Shopping

Farsdag 2023: De 10 beste gavetipsene til far

Farsdag 2023: Collage av noen av produktene i saken.
Når er farsdag 2023? Her er svaret, og 10 gode gavetips!

Farsdag 2023 nærmer seg! Usikker på hva far skal få? Sjekk ut vår guide til farsdagsgaver han utvilsomt vil elske!

Farsdag 2023 faller på søndag den 12. november. En fin, egen dag dedikert til å skjemme bort pappa og vie litt ekstra oppmerksomhet til far i huset. Det er det ingen som ikke synes er stas. Under har vi samlet 10 forslag til gode og nyttige farsdagsgaver.

Er du på jakt etter flere gaver? Sjekk også ut vår samleside for gode gavetips!

1. Polo-genser

En klassisk og tidløs Polo-genser er et plagg så godt som alle kler. Denne varianten i en bomull- og viskoseblanding har tekniske egenskaper, og er en super genser å ha når kulda setter inn. Den kommer i 9 ulike farger. Med andre ord skal det godt gjøres at far ikke setter pris på denne gaven.

Tech Double Knit Half Zip Olive Heather

Tech Double Knit Half Zip Olive Heather

Zip-genser fra Polo Ralph Lauren.
Sjekk prisen her

2. Barbermaskin

«Alle» har en barbermaskin, tenker du sikkert, men om far har sverget til samme slitne maskin i alle år, er det godt mulig at det er kommet noen tiår med barbermaskin-innovasjon siden den var ny. Overrask ham med det siste innen barberings-teknologi som i tillegg er best i test!

Best i test
Braun Series 7

Braun Series 7

«Best i test» hos WirecutterReviews og GQ.
Sjekk prisen her

Barbermaskin: Disse er best i test

3. Leatherman

Hva gir du til mannen som har alt? Verktøyet som har alt, selvsagt! Et Leatherman-multiverktøy er midt i blinken for en handy far, eller en far som ferdes mye i skog og mark. Eller bare en far som liker å fikle med verktøy.

Best i test
Leatherman Wave+

Leatherman Wave+

Leatherman Wave+ multiverktøy har alt av verktøy du trenger for å få en jobb gjort, uten overflødig verktøy som gjør den tungvint å bære.
Sjekk prisen her

Leatherman: Disse multiverktøyene er best i test

4. Hodelykt

Det eneste som lyser mer opp enn ansiktet til far når han får farsdagsgave fra deg, er denne kraftige hodelykten. Iiglo Headlamp 2000LM er best i test i tek.no sin test av billige hodelykter. De skriver at den er usedvanlig behagelig på hodet og en svært fleksibel hodelykt til variert bruk.

best i test
Iiglo hodelykt

Iiglo hodelykt

Best i test og super til jogging og løping i mørket!
Sjekk prisen her

Hodelykt: Slik velger du riktig og disse er best i test i 2023

5. Termos

En god termos kommer godt med året rundt, men det er på de kaldere dagene de virkelig viser hva de er gode for. Lite er bedre enn en tur i kjølig høstluft med rykende varm kaffe eller te. Eller hva med å ha noen varmende wienerpølser på lur? Mulighetene er endeløse…

Best i test
Stanley Growler 1.9L

Stanley Growler 1.9L

The New York Times: «En fryd å helle av og holde i».
Sjekk prisen her

6. Powerbank

Om far er av typen som aldri blir sett uten en eller annen dings, kommer han til å trenge en powerbank før eller siden. Med denne smarte powerbanken kan selv den mest distré pappa få fylt opp med strøm i alle sine gadgets når det kniper. Her er det bare å brette ut solcellepanelet og la den brennende hydrogenballen 150 millioner kilometer unna gjøre greia si.

Lippa Solar Powerbank 2

Lippa Solar Powerbank 2

En solcellelader som har 20 000 mAh i kapasitet. 4 USB-kontakter som lar deg lade fire enheter samtidig.
Sjekk prisen her

7. Hodetelefoner

Om far setter pris på litt alenetid i blant, blir han sikkert glad for et støykansellerende headset. Da kan omverdenens mas og kjas effektivt stenges ute, og far kan høre på sin favorittmusikk, en god podcast eller bare nyte et øyeblikks stillhet i fred og ro.

Sony WH-CH720N

Sony WH-CH720N

Aktiv støydemping, opptil 35t batteritid, Bluetooth 5.2
Sjekk prisen her

8. Skinnhansker

Ingen er tjent med at far er kald på hendene, og om han først skal gå med hansker setter han sikkert pris på å se litt stilig ut samtidig. Med disse flotte skinnhanskene fra Hestra trenger han ikke å modig bite tennene sammen og late som han ikke fryser på fingrene i det hele tatt på kalde dager.

Jake Wool Lined Buckle Glove

Jake Wool Lined Buckle Glove

Håndsydde. Strikket fôr i ullkvalitet fra Italia.
Sjekk prisen her

9. Morgenkåpe

Enhver far trenger en god og myk morgenkåpe han kan rusle litt smågretten rundt i med kaffekoppen i hånden mens han klør seg søvnig på magen. Sånn er det bare – ikke vi som lager reglene.

Boss Black Kimono

Boss Black Kimono

Morgenkåpe fra BOSS. Laget av myk bomullstrikot. En behagelig morgenkåpe som har en naturlig plass i basisgarderoben.
Sjekk prisen her

10. Gaveeske til sjokoladeelskeren

Denne gaveesken full av den herligste sjokolade er en flott gave til enhver far som liker sjokkis. Og hvem gjør vel ikke det?

Gaveeske til sjokoladeelskeren

Gaveeske til sjokoladeelskeren

Overrask sjokoladeelskeren med en nydelig gaveeske med masse sjokolade!
Sjekk prisen her

Når er farsdag 2023?

I likhet med de fleste andre landene i Norden feirer vi her til lands fedrene våre den andre søndagen i november. Farsdag 2023 faller på søndag 12. november. De fleste andre land som feirer farsdag gjør det den tredje søndagen i juni, men i følge Wikipedia feires det farsdager rundt om i verden på en rekke andre dager.

Hvorfor feirer vi farsdag?

Wikipedia skriver videre at man har feiret St. Josefs dag i katolske land helt siden middelalderen. St. Josef er fedrenes skytshelgen og flere land feirer farsdag på St. Josefs dag, den 19. mars.

Til tross for dette kan kan Wikipedia også fortelle at det er amerikaneren Sonora Smart Dodd som har fått æren av å ha innstiftet farsdagen, som først ble markert 19. juni 1910. Det var likevel ikke før i etterkrigstiden at ideen for alvor slo an i vår del av verden. Her i Norge feiret vi vår første farsdag 13. november 1949.