Mat og drikke

Enkel oppskrift på sprø sandkaker

bilde av smakfulle og brune sandkaker. en av de 7 slagene vi øsnker oss til jul.
Sandkaker er en populær julekake her til lands med lange tradisjoner. Oppskriften får du under. (Foto: Colourbox)

Sandkaker er langt enklere å lage enn du kanskje tror. Her får du oppskriften på klassiske og helt perfekte sandkaker.

Sandkaker er en av de mest tradisjonelle og klassiske julekakene vi har. Og ikke bare er de enkle å lage, de smaker også utrolig godt. Kakene kan spises som de er, eller du kan fylle de med for eksempel multekrem, vaniljekrem eller vanlig krem med bær eller syltetøy.

Her får du oppskriften på sprø, hjemmelagede krumkaker.

Sandkaker

Sandkaker.
Tid
60 min
Porsjoner

Sandkaker kan spises som dem er, eller de kan fylles med en deilig vaniljekrem og friske bær. Kakene bør oppbevares i en tett kakeboks.

Ingredienser

  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info

Slik gjør du

Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. info info Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. Behold skjermen på

1.

Mal skåldede mandler i en mandelkvern eller i en foodprosessor.

2.

Smuldre smør og mel sammen i en bolle, og ha i den malte mandelmassen, egg og sukker. Deigen blandes godt sammen, og bollen dekkes til med plastfolie. La deigen hvile cirka 1 time i kjøleskapet.

3.

Sett stekeovn på 175 °C. Pensle sandkakeformene godt med flytende margarin. Pensle formene gjerne to ganger.

4.

Trykk så deigen ut i formene. Kakene stekes midt i stekeovnen i cirka 10-15 minutter. Sørg for å avkjøle kakene helt før de tas ut av formene.

Oppskriften er hentet med tillatelse fra MatPrat, som utelukkende fungerer som en uavhengig kilde i artikkelen. MatPrat er ikke annonsør og har ingen tilknytning til artikkelens kommersielle innhold.