Reise

Ferie i Nord-Norge: Disse 6 perlene må du se

uttakleiv strand i lofoten i nord-norge perle Midnattsol romatisk strand
Nord-Norge er midnattssolens rike. Den kan oppleves i hele Nord-Norge. I Lofoten er den synlig mellom 25. mai og 18. juli. Bildet er tatt på Uttakleiv strand på Vestvågøy, som ligger i nærheten av Leknes. Stranden er tidligere blitt kåret til Nord-Europas mest romantiske strand. (Foto: Sonia Arrtepia / VisitNorway.com)

Vårt langstrakte land har mye å by på for eventyrlystne nordmenn. Hvis det er storslagen natur du er på jakt etter, bør du sette kursen nordover. Her er våre forslag til perler du ikke bør gå glipp av!

Nordlys, midnattssol, asurblått hav og bratte fjell. Nord-Norge byr på unike opplevelser, enten du foretrekker å bestige topper eller nyte hvite sandstrender og krystallklart vann.

Nord-Norge er et fantastisk reisemål fordi du er alltid er nær naturen og lyset, uansett om det er nordlyset som danser over himmelen eller midnattssolen som holder nattemørket unna. Og så er det ikke til å stikke under en stol at nordlendinger har et velfortjent rykte på seg for å være åpne og gjestfrie.

Liker du å gå tur, er Nord-Norge et toppturmekka. Derfor er det lurt å ta med seg tursko. Vi har laget en guide om hvordan du velger riktige fjellsko.

Les også: Slik velger du riktig fjellsko

Hva skal man se i Nord-Norge?

Hvis du legger bilferien din til Nord-Norge, kan du enkelt besøke vakre fjorder som kan ta pusten fra deg, besøke strender i verdensklasse og nyte livet på små øyer og i sjarmerende havner. Og til tross for store investeringer i bruer og tunneler, er bilfergene ennå både en uunngåelig og ikke minst hyggelig del av bilferien.

Her er seks nordnorske perler som lokker:

Lofoten: Ta med familie og barn i rorbu

nusfjord i lofoten i nord-norge er en gammel fiskerlandsby som er en av de mest autentiske i lofoten. den har beholdt sin sjarm til tross for at den er blitt modernisert.
På Flakstadøy finner du Nusfjord, en av de mest autentiske fiskerlandsbyene i hele Lofoten. Rsorten er så godt bevart at det er på UNESCOs verdensarvliste. På utsiden har det klart å bevare sin gamle sjarm, mens det på innsiden er blitt svært moderne. (Foto: Sonia Arrepia / VisitNorway.com)

Lofoten trenger sjelden en forklaring på hvorfor stedet er en perle og et av Norges mest populære turistmål. Hvite strender og bratte fjellsider venter på deg, og aktivitetsmulighetene står i kø. I Lofoten er et eldorado for fiske. Her kan du blant annet dykke og snorkle, spille golf, dra på havsafari og selvfølgelig gå fotturer i unik og vakker natur.

Les også: Penger å spare – slik sammenligner du pris på reise

Nusfjord arctic resort rorbu luksus lofoten

Nusfjord Artctic Resort

Her har du muligheten til å bo i en rorbu som er på UNESCOs verdensarvliste. Den gamle fiskerlandsbyen har beholdt sjarmen på utsiden, men har moderne luksuriøs standard på innsiden.
Booking.com

Helgeland: På UNESCOs liste over verdens kulturarv

helgelandskysten i nord-norge er for mange en uoppdaget perle på UNESCOs verdensarvliste
Helgelandskysten er en uoppdaget perle i Nord-Norge for mange. Absolutt verdt å ta turen innom. Bildet er fra Træna. (Foto: Visit Norway)

Sør i Nordland strekker Helgeland seg oppover kysten. Her finner du et unikt øyrike som står på Unescos liste over verdens kulturarv for sitt enestående natur- og kulturmiljø. Og i bakgrunnen stiger fjellkjeden De syv søstre opp av havet.

Her kan du padle kajakk i turkis vann langs kritthvite strender, eller sykle fra øy til øy. Søker du større utfordringer kan du bestige en av søster-fjellene og få utsikt over hele Helgelandskystens vakre øyrike.

Les også: Slik får du bagasjen din først

fru Haugans hotel Mosjøen de historiske hotel

Fru Haugans Hotel i Mosjøen

Fru Haugans hotell i Mosjøen er et godt utgangspunkt for å oppleve Helgelandskysten. Hotellet er et gammelt og ærverdig hotell, og hører til kjeden “De historiske hotell og spisesteder”.
Booking.com

Senja: Hvordan er naturen på Norges nest største øy?

Senja i nord-norge er bratte fjell som stuper rett ned i havet Midnattsol ferie
Senja er et topptur-eldorado. Bestiger du Segla fjellet, får du denne utsikten over Senja.

Majestetiske fjell stuper ned i havet, og veien bukter seg mellom fjordene. Senja frister med vakre strender og mange turmuligheter for deg som drømmer om å vandre eller sykle i vill og vakker natur.

Fra utsiktsplattformen i Bergsbotn ser du utover Bergsfjorden og de naturskjønne omgivelsene, og kjører du litt videre kan du stoppe innom et av de mange små fiskeværene som klorer seg fast på den værbitte øya.

Senja fjordhotell luksus boblebad nord-norge troms

Senja Fjordhotel

Hav- og fjordutsikt er garantert på Senja Fjordhotel. Hotellet ble innviet i 2018 og en perle området.
Booking.com

Karasjok: Samisk historie og hundesledeløp

Karasjok i nord-norge samer reinflytting samisk kultur troms finnmark
Reinflytting på finnmarksvidda er et majestetisk syn alle bør oppleve. (Foto: Thomas Rasmus Skaug / Visit Norway)

Opplev samisk historie og kultur på Finnmarksvidda. I Karasjok kan du delta på tradisjonelle, samiske aktiviteter, slik som hundesledeløp og flytting av rein, og ikke minst nyte et tradisjonelt samisk måltid tilberedt over bålet i en gamme.

Scandic Karasjok

Bo sentralt i Karasjok på Scandic Hotel. Godt utgangspunkt for å oppdage denne delen av Finnmark.
Booking.com

Tromsø: Kultur og natur i skjønn forening

tromsø by nord-norge ishavskatedralen nordens paris troms kafeliv byliv
Tromsø er en vakker by, og blir omtalt som "Nordens Paris". Uttrykket stammer fra 1800-tallet da utenlandske fiskekjøpere mente at kvinnene i Tromsø kledde seg like stilig som damene i Paris. (Foto: Yngve Olsen / VisitNorway.com)

69 grader nord troner Tromsø, med sine bratte fjell og vakre fjorder. Her møtes by og natur og du kan kombinere opplevelser i urørt natur med deilige restaurantbesøk og kulturliv.

clarion hotel the edge Tromsø ligger på kaia

Clarion Hotel The Edge

Ligger ved havnen i Tromsø og vender ut mot Tromsøysundet og Ishavskatedralen. Hotellets tilhørende restaurant Kitchen & Table by Marcus Samuelsson serverer retter i New York-stil tilberedt med lokale råvarer.
Booking.com

Kirkenes: Fang dagens middag selv

Lengre nordøst i Norge kommer du nesten ikke. Kirkenes ligger kun 15 kilometer fra grensen til Russland, og har et unikt aktivitetstilbud. Hva med å dra på kongekrabbesafari og fange dagens middag? Eller gå på fuglevandring for å se etter noen av de sjeldne fugleartene som ikke finnes mange andre steder i Europa?

Du kan også ta turen til den lille bygda Grense Jakobselv, som ligger inntil grensen til Russland. Her kan du se både norske og russiske vaktposter og grensestolper.

thon hotel kirkenes nord-norge finnmark Midnattsol

Thon Hotel Kirkenes

Bare 900 meter fra hurtigrutekaien finner du Thon Hotel Kirkenes. De tilbyr tilbyr organiserte aktiviteter som snøscootersafari, hundekjøring og bjørnesafari.
Booking.com

Nyttige lenker