Hus

Feiemaskin: Den mest effektive måten å feie uteplassen på

Collage av feiemaskiner fra Kärcher, Ryobi, Stihl og Einhell
Har du en større uteplass som må feies? Da kan det være en god idé å sjekke ut disse feiemaskinene fra Kärcher, Ryobi, Stihl og Einhell! (Foto: ABC Guider/ Herman Arneberg Johnsen)

Om du er lei av å feie på «gamlemåten», bør du kanskje vurdere å prøve feiemaskin!

Våren er her, og det betyr at uteplasser og oppkjørsler rundt om i landet er fulle av grus og støv som har samlet seg opp gjennom den lange vinteren vi har hatt. De fleste vil ty til den klassiske kosten, med alt det manuelle arbeidet det innebærer. Eller forsøke å blåse alt unna med en løvblåser, til naboenes forargelse.

Kjenner du deg igjen? Jeg ble nemlig nylig gjort oppmerksom på at det finnes feiemaskiner til privatbruk som heller ikke koster skjorta, så jeg har samlet 4 utvalgte varianter i ulike størrelser og bruksområder, med og uten batteri!

2 utvalgte manuelle feiemaskiner fra Kärcher og Stihl:

Manuell
Kärcher S 4 Twin

Kärcher S 4 Twin

Pris nå: 1 999 kroner hos Proshop
Her får du den til laveste pris

Denne modellen fra Kärcher er uten motor, og børstene drives rundt når du dytter feiemaskinen foran deg. Den er verken størst eller kraftigst, men det reflekteres også i den nokså beskjedne prisen. Perfekt om du ikke har det største utearealet i nabolaget. Tech Gadgets Canada testet denne i fjor, og ga den 4 av 5 stjerner.

manuell
Stihl KG 770 Feiemaskin - manuell

Stihl KG 770 Feiemaskin – manuell

Pris nå: 7 249 kroner hos Hylte
Her får du den til laveste pris

Denne feiemaskinen fra Stihl er både større og dyrere enn de fleste andre manuelle feiemaskiner, men så har den også langt høyere effektivitet og smarte funksjoner enn mange av alternativene. Blant annet har den et luftfilter som sørger for at du ikke puster inn oppvirvlet-støv når feing av uteplassen skal til livs.

2 utvalgte batteridrevne feiemaskiner fra Einhell og Ryobi:

batteridrevet
Einhell Feiemaskin Solo 18V - TE-SW 18/610

Einhell Feiemaskin Solo 18V – TE-SW 18/610

Pris nå: 2 419 kroner hos Proshop
Her får du den til laveste pris

Om du vil gjøre jobben enda enklere, kan du gå for en batteridrevet variant som denne. Stort enklere å feie uteplasser opp til 1800 kvadratmeter blir det faktisk ikke.

batteridrevet
Ryobi feiemaskin R18SW3-0 18 V 53 cm 17 l

Ryobi feiemaskin R18SW3-0 18 V 53 cm 17 l

Pris nå: 2 799 kroner hos Jula
Her får du den til laveste pris

Om du allerede har verktøy i ryobis ONE+-sortiment, med de utskiftbare batteriene som kan brukes på tvers av produktene, kan denne være en smart investering. Med justerbar børstehøyde og 17 liters beholder får du unnagjort feiingen enkelt og hurtig!

Les mer på våre temasider: