Best i test

Elsykkel til dame og herre: Disse er best i test i 2023

Bilde av svart Giant elsykkel, Giant 23 Explore E+ 1 STA, som er best i test i 2023. Vi avslører hvilke elsykler til dame og herre som er best i test i 2023 fra merker som Giant, Control, Specialized, Batavus, Merida, Cube og mate. Du finner både sammenleggbar elsykkel, terreng elsykkel, fulldempet elsykkel, hybrid elsykkel, bysykkel og elsykler på tilbud blant testvinnerne.
Elsykkel er i vinden som aldri før, og med økt etterspørsel blir også utvalget større. Vi viser deg hvilken elsykkel som er best i test i 2022 og 2023 i for skjellige kategorier som «dame», «fulldempet», «billig», og «sammenleggbar elsykkel». Her finner du kjente merker som Giant, Cube, Specialized og Control. (Foto: Birk)

Her finner du årets beste elsykkel! Vi avslører hvilke som er best i test til dame og herre i 2023 og 2023!

Elsykkel er i vinden som aldri før, og med stor etterspørsel kommer også stort utvalg. Vi har tatt en titt på elsyklene som er best i test – så kan du være sikker på at du bruker pengene på kvalitet og en sykkel som duger til det du trenger den til.

Vi har valgt testvinnere til dame og herre i 2022 og 2023 – utelukkende fra uavhengige og pålitelige kilder i innland og utland.

Her samler vi alt vi skriver om elsykkel, og alt fra best i test-avsløringer som denne til smarte tips og produktanbefalinger.

Giant Explore E+ 1: Best i test hos TEK.no

– Testens beste helhetsopplevelse, skriver TEK når de kårer Giant Explore E+ 1 til vinner i sin test av elsykler til under 40 000 kroner i 2023. De legger til at om de skal prøve å komme på ting de misliker ved sykkelen kommer de på lite. Sykkelen sanker derfor også med seg hele 9,5 av 10 poeng.

I tillegg til en flott poengsum og gode skussmål skriver Tek at sykkelen passer deg som vil ha den beste allround-sykkelen, og mener det er en sykkel som passer til både asfalt og grus.

Best i test: Tek.no
Giant 23 Explore E+ 1 STA, Elsykkel

Giant 23 Explore E+ 1 STA, Elsykkel

SyncDrive Sport motor på 75 Nm
EnergyPak batteri på 625 Wh
Shimano Deore Linkglide 1×10 gir
Sjekk prisen her
Best i test: Tek.no
Giant 23 Explore E+ 1 DD, Elsykkel

Giant 23 Explore E+ 1 DD, Elsykkel

SyncDrive Sport motor på 75 Nm
EnergyPak batteri på 625 Wh
Shimano Deore Linkglide 1×10 gir
Sjekk prisen her

Elsykkel: Billige, bra og på tilbud til under 20 000 kroner

Best i test el-terrengsykkel 2023: Specialized Turbo Levo Comp

El-terrengsykkelen Specialized Turbo Levo Comp Alloy blir kåret til best i test i 2023 hos både Gearjunkie og Outdoorgearlab. Det er i testen deres «beste elsykkel i 2023» at Gearjunkie kårer den elektriske terrengsykkelen til den beste av de alle.

Sykkelen ender også med hele fem av fem stjerner og flest poeng av alle terrengsyklene i testen hos Outdoorgearlab. Her overbeviser Specialized Turbo Levo Comp Outdoorgearlab igjen – og det er ikke for første gang, men det er fjerde året på rad med en plassering øverst på pallen for terrengsykkelen.

– Vi fant ikke mye vi ikke likte med Turbo Levo Comp, skriver de etter å ha testet sykkelen og skryter av «en veldig imponerende rekkevidde og effekt».

Ser du etter en elsykkel som er både komfortabel og funksjonell? Elsykkel til dame: Disse er best i test i 2022 og 2023.

Best i test: El-terrengsykkel
Specialized Turbo Levo Comp Alloy

Specialized Turbo Levo Comp Alloy

Turbo Full Power 2.2-motor og Turbo Connect Unit (TCU), som gir Levo en jevn og sømløs forsterkning av innsatsen din – 4x din kraft som lar deg velge hvor du skal sykle, og når du vil gjøre det.
Sjekk prisen her

Control Eon fct: Best i test «billig» elsykkel 2023

Nå begynner endelig årets elsykkel-tester å komme og vinneren hos Tek.no er Control Eon fct som tar en solid førsteplass med hele 10 av 10 poeng i teknikkmagasinets samletest «Test av rimelige elsykler (2023)». Ikke bare tar den alt av poeng det er mulig å oppdrive, men den håver også inn med lovprisning.

– Testens soleklart beste sykkel, skriver nettsiden.

Control Eon er en allsidig og brukervennlig el-terrengsykkel som egner seg like godt i terrenget som på grus- og asfalterte veier. Sykkelen, som er designet og utviklet i Norge har regntett motor og display som begge er tilpasset norske forhold. Hydrauliske skivebremser med kraftige 180 mm. bremseskiver foran og bak sikrer trygg og effektiv nedbremsing.

Her har vi forresten samlet elsykkel-nyhetene for 2023.

Best i test: Billig elsykkel
Control Eon fct

Control Eon fct

Merida Espresso: Best i test hos NAF

Både NAF og svenske M3 har testet elsykkelen Merida Espresso. Og den endte med gode skussmål hos begge de anerkjente nettsidene. Hos NAF ble den til og med tildelt førsteplassen og kalt «best i test» i deres test av elsykler i 2022. Hos M3 havnet den på tredjeplass i deres test av elsykler i 2023.

– Lang rekkevidde, høy kvalitet og god kjørekomfort sikrer Merida Espresso førsteplassen i vår test av elsykler, skriver NAF.

– Ett kvalitetsbygge med ett par småmissar, skriver svenskene etter å ha testet sykkelen.

Merida eSpresso L 400 S EQ 2021

Merida eSpresso L 400 S EQ 2021

Sjekk laveste pris her

Batavus Torino E-go+: Best i test hos M3 i 2023

Førsteplassen til svenske M3 tildeles Batavus Torino E-Go+, når de i 2023 tester årets elsykkel-nyheter.

– Batavus Torino E-Go+ er drømmen for bysyklisten, berømmer nettsiden sykkelen. Den gjeve tittelen begrunner de med «mye sykkel for pengene» og skryter av en sykkel som er både komfortabel og «pigg».

Til forskjell fra de mer «sporty» vinnerne i mange av de norske testene er dette en typisk bysykkel, men et lavt innsteg, noe som gjerne kjennetegner en typisk damesykkel. Prisen ligger også noe under mange av de norske vinnerne.

Er du fortsatt usikker på hvilken sykkel du skal velge? Da kan du også lese ekspertens tips: Hva slags sykkel bør du velge?.

Batavus Torino E-go+ grå/grön

Batavus Torino E-go+ grå/grön

Elsykkel-test: Under finner du elsykler som er best i test i 2022

Under finner du elsykler som er best i test i kategoriene «fulldempet elsykkel» og «sammenleggbar elsykkel». Fordi det enda ikke finnes tester av de to fra 2023 har vi tatt med de nyeste testresultatene vi har funnet. Vet du om testresultat vi ikke har fått med oss? Send oss gjerne tips!

Her finner du elsykkelen som er best i test til barn.

Fulldempet elsykkel: Cube Stereo Hybrid 140 er best i test

Da Tek.no skulle finne den beste fulldempede elsykkelen i 2022 var det Cube Stereo Hybrid 140 som ble vinneren, og det stod ikke på skryten. I tillegg til den ærefulle tittelen «best i test» fikk sykkelen hele 9,5 av 10 mulige poeng.

– En fulldemper er aldri en «billig» sykkel, men hvordan Cube greier å få så vanvittig mye ut av hver krone når de lager sykler begynner å bli et mysterium, skryter testpanelet.

Her finner du flere billige og bra elsykler til under 20 000 kroner

Best i test: Fulldempet Hybrid
Cube Stereo Hybrid 140 29 HPC Race CX 85Nm 750Wh 23

Cube Stereo Hybrid 140 29 HPC Race CX 85Nm 750Wh 23

El-terrengsykkel. Vekt sykkel: 24,8 kg. Motor: Bosch Drive Unit Performance CX Generation 4 (85Nm) Cruise (250Watt), Smart System. Batteri: Bosch PowerTube 750.
Sjekk laveste pris her

Sammenleggbar elsykkel: Mate Bike er best i test

Sammenleggbare elsykler har økt i popularitet de siste årene, sannsynligvis mye grunnet praktikaliteten ved hvor små de blir sammenlagt. Syklene er med andre ord perfekte for deg med liten oppbevaringsplass eller manglende bod.

Det at de kan legges sammen går likevel ikke ut over egenskapene til syklene for testvinneren Mate City+ ( Classic 250+) vinner faktisk også over vanlige elsykler i det den blir testet av NAF og Motor i deres test av rimelige elsykler i 2019.

Den nyeste versjonen av Mate City er Mate X, som kommer med hakket grommere og tykkere hjul på hele 4 tommer.

* Dette er den eneste elsykkelen fra en test som er eldre enn 2022 i denne samleartikkelen, men vi valgte å ta den med da det er den nyeste testen av sammenleggbare elsykler vi kunne finne.

Nyeste versjon
Mate X White Ice (14Ah/14.5Ah)

Mate X White Ice (14Ah/14.5Ah)

Optimal rekkevidde: 80 km Maks. hastighet: 25 km/t. motor: 250W. Batteri: 14Ah/14.5Ah. Vekt: 28.5 kg.
Sjekk prisen her
Best i test
MATE CITY 250W LEGACY BLACK

MATE CITY 250W LEGACY BLACK

Optimal rekkevidde: 80 km Maks. hastighet: 25 km/t. motor: 250W. Batteri: 13Ah. Vekt: 20.2 kg.

Kjøpe elsykkel? Dette må du tenke på

Først og fremst bør du finne ut fra hvilken kategori du vil kjøpe. Det finnes nemlig mange forskjellige varianter, priser og formål. Her er det lurt å velge etter noen kriterier:

  • Formål: Skal du pendle langt til jobb, sykle til skole, sykle i terreng eller langtur? 
  • Bruk: Kommer sykkelen til å bli utsatt for mye slitasje og skal du ha med deg tung last?
  • Pris: Hva er du villig til å gi for sykkelen?
  • Terreng: Sykler du på grus, i by, på landevei eller sti?
  • Last: Har du behov for å frakte med deg mye på sykkelen? Bagasje til tur, barn, hund, handleposer?

Du bør altså ha tenkt over hvor du kommer til å sykle, din egen vekt, hvilken pris du kunne tenke deg å betale og hvilket formål sykkelen skal ha. Skal du for eksempel bruke sykkelen til å sykle i byen bør du vurdere andre sykler enn om du skal sykle langturer eller i terreng. 

Utvalget av elsykler er stort og det kan være lurt med litt ekstra informasjon før du kjøper produktene. Det er derfor lurt å sjekke rekkevidde, hastighet og hva du liker godt ved en sykkel. Elsyklene er gjerne dyrere, men en også en god investering for framtiden. Du sparer også miljøet ved å velge elsykkelen fremfor bilen.