Smarte tips

Er flybilletter billigere nærmere avreise?

Bilde av et fly som flyr blandt skyer og blå himmel. Er flybilletter billigere nærmere avreise?
Er det billigere å bestille flybilletter nærmest mulig avreise? Vi gir deg svaret på om det stemmer eller ikke? (Foto: Colourbox)

Har du også hørt at flybilletter er billigere jo nærmere avreise du bestiller dem? Vi gir deg svaret på om det stemmer eller ikke?

Lite er så kjedelig som kjøpe dyre flybilletter, og mange er derfor ute etter tips og triks som kan gi dem billigst mulig flyreise. Gjelder dette også deg vil vi anbefale å lese videre.

For hvorvidt flybilletter er billigst jo nærmere avreise du bestiller dem avhenger av flere ting. I all hovedsak er det smartest å bestille billettene i god tid før du skal reise. Dette er fordi flyselskapene ønsker å sikre en viss inntekt tidlig i bookingprosessen for å dekke kostnadene.

Liker du å sikre deg billige reiser? Da bør du sjekke ut samlesiden vår med temaet «restplass.»

Restplass.no
Her finner du billige restplasser

Her finner du billige restplasser

Du finner et hav av billige pakkereiser hos Restplass.no! Her kan du sjekke priser på turer opp mot hverandre, og fra arrangører som TUI, Apollo, Ving, Ticket, Norwegian og Solfaktor.
Sjekk prisen her

Billige flybilletter nærme avreise kan forekomme

Noen ganger, når et fly ikke er fullt og avreisedatoen nærmer seg, kan flyselskaper redusere prisene for å fylle setene. Men å stole på slike tilbud er risikabelt, da det er ingen garanti for at det vil være tilgjengelige seter, eller at prisene vil reduseres. Skal du du derfor reise på en planlagt tur er det nok best å bestille flybillettene i god tid før du skal reise.

Er du ute etter billige billetter og åpen for en spontan reise er kanskje heller en restplass-reise være mitt i blinken for deg? Dette er reiser som er satt ned i pris tett før avreise, og det kan derfor være mye å spare!

Her kan du lese mer om restplasser til Gran Canaria!

Når er flybillettene billigst?

Prisene kan variere avhengig av sesongen eller dagen i uken. For eksempel kan flybilletter være dyrere i ferieperioder eller når det er spesielle arrangementer på destinasjonen.

I denne ARC-undersøkelsen, som tok for seg over 10 millioner kjøp av flybilletter, viser at det er søndag som er dagen og du kan sikre deg billigst flybilletter på.

Vil du vite mer anbefaler vi å lese denne: Når er flybilletter billigst?

Ikke nok med at det er én spesiell dag hvor flybilletter ofte er billigst, når på dagen kan også avgjøre prisene på flybillettene. I samme ARC-undersøkelse kommer det frem at det er tidlig på morgenen du vil kunne sikre deg de aller billigste flyprisene.

Tommelfingerregelen er derfor: Bestill i god tid hvis du har en planlagt reise, men føler du deg spontan kan du kanskje dra nytten av en «siste liten»-billett. God tur!

Her kan du finne billige restplasser til Tenerife