Smarte tips

Ergonomisk snøskuffe: Derfor er de bedre enn vanlige snøspader

Bilde av en ergonomisk snøskuffe som står ute på et inngangsparti fult av snø. Vi forteller hvorfor eksperter mener de ergonomiske snøspadene er både bedre, mer effektive og mer anbefalt enn vanlige snøskuffer med et rett skaft.
I flere av testene som tar for seg snøskuffer og snøspader er det de ergonomiske variantene som blir testvinnerne. Vi avslører hvorfor ekspertene anbefaler snøskuffene samt hvilken som er best i test! (Foto: Cecilie Aasland / ABC Guider)

Er du ute etter en effektiv snøskuffe som gjør det enklere å måke snø? Ekspertene mener ergonomiske snøspader er best, vi forteller hvorfor!

Er du på utkikk etter en god og effektiv snøskuffe som fjerner snø fra oppkjørsel, inngangsparti og trapper, uten å ødelegge hverken kne eller rygg? Vi ville finne ut hvilke som var best, og kom over en for meg ganske ukjent type, nemlig de ergonomisk utformede snøspadene. Og det viser seg at det er akkurat disse som hos flere kommer best ut i test!

Vi ville finne ut hva som skiller de ergonomiske snøskuffene fra vanlige og hvorfor de vinner testene.

Her har vi samlet mange geniale tips og triks til både snøfjerning, issmelting og annet du ikke tidligere visste at du ville vite.

Ergonomisk snøskuffe best i test hos Wirecutter

Best av alle testede snøspader hos Wirecutter i 2023 er en ergonomisk utformet variant fra True Temper.

– Ingen annen snøskuffe kunne sammenlignes med denne snøspadens unike kombinasjon av størrelse, ergonomi, holdbarhet og tilgjengelighet, skrev den New York Times-eide testsiden etter å ha testet snøskuffen.

Artikkelen fortsetter under produktboksen.

Ergonomisk snøskuffe
Fiskars X-series

Fiskars X-series

Pris nå: 629 kroner hos Staypro
Her får du den til laveste pris

Elektrisk snøskuffe: Det er flere som har latt seg imponere av hva disse rimelige, små rakkerne får til.

Hvorfor mener ekspertene at de ergonomiske snøspadene er best?

Så hva skiller de ergonomiske snøskuffene fra vanlige snøspader? Kanadiske The Weather Network har laget en videosnutt som forklarer hva som gjør ergonomiske snøspader bedre enn snøskuffene med rette skaft. De stilte sørsmålet «bortsett fra å bruke en snøfreser, hva er den beste og raskeste måten å fjerne snø fra oppkjørselen?». Her blir en ergonomisk utformet snøskuffe anbefalt. De tok kontakt med en ekspert og han forklarer hva som er fordelen med ergonomisk iutformede snøskuffer:

– De hjelper med å minske belastningen på ryggen, i tillegg til at håndtaket av aluminium er mye mer stødig.

Artikkelen fortsetter under produktboksen.

Ergonomisk snøskuffe
Fiskars snøskuffe ergolett 855ER

Fiskars snøskuffe ergolett 855ER

Pris nå: 449 kroner hos Obs
Her får du den til laveste pris

Han mener at det viktigste man bør se etter er kurven på skaftet. Dette begrunner han med at med disse trenger du ikke å bøye deg ned for å komme ned til bakken, men kan holde ryggen oppreist, knærne bøyd og dermed får en god holdning mens du skuffer snø. Dette mener han hjelper mye.

– Med en snøskuffe med rett skaft må du holde mye lenger ned på skaftet, så ergonomisk, og hvis du opplever mye snø så er en slik snøskuffe definitivt «the way to go», sier eksperten.

Har du stort uteområde? Da er det beste valget en snøfreser, her finner du ut hvilken snøfreser som passer ditt bruk.

Wirecutter har også testet snøskuffer av mange forskjellige typer, men anbefaler igjen den ergonomiske vinneren sin:

– I vår guide til den beste snøskuffen, sier vår skribent Doug Mahoney, at selv etter å ha testet 75 snøskuffer helt tilbake til 2013 så har han enda igjen å finne en bedre snøspade.

Kjenner du forresten til alle disse 5 geniale produktene til snømåking og isfjerning?