Aktiv

Forsikre elsykkel: Trenger man sykkelforsikring?

Bilde av en mann på en sammenleggbar elsykkel fra Mate, som sykler ute på asfalt med en stor grønn busk i bakgrunnen. Han har hjalvlagt hår, og på seg har han en grønn genser og en dongeribukse. Vi svarer på ofte stilte spørsmål om forsikring til elsykkel og forklarer om du faktisk treger en egen forsikring til elsykkel, kalt sykkelforsikring, eller om den dekkes av innboforsikring eller reiseforsikring.
I noen tilfeller dekkes elsykkel av reise- eller innboforsikringen din, men det er ikke alltid. Vi forteller deg det du må vite om forsikring til elsykkel, samt når du bør vurdere en egen sykkelforsikring til elsykkelen din! (Foto: Cecilie Aasland / ABC Startsiden)

Må man forsikre elsykkelen sin med en egen sykkelforsikring, eller dekkes den kanskje av reise- eller innboforsikringen? Vi svarer!


En elsykkel regnes ikke som små elektrisk kjøretøy og det er derfor ikke et krav at du forsikrer elsykkelen din. Det kan likevel være lurt da det å bli frastjålet elsykkel, og ikke minst det å kjøpe en ny, fort kan bli en kostbar affære.

Under tar vi for oss det du må vite om forsikring til elsykkel!

Her samler vi alt vi skriver om elsykkel, og alt fra best i test-avsløringer, til smarte tips og produktanbefalinger.

Hvordan forsikre elsykkel?

  1. Inkludert i innboforsikring eller reiseforsikring? Sjekk først reise- og innboforsikringen din om den forsikrer elsykkelen din. Mange innboforsikringer og reiseforsikringer dekker sykler, inkludert elsykler, opptil en viss verdi. Dette kan imidlertid variere, så det er viktig å sjekke spesifikt hva din forsikring dekker og hvilken verdi grensen er satt til.
  2. Spesifikk sykkelforsikring: Hvis verdien på din elsykkel overstiger det som dekkes av innboforsikringen, eller hvis du ønsker mer spesifikk dekning, kan du vurdere en dedikert sykkelforsikring. Disse forsikringene tilbyr gjerne dekning av både tyveri, hærverk, utforkjøringer, kollisjon, skade og mer.
  3. Sammenlign tilbud: Det kan lønne seg å sammenligne tilbud fra flere forsikringsselskaper. Noen av de større forsikringsselskapene i Norge som tilbyr sykkelforsikring inkluderer If, Gjensidige, Frende, og Tryg. Sjekk deres vilkår, dekning, og priser.
  4. Gyldighet av forsikringen: Sjekk om det er krav til sikkerhetstiltak for å opprettholde gyldigheten av forsikringen (som godkjente sykkellåser for eksempel).
  5. Dekning på reise: Hvis du planlegger å ta med elsykkelen på reiser, sjekk om din forsikring dekker internasjonal transport og bruk i utlandet. Noen poliser har begrensninger på hvor lenge og hvor sykkelen er dekket når du er utenfor Norge.
  6. Les vilkårene nøye: Sørg for å lese vilkårene i forsikringsavtalen nøye. Det er viktig å forstå hva som er inkludert i dekningen og hva som er unntak. Spesielt for elsykler, må du sjekke om det er noen spesielle unntak eller krav knyttet til batteri eller motor.

Elsykkel til dame og herre: Disse er best i test i 2024.

Bytt til en bedre og billigere forsikring!

Bytt til en bedre og billigere forsikring!

Sjekk prisen her

Ofte stilte spørsmål om forsikring til elsykkel:

Er det krav om forsikring på elsykkel?

Nei. Elsykkel regnes ikke som små elektrisk kjøretøy og trenger derfor ikke denne forsikringen.

Dekkes tyveri på elsykler av reise- eller innboforsikringen?

Sykkeltyveri dekkes i de aller fleste tilfeller av reise- eller innboforsikringen og det samme kan gjelde elsykkelen din. Dette fordi elsykler er likestilt med vanlige tråsykler hos de fleste forsikringsselskaper når det kommer til tyveri. Elsykkelen må riktignok oppfylle visse krav for at dette skal være tilfellet, så sjekk med ditt eget forsikringsselskap hva som gjelder her. Har du en veldig dyr elsykkel kan du vurdere om du vil forsikre den med en egen sykkelforsikring.

Hva koster sykkelforsikring?

Prisen er basert på verdien av sykkel din så dette varierer, men et priseksempel fra NAF er i skrivende stund 220,- i måneden og 2640,- i året for forsikring av en sykkel med en verdi på 30 000,-. Merk at noen forsikringsselskap har krav om at du også har andre forsikringer hos dem før du kan kjøpe sykkelforsikringen.

Hvilke elsykler bør man forsikre?

Når det kommer til verdien på elsykler som bør forsikres anbefaler for eksempel Gjensidige at sykler over 30 000,-, eller sykler som deltar i ritt og konkurranser, forsikres med sykkelforsikring.
 

Vet du egentlig hvordan du låser en elsykkel med sykkellås?

Les mer på våre temasider: