Oppskrift

Focaccia i langpanne: Oppskrift på hjemmelaget focaccia

Focaccia med tomater, potet og rødløk.
Focaccia Pugliese på ekte italiensk vis. (Foto: Mari Svenningsen/ frukt.no)

Prøv «verdens beste» hjemmelaget focaccia i langpanne med poteter, rødløk og cherrytomater. Saftig og veldig enkel å lage!

Oppskrift på det klassiske italienske brødet focaccia som inneholder kokte poteter. En nydelig variant som du bare må prøve. Den er ganske enkel å lage, tar litt tid, men resultatet er fantastisk!

Focaccia er et brytebrød som kan spises til det meste. Server brødet til grillmat, tapas, suppe, gryteretter, spekemat, pasta og salater, eller ha det som nistepakke. Cherrytomater, hvitløk, en god olivenolje og havsalt er typisk i en focaccia, men du kan også prøve deg frem med ulike urter, oliven, fetaost og andre råvarer. Brødet passer utmerket sammen med rømmedip, dressing, balsamico eller aioli.

Oppskriften er hentet fra Opplysningskontoret for frukt og grønt Frukt.no.

Her får du også oppskrift på en enkel og smakfull hjemmelaget guacamole som passer til focaccia.

Focaccia Pugliese i langpanne

Tid
60 min
Porsjoner
12

Ingredienser

 • info
 • info
 • info
 • info
 • info
 • info
 • info
 • info
 • info
 • info
 • info

Slik gjør du

Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. info info Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. Behold skjermen på

1.

Start med å skrelle og kutte opp potetene i grove biter. Ha dem i en kjele. Dekk så vidt med vann og kok til de er godt møre. Ta vare på kokevannet.

2.

Mos potetene og ha oppi olivenolje og salt.

3.

Miks 1,2 dl kaldt vann med 1,2 dl potetvann og løs opp gjær i vannet (Sørg for at det ikke er for varmt, ca. 37 ˚C er fint).

4.

Hell melet oppi en stor bolle. Lag en grop i midten med hendene.

5.

Legg i potetmosen og jobb den inn. Tilsett væsken litt etter litt og arbeid den godt inn. Kna deigen for hånd i minst 10 minutter. Den endelige konsistensen skal være ganske så klissete. Juster med væske eller mel etter behov.

6.

Ta deretter ut deigen av bollen. Vask og tørk bollen godt og smør den med olivenolje. Ha deigen tilbake i bollen og la den heve under et fuktig klede i cirka to timer.

7.

Dekk bunnen av en langpanne med et tynt lag olivenolje. Du kan også bruke en rund støpejernspanne. Ha litt olje på fingrene og fordel deigen jevnt utover mens du strekker den forsiktig til deigen dekker hele formen.

8.

Dytt inn halve cherrytomater (med snittflaten ned) og legg på skiver av rødløk. Drypp over litt olivenolje og dryss over rosmarin og flaksalt.

9.

Dekk formen til igjen og la den etterheve i 20 minutter på benken før den stekes på 200 ˚C i cirka 25 minutter.

Middagtips: Fem oppskrifter helgemiddager du lager i en fei.

Annonselenke