Enkel oppskrift på sprø sandkaker
Sandkaker er langt enklere å lage enn du kanskje tror. Her får du oppskriften på klassiske og helt perfekte sandkaker.
Sandkaker er en av de mest tradisjonelle og klassiske julekakene vi har. Og ikke bare er de enkle å lage, de smaker også utrolig godt. Kakene kan spises som de er, eller du kan fylle de med for eksempel multekrem, vaniljekrem eller vanlig krem med bær eller syltetøy.
Her får du oppskriften på sprø, hjemmelagede krumkaker.
Sandkaker
60 min
Sandkaker kan spises som dem er, eller de kan fylles med en deilig vaniljekrem og friske bær. Kakene bør oppbevares i en tett kakeboks.
Ingredienser
Slik gjør du
Mal skåldede mandler i en mandelkvern eller i en foodprosessor.
Smuldre smør og mel sammen i en bolle, og ha i den malte mandelmassen, egg og sukker. Deigen blandes godt sammen, og bollen dekkes til med plastfolie. La deigen hvile cirka 1 time i kjøleskapet.
Sett stekeovn på 175 °C. Pensle sandkakeformene godt med flytende margarin. Pensle formene gjerne to ganger.
Trykk så deigen ut i formene. Kakene stekes midt i stekeovnen i cirka 10-15 minutter. Sørg for å avkjøle kakene helt før de tas ut av formene.
Oppskriften er hentet med tillatelse fra MatPrat, som utelukkende fungerer som en uavhengig kilde i artikkelen. MatPrat er ikke annonsør og har ingen tilknytning til artikkelens kommersielle innhold.