Shopping

Disse fjellskoene til dame og herre er best i test i 2023

Disse tur- og fjellskoene er best i test: Bilde av fjellsko på føtter med natur i bakgrunn. Vi avslører hvilke fjellsko og fjellstøvler som er best i test i 2023, til både dame og herre. i et hav av forskjellige merker som alle lager utmerkede fjellsko - hvorav merker som Crispi, Hoka, La Sportiva, Scarpa, Alfa, Mammut og Salomon troner øverst i mengde søk i skrivende stund. Vinnerne er fra merker som Hoka, La sportiva, Merrell og Salomon.
Når du skal velge riktige fjellsko er det viktig at du kjøper inn riktig fottøy for turen du skal på. Skal du ha med deg sekk, eller på en lengre tur med utfordrende terreng bør du for eksempel velge høyere fjellstøvler. Dette er fjellskoene som er best i test til dame og herre i 2023. (Foto: Merell)

På utkikk etter nye fjellsko? Vi har samlet testvinnerne til dame og herre i 2023, slik at du enkelt kan finne de beste turskoene for deg!

Det finnes et stor utvalg fjellsko og fjellstøvler i butikkene. Det kan derfor være en utfordring å finne ut hvilken modell man skal gå for. For i et hav av forskjellige merker som alle lager utmerkede fjellsko – hvorav merker som Crispi, Hoka, La Sportiva, Scarpa, Alfa, Mammut og Salomon troner øverst i mengde søk i skrivende stund – kan det være fint å vite hvilke som faktisk er best i test, og det avslører vi her!

Det er også verdt å merke seg at vi bare velger testresultat fra uavhengige og pålitelige kilder.

Vil du lese flere best-i-test-saker som denne? Her finner du alle våre best-i-test-artikler.

Hoka fjellsko: Dameskoen med mest komfortabel demping

Outdoorgearlab mener Hoka Kaha 2 GTX er skoene som har den mest komfortable dempingen til dame i 2023. Nå skal det sies at skoene også finnes for menn, så disse er også testvinnere for menn som gjerne vil ha fjellsko med utmerket demping. Også Pulssonen skyter av fjellskoene fra Hoka.

Hoka Kaha 2 GTX har en overlegen komfort(…) skriver utstyrsekspertene.

De skryter av sko som enkelt leverer en myk landing for hvert steg, som er stabile og som takket være en rigid ankelstøtte vil forhindre uønskede overtråkk eller strekk. De nevner også at de er imponerte over hvor vanntette skoene er til tross for at de også puster veldig godt.

– Kvalitet i hvert ledd, mener Pulssonen og skryter også av en stødig, solid og komfortabel sko.

Er det fjellstøvler du er ute etter? Disse fjellstøvlene til dame og herre er best i test i 2023.

herre
Hoka Kaha 2 GTX

Hoka Kaha 2 GTX

Sjekk prisen her
dame
Hoka Kaha 2 GTX

Hoka Kaha 2 GTX

Sjekk prisen her
unisex
Hoka Kaha 2 GTX

Hoka Kaha 2 GTX

Sjekk prisen her

La Sportiva fjellsko: Den beste til dame og toppvalg for herre

La Sportiva Ultra Raptor II Mid GTX blir best i test og kalt den sammenlagt beste fjellskoen til dame, samt «topvalg» for herre hos Gearlab i det de jakter etter de beste fjellskoene i 2023. Dette begrunner de med sko som er en ekstremt god løpesko, med kvikke egenskaper som i en lav sko, samtidig som den har støtten og stabiliteten til en høyere sko, passende for de som skal gå i røft terreng og ha med seg mye bagasje.

La Sportiva Ultra Raptor II Mid GTX er vår favoritt fjellsko til dame, skryter de.

– Om tekniske og steinete stier og lengre perioder utenfor løypen er der du beveger deg på tur så bør du ta en titt på de nye skoene fra La Sportiva, skriver Gearlab i det de også anbefaler skoene til herre.

Er du på utkikk etter tursko? Her får du svaret på hvilke tursko som er best i test i 2023.

herre
La Sportiva Ultra Raptor II Mid GTX

La Sportiva Ultra Raptor II Mid GTX

Sjekk prisen her
dame
La Sportiva Ultra Raptor II Mid GTX

La Sportiva Ultra Raptor II Mid GTX

Sjekk prisen her

Salomon: Fjellskoen Quest 4 Gore-Tex er best i test til herre

Øverst på pallen hos den anerkjente nettsiden Wirecutter, som drives av selveste New York Times, samt hos Outdoorgearlab med tittelen «beste fjellsko til herre» finner vi Salomon Quest 4 GTX. Ikke bare gir førstnevnte gode skussmål når de kommer til skoens evner på lengre turer med mye bagasje, men de mener også at det er en sko som passer til turer av en hver lengde.

– Disse anvendelige turskoene kan man stole på at alltid gir deg nok trekkraft, en utmerket demping og de har i tillegg den videste tåboksen av alle skoene vi har testet, skriver Wirecutter.

Gearlab skryter også av veldig komfortable sko som takket være Gore-Tex er veldig vannresistente og som har en utmerket stabilitet.

herre
Salomon Quest 4 GTX

Salomon Quest 4 GTX

Sjekk prisen her
dame
Salomon Quest 4 GTX

Salomon Quest 4 GTX

Sjekk prisen her

Billige fjellsko: Dame- og herresko for deg som vil ha rimeligere fjellsko

Wirecutter (New York Times) mener at årets budsjettvalg er Merrell Moab 3. Skoene som er vanntette takket være Gore-Tex er dermed et godt valg for deg som vil ha litt rimeligere, men fortsatt gode tur- og fjellsko. Skoene vinner nemlig i begge klasser da Wirecutter kårer de til årets beste fjellsko og Gearjunkie kaller de årets beste tursko. Her kan du lese hva Gearjunkie mener om den lave modellen av skoen.

Wirecutter skryter av sko som har vært med i testene deres hvert år de siste fem årene og som alltid leverer og er et godt valg på «alle måtene som teller» før de fortsetter:

– Vi synes også at de er ekstremt komfortable: og den oppdaterte støtdempingen og tilpassede fotsengen utgjør en merkbar forskjell i det å forebygge såre føtter, spesielt på lengre turer, mener den anerkjente testsiden.

Er du fortsatt usikker kan du lese denne guiden til riktig valg av fjellsko og tursko.

herre
Merrell Men's Moab 3 Mid Gore-Tex, Black/Grey, 41.5

Merrell Men's Moab 3 Mid Gore-Tex, Black/Grey, 41.5

Pris akkurat nå: 1 700 kroner
Gå til Outnorth her
Merrell Women's Moab 3 Mid Gore-Tex, Black/Grey, 36

Merrell Women's Moab 3 Mid Gore-Tex, Black/Grey, 36

Pris akkurat nå: 1 700 kroner
Gå til Outnorth her

Hvordan velge riktige fjellsko?

Når du skal gå til innkjøp av nye fjellsko er det flere ting du bør tenke på. Det er viktig å tenke litt gjennom hva slags tur du pleier å gå på og hva som er ditt behov rundt en god fjellsko. Det er også viktig å tenke gjennom hvilken størrelse, form og demping du trenger. I tillegg må du vurdere vær, underlag og stigning i området du pleier å vandre i.

Om du for eksempel bare går på dagsturer i skogen, så kan det være lurt å velge en lav fjellsko. Om du skal gå i fjellet over flere dager, så kan det være lurt å velge en vanlig fjellsko for mer støtte. For den mer erfarne turgåeren, som vandrer i bratte fjell og på glatte forhold, er fjellstøvel skoen man bør velge.