Mat og drikke

Ertepuré: Oppskrift på frisk og enkel puré

Bilde av grønn ertepuré i hvit skål. Vi gir deg oppskrift på ertepuré.
Ertepuré er, sammen med ertestuing, et populært tilbehør til en rekke norske tradisjonsretter. Her får du en kjapp og enkel oppskrifft. (Foto: MatPrat)

Irrgrønn ertepuré frisker opp enhver matrett og smaker godt til en rekke matretter. Her får du oppskriften på en god og enkel ertepuré!

Ertepuré passer, i likhet med ertestuing, både til kjøttkaker og lutefisk og en rekke andre retter – som røkte kjøttretter, grillet fisk og torsk. Ertepuré egner seg også godt som tilbehør i forretter. Puré laget av grønne, tørkede og frosne erter får en frisk og delikat farge, og tar kortere tid å lage kontra ertestuing.

Ønsker du en spennende tvist på puréen kan du tilsette chili, hvitløk, gul løk eller sjalottløk.

Ertepuré er knallgodt til lutefisk. Oppskrift på lutefisk med bacon og mandelpoteter finner du her.

Oppskrift på ertepuré

Bilde av grønn ertepuré i hvit skål. Vi gir deg oppskrift på ertepuré.
Tid
20 min
Porsjoner
4

Ertepuré er et godt alternativ til ertestuing laget av tørkede erter. Ertepuré tar kortere tid å lage og er friskere i smaken.

Ingredienser

  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info

Slik gjør du

Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. info info Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. Behold skjermen på

1.

Fres hvitløk og vårløk i en kjele med smør til løken blir blank. Ha på erter, og fres i et par minutter slik at ertene får en fin grønn farge.

2.

Hell på kraft og kok opp.

3.

Trekk kjelen til side. Bruk en stavmikser og kjør til puré. Smak til med salt og pepper.

Flere spennende tradisjonsrike oppskrifter til både jul og resten av året finner du her.

Oppskriften er hentet med tillatelse fra MatPrat, som utelukkende fungerer som en uavhengig kilde i artikkelen. MatPrat er ikke annonsør og har ingen tilknytning til artikkelens kommersielle innhold.