Mat og drikke

Fløtesaus til kalkun: Kremet og fyldig oppskrift

fløtesaus til kalkunen tar middagen til nye høyder. Oppskrift: Slik lager du den på 1-2-3.
Saus til kalkunen tar middagen til nye høyder. Her har du oppskrift og slik lager du den på 1-2-3. (Foto: Matprat.no)

En fyldig fløtesaus til kalkun er et must under middagen. Vi gir deg en enkel oppskrift som tar måltidet til nye høyder.

Fløtesaus er for mange selve høydepunktet ved et hvert kalkunmåltid. Her har du en nydelig oppskrift på dne fyldige og kremede sausen som passer perfekt til årets kalkunmiddag.

I denne oppskriften bruker vi innmatsposen fra en hel kalkun. Det gir en god base for en deilig kalkunkraft. Av kraften lager vi en fyldig god fløtesaus som passer ypperlig til det milde kalkunkjøttet.

Er du på utkikk etter oppskrift på helstekt kalkun? Se hele oppskriften her:

Vi har samlet en rekke oppskrifter til deilig tradisjonsmat du kan lage i jula. Oppskriftene finner du her

Automatisk sause-rører

Med denne kan du lene deg tilbake, trykke på nappen og la den automatiske sause-røreren røre i sausen for deg

Oppskrift på kremet saus til kalkun

bilde av alle ingredienser du trenger til en fyldig fløtesaus til kalkun
Dette er alt du trenger for å lage en fyldig og smakfull fløtesaus (Foto: Matprat.no)
Tid
60 min
Porsjoner
10

Saus setter prikken over i-en på et hvert måltid. Under finner du oppskriften som viser deg hvordan du lager du en nydelig fløtesaus til julens kalkun.

Ingredienser

  • Kalkunkraft:

  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • Fløtesaus:

  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info

Slik gjør du

Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. info info Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. Behold skjermen på

1.

Skrell grønnsaker og kutt dem i grove biter. Disse skal brukes til kraften.

2.

Brun innmaten fra kalkunen i en gryte med smør. Ha i de oppkuttede grønnsaker og hell på vann til alt er dekket av vannet. La kraften trekke i ca. 2 timer.

3.

Sil kraften i et dørslag og mål opp hvor mye kraft du har kokt. Hell kraften tilbake i en kjele og gi den et raskt oppkok.

4.

Ta hvetemelet og vann og bland sammen til en jevning. Dette skal brukes til å spe på kraften.

5.

Kok sausen på svak varme i 15 minutter.

6.

Ha i fløte og smak til med portvinsgele/ripsgele, soyasaus, sukkerkulør, salt og pepper (pass på å ikke ha i for mye på en gang) .

7.

Fyldig og god fløtesaus ferdig til servering.

8.

For å få din egen “touch” på fløtesausen kan du for eksempel tilsette litt portvin, sennep, hvitløk, urter, eller noe annet du liker som smaksmessig passer til kalkun.