Shopping

Farsdag 2022: De 10 beste gavene til far

Collage av diverse farsdagsgaver.
Har du husket å kjøpe farsdagsgave? Dette er de beste gavene til farsdag!

Farsdag nærmer seg! Usikker på hva far skal få? Sjekk ut vår guide til farsdagsgaver!

Farsdag(søndag 13. november) er like rundt hjørnet. En fin, egen dag dedikert til å skjemme bort mannen i huset og vie litt ekstra oppmerksomhet til far. Det er det ingen som ikke synes er stas. Under har vi samlet 10 forslag til det vi selv vil kalle de beste farsdagsgavene i 2022.

Når er farsdag?

I likhet med de fleste andre landene i Norden feirer vi her til lands fedrene våre den andre søndagen i november. I år faller dagen på søndag 13. november. De fleste andre land som feirer farsdag gjør det den tredje søndagen i juni, men ifølge Wikipedia feires det farsdager rundt om i verden på en rekke andre dager.

Hvorfor feirer vi farsdag?

Wikipedia skriver videre at man har feiret St. Josefs dag i katolske land helt siden middelalderen. St. Josef er fedrenes skytshelgen og flere land feirer farsdag på St. Josefs dag, den 19. mars.

Til tross for dette kan kan Wikipedia også fortelle at det er amerikaneren Sonora Smart Dodd som har fått æren av å ha innstiftet farsdagen, som først ble markert 19. juni 1910. Det var likevel ikke før i etterkrigstiden at ideen for alvor slo an i vår del av verden. Her i Norge feiret vi vår første farsdag 13. november 1949.

Dette er årets beste farsdagsgaver

Det finnes mange “verdens beste pappaer” der ute, og selv om det er mange som må dele på den jeve tittelen er det like fullt på sin plass å hedre fedrene i livet ditt med en liten (eller stor) påskjønnelse! Ikke helt sikker på hva du vil gi bort? Nedenfor kan du se våre anbefalinger til hva far kan få:

1.Apple TV eller Chromecast

Både Apple TV og Chromecast er begge relativt rimelige måter å strømme nettbasert innhold på TV-en din, og begge boksene er stappfulle av funksjonalitet og smarte løsninger som gir far (og resten av familien) en god strømme-opplevelse.

Både den nyeste Chromecasten og Apple TV-en har støtte for 4K-oppløsning, HDR (High Dynamic Range) og Dolby Atmos-lyd.

Annonselenke
  • Apple TV 4K (4th gen.) 32 GB

    Full HD-oppløsning, nye Siri Remote med touch-overflate og Dolby Digital Plus 7.1-surroundlyd
  • Google Chromecast med Google TV 4K (V4)

    Fjernkontroll med Bluetooth, støtte for 4K/60 Hz, HDR og Dolby Atmos. Google TV for strømming, musikk og spill.

Usikker på hva du skal velge? Denne guiden gir deg alt du trenger å vite om forskjellene og likhetene mellom Apple TV og Chromecast, og hvilken av dem som passer best til ditt bruk. 

2. Varmeplagg

På markedet finnes det en lang rekke gensere, jakker og vester med varmeelementer, som alle har til felles at de holder deg, eller far i dette tilfellet, varm gjennom selv de kaldeste dagene. Hva varmer vel mer i både bokstavlig og overført betydning enn et fint og funksjonelt varmeplagg?

Les vår guide til varmeplagg, hvor du finner det beste av alt fra varmesåler til jakker og hansker.

3. Hodelykt

En hodelykt kan være en trofast og uvurdelig turkamerat når mørket senker seg, og bør være et “must” om turen skal, eller kan ende opp etter mørkets frembrudd.

Om far i huset er av den mer aktive sorten, er en skikkelig hodelykt en perfekt gave. De varer lenge, og holder far trygg ute på tur når det er mørkt ute. Vår omfattende hodelykt-guide hjelper deg med å finne den riktige hodelykten til å lyse opp farsdagen.

4. Ørepropper

At man kan stappe så mye lyd, batteritid og design inn i noe så smått som de trådløse øreproppene som finnes til salgs i dag er nesten for godt til å være sant.

Sony WF-1000XM4

Kanskje de aller beste trådløse øreproppene som finnes der ute.
Sjekk prisen!

Det finnes enormt mange ørepropper der ute, med store variasjoner i kvalitet og pris, og vår best i test-guide til trådløse ørepropper er et fint sted å starte om du vil gi far litt ordentlig gromlyd i liten innpakning.

5. Julekalender

Det er ikke mange ukene mellom farsdag og advent, så hvorfor ikke gi en gave som består av 24 mindre gaver? Enten far foretrekker øl, sjokolade eller skjønnhetsprodukter, finnes det er adventskalender der ute som er garantert å gi både farsdags- og julestemning!

Sjekk vår guide til adventskalendere til han!

Gents adventskalender 2022

Skjønnhetskalender fylt med parfyme, kroppspleie og alt til barbering. Perfekt til menn i alle aldre.
Sjekk prisen!

6. Robotstøvsuger

Hva er vel en bedre anerkjennelse av en god far enn å la ham få ligge ligge langflat på sofaen mens en robot tar seg av gulvvasken? En lykkelig far er en god far, og for mange fedre i det ganske land er sofa-daffing toppen av lykke. Sjekk vår robotstøvsuger-guide og finn den beste lille vaske-boten for deg!

Roborock S7+ (sort) inkludert tømmestasjon

Robotstøvsuger med et avansert navigeringssystem, vibrerende moppefunksjon og en utrolig sugekraft. Støvsugeren vil også tømme opptil 8 ukers støv av seg selv. En avansert rullebørste av 100% gummi vil rengjøre bedre og gi færre floker.
Sjekk prisen!

Det er jo tross alt mye diggere å drive dank når alle gjøremål er unnagjort. Nå mangler vi bare en robot som går ut med søpla og hjelper ungene med matteleksen, så er pappa-utopiet komplett!

7. Pulsklokke

Garmin Fenix 7

Pulsklokken som møter enhver fysisk- og friluftsutfordring. Her får du det siste innen treningsfunksjoner og aktivitetsprofiler med kontinuerlig helseovervåking. Ny berøringsskjerm som gjør daglig smartklokkebruk og kartnavigering enklere.
Sjekk prisen!

Om det blir litt vel mye sofa-daffing på far, er det kanskje greit å kunne legge til rette for litt trening også. Med en pulsklokke blir treningsmålene enklere og mer konkrete, og du kan følge med på og bli motivert av dataen den samler inn om din treningshverdag.

Se vår guide til pulsklokker her!

8. Matkasse

Planlegging og innkjøp av dagligvarer kan være noe herk i en travel hverdag, og da kan en matkasse levert på døra eliminere mye stress og sørge for mer kvalitetstid med de du er glad i.

Matkasse fra Godt Levert

Spar 722 kroner ved din første bestilling!
Sjekk prisen!

Ja, og kanskje en bedre, sunnere og mer variert mathverdag også? Sjekk vår oversikt over de beste matkassene, og finn den kassen som passer deg best!

9. Isbitmaskin

Om du vil sørge for at far fortsetter å være “daddy cool”, kan en praktisk isbitmaskin være akkurat det han trenger for å kjøle seg ned. Det meste som kan drikkes blir jo bedre av å være kjøligere, i alle fall på sommerhalvåret, og det å alltid ha deilige isbiter et lite tastetrykk unna er ren og skjær luksus, rett og slett!

Rubicson isbitmaskin

En god isbitmaskin som leverer på både pris og funksjonalitet!
Sjekk prisen!

Se vår guide til de beste isbitmaskinene, og finn isbitmaskinen far fortjener!

10. Håndholdt steamer til klær

Om far er som fedre flest, har han sikkert både en og to skjorter som trenger å strykes i blant. Kanskje disse skjortene også er med på reiser, hvor de i kofferten blir skrukkete, og det sømmer seg ikke for en god far å ha krøllete skjorter!

Strykejern og strykebrett er bare kronglete og tar opp unødvendig mye plass, spesielt når det finnes alternativer som er både bra og billige. Denne håndsteameren er en åpenbaring, og steamer skjorter og annet tøy rette og fine både hjemme og på reise!

Sjekk også ut vår guide til steamere her!

Les mer på våre temasider: