Mat og drikke

Focaccia: Oppskrift på luftig og eltefritt brød

Kan denne eltefrie varianten kalles verdens beste focaccia? Vi deler oppskrift, så kan du besemme selv! Dette er en focaccia i langpanne, så her har du brød nok til flere dager og fryser.

Hva er vel bedre enn en sprø og luftig focaccia? Jo, en som er både sprø, luftig og eltefri! Her har du oppskrift på focaccia i langpanne.

Focaccia smaker godt både som tilbehør og alene. Du piffer opp en hver hverdagsrett og suppe med den populære gjærbaksten. Denne varianten skiller seg fra andre ved at du slipper elting.

Det er likevel ingenting i veien med å blande sammen ingrediensene til focacciaen med en kjøkkenmaskin eller håndmikser. Er du på jakt etter årets beste? Disse kjøkkenmaskinene er best i test i 2023.

Oppskrift på eltefri focaccia

Tid
60 min
Porsjoner
8

Focaccia er et populært brød og en herlig gjærbakst som passer til alt. Ha den som brød i stedet for hamburgerbrød. Gjør suppen mer spennende for hele familien med dette som tilbehør. Eller spe på pastamiddager, salater eller grillmiddagen med det populære italienske brødet.

Ingredienser

  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info

Slik gjør du

Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. info info Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. Behold skjermen på

1.

Bland sammen kaldt vann, salt, olje og gjær i en bakebolle. Rør inn hvetemel. Deigen skal være veldig klissete, og utflytende. Juster eventuelt med mel eller vann. Dekk til bakebollen og la stå i 30 minutter.

2.

Nå skal du brette deigen fire ganger. Ta tak i deigen på den ene siden og dra over til motsatt side. Snu bollen en kvart runde og dra deigen fra den ene siden til den andre. Gjenta til du har gjort brettingen fire ganger. Dekk til bakebollen og vent 30 minutter til. Gjenta bretterunden. Etter å ha gjort fire bretterunder med 30 minutters hevetid i mellom dekker du bollen med lokk eller plastfolie og sett i kjøleskapet over natten.

3.

Ta deigen ut av kjøleskapet og gjør enda en bretterunde slik beskrevet over.

4.

Smør en langpanne (ca 20×35 cm) godt med olivenolje. Ha deigen over i langpannen, strekk den litt utover – og ringle olivenolje over deigen. Dekk til langpannen og la stå til heving i 2 timer.

5.

Etter denne siste hevingen, ha over enda mer olivenolje, og ha olivenolje på hendene. Begynn å dytte fingrene ned i deigen for å lage fordypninger i den samtidig som du sørger for at deigen sprer seg over hele bunnen av langpannen.

6.

Ha på de toppingene du ønsker (feks. oliven, frisk rosmarin, flaksalt eller soltørkede tomater). Stek i forvarmet oven på 200 grader varmluft i 20-25 minutter.

7.

La focacciaen få hvile i minst 15 minutter før du skjærer i den.

Hva med å prøve focacciaen til en av disse 10 smakfulle middagene du lager på under 30 minutter?

Best i test og på tilbud
Cuisinart Kjøkkenmaskin

Cuisinart Kjøkkenmaskin

Høytytende 500 W-motor. 12 hastighetsinnstillinger for mange ulike typer oppskrifter. Stor bolle som rommer 5,2 liter og som tåler oppvaskmaskin.
Sjekk prisen her