten. I tillegg til den ærefulle tittelen «best i test» fikk sykkelen hele 9,5 av 10 mulige poeng.

– En fulldemper er aldri en «billig» sykkel, men hvordan Cube greier å få så vanvittig mye ut av hver krone når de lager sykler begynner å bli et mysterium, skryter testpanelet.

Best i test: Fulldempet Hybrid
Cube Stereo Hybrid 140 29 HPC Race CX 85Nm 750Wh 23

Cube Stereo Hybrid 140 29 HPC Race CX 85Nm 750Wh 23

El-terrengsykkel. Vekt sykkel: 24,8 kg. Motor: Bosch Drive Unit Performance CX Generation 4 (85Nm) Cruise (250Watt), Smart System. Batteri: Bosch PowerTube 750.
Sjekk prisen her

Billig elsykkel: Momas Randolph er best i test

2018-utgaven av Randolph ble kåret til best i test hos tek.no i juli 2018 og den beste elsykkelen på markedet. Nå er 2022-utgaven her, og som med alle nyere utgaver, med oppgraderinger.

Her får du en ny og forbedret motor som er mer stillegående og energieffektiv, samt med en betydelig økt rekkevidde. Den er også oppgradert med vanntette koblinger, noe som skiller seg fra alt annet i samme prisklasse på markedet. Sykkelen kommer utstyrt med pedaler, støtte og hydrauliske skivebremser. 

Her finner du flere billige og bra elsykler til under 20 000 kroner

Best i test billig elsykkel:
Momas Randolph elhybrid. Sort og grå sporty elsykkel

Momas Randolph 2022

Sjekk prisen her

Beste hybrid-elsykkel: Rock Machine Crossride INT e500 B Touring

Dette er en av de store vinnerne i 2021 med karakteren 8,5 og tilbakemeldingene «meget bra» og «mye sykkel for pengene» hos tek.no. Unisex-modell som dekker de fleste behov. Her får du en stillegående og kraftig hybrid elsykkel hvor du slipper å løfte beina høyt for å komme deg på sykkelen.

Sykkelen har brede dekk og en kraftig motor med en toppfart på 25 km t som enkelt tar deg opp bratte bakker.

Testen skryter av god komfort, god byggekvalitet og en kraftig samt stillegående motor.

Vil du lese flere best-i-test-saker som denne? Her finner du alle våre best-i-test-artikler.

Best i test hybrid elsykkel: 
Annonselenke

El-terrengsykkel: Birk E-SUV 2022 blir testvinner

I magasinet UTEs (abonnement) test av elsykler til bysykling og transport anbefaler de terrengsykkelen Birk E-SUV 2022.

– Det finnes kanskje ikke én sykkel som er perfekt til alt, men med E-SUV kommer Birk ganske så tett på, skriver UTE.

De legger til at elsykkelen er både komfortabel og kvikk, med en utstyrspakke som gjør den svært allsidig.

Anbefalt av UTE:

Birk E-SUV 2022

Birk E-SUV er en elektrisk terrengsykkel som er modifisert for bruk i byen. Har kraftig Shimano EP8 motor, 85 Nm.
Sjekk prisen her

Sammenleggbar elsykkel: Mate Bike er best i test

Sammenleggbare elsykler har økt i popularitet de siste årene, sannsynligvis mye grunnet praktikaliteten ved hvor små de blir sammenlagt. Syklene er med andre ord perfekte for deg med liten oppbevaringsplass eller manglende bod.

Det at de kan legges sammen går likevel ikke ut over egenskapene til syklene for testvinneren Mate City+ ( Classic 250+) vinner faktisk også over vanlige elsykler i det den blir testet av NAF og Motor i deres test av rimelige elsykler i 2019.

Den nyeste versjonen av Mate City er Mate X, som kommer med hakket grommere og tykkere hjul på hele 4 tommer.

* Dette er den eneste elsykkelen fra en test som er eldre enn 2022 i denne samleartikkelen, men vi valgte å ta den med da det er den nyeste testen av sammenleggbare elsykler vi kunne finne.

Best i test
MATE CITY 250W LEGACY BLACK

MATE CITY 250W LEGACY BLACK

Optimal rekkevidde: 80 km Maks. hastighet: 25 km/t. motor: 250W. Batteri: 13Ah. Vekt: 20.2 kg.
Sjekk prisen her
Nyeste versjon av Mate Bike
Mate X White Ice (14Ah/14.5Ah)

Mate X White Ice (14Ah/14.5Ah)

Optimal rekkevidde: 80 km Maks. hastighet: 25 km/t. motor: 250W. Batteri: 14Ah/14.5Ah. Vekt: 28.5 kg.
Sjekk prisen her