Mat og drikke

Ertestuing: Oppskrift på hjemmelaget stuing

Ertestuing i blå skål. Oppskrift finner du her.
Både ertestuing og ertepuré er populært tilbehør til en rekke norske tradisjonsretter. (Foto: MatPrat)

Ertestuing er obligatorisk tilbehør til lutefisk, kjøttkaker og andre tradisjonsrike matretter. Her får du oppskrift på gul ertestuing.

Ertestuing er en rett, eller tilbehør om du vil, som de aller fleste av oss har et forhold til. Enten stuingen blir servert sammen med mors hjemmelagede kjøttkaker, som tilbehør til lutefisken eller ved siden av middagspølsene, så smaker det nydelig. Dessuten er erter veldig sunt! Erter er nemlig rike på proteiner og fiber, og er en god kilde til blant annet B-vitamin samt fosfor, sink og jern. Erter er også fint å spise om du vil holde et stabilt blodsukker.

Skal du ha lutefisk til jul? Her får du en smakfull og fristende oppskrift på tradisjonell lutefisk med bacon og mandelpoteter.

Oppskrift på smakfull ertestuing

Ertestuing i blå skål. Oppskrift finner du her.
Tid
60 min
Porsjoner
4

Ertestuing kan brukes til det meste og er vanlig som tilbehør til flere klassiske, norske matretter, som for eksempel lutefisk og kjøttkaker i brun saus.

Ingredienser

  • info
  • info
  • info
  • info
  • info

Slik gjør du

Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. info info Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. Behold skjermen på

1.

Ertene bløtlegges i rikelig med vann over natten.

2.

Kok ertene i mye vann etter anvisning på pakken, som regel i cirka halvannen time. Du kan tilsette mer vann om du trenger, sørg bare for at det ikke er for mye vann i ertene når de kokt ferdig.

3.

Tilsett så salt, smør, sukker og eddik.

4.

Synes du ertestuingen blir for tykk kan du spe på med mer vann.

Flere spennende oppskrifter til både jul og resten av året finner du her.

Oppskriften er hentet med tillatelse fra MatPrat, som utelukkende fungerer som en uavhengig kilde i artikkelen. MatPrat er ikke annonsør og har ingen tilknytning til artikkelens kommersielle innhold.