Shopping

11 tips til å frakte med deg ting på elsykkel

Bilde av kvinne i helsort, som henger fast ting med festestropper i rosa og grønn, til en sort elsykkel som hun skal frakte med seg på tur, ute i naturen.
Vi har samlet 11 geniale utstyr som gjør det enklere å frakte med seg ting på elsykkel, eller sykkel generelt. Her har du utstyret du trenger enten du skal på langtur, handle på butikken eller ha med deg barn på elsykkel.

Skal du på langtur eller handletur med elsykkel? Ha mobil lett tilgjengelig eller ha med deg barn på turen? Dette trenger du av oppbevaring.

På en elsykkel blir det gjerne litt lengre turer enn det det gjør på vanlig sykkel. Dette innebærer derfor gjerne at det kan være fint å ha med seg litt av hvert på turen.

Under har vi funnet frem 11 forslag til genialt utstyr som gjør det mulig å frakte med seg tingene du vil ha med deg på elsykkel, enten du skal pendle til jobb, en tur på butikken eller ut på langtur. Vi går også ut fra at du som leser dette ikke har en fraktesykkel, men trenger en del fraktemuligheter.

Elsykkel-entusiastens tips

Vår elsykkel-entusiast her på jobben, Miriam Schjetlein, forteller litt om valg av fraktealternativ og oppbevaring på elsykkel.

– Jeg bruker sykkelen i stedet for bil, så hvis jeg for eksempel har vært på posten og hentet en pakke er jeg veldig glad i fraktevognen min. Dette kan du også bruke en sykkelvogn til om du har det, men jeg trenger ikke en dyr sykkelvogn fordi jeg ikke har små barn, sier Schjetlein.

– Den enkleste oppbevaringen er en sykkelkurv eller ulike sykkelbagger til å henge på bagasjebrettet. Og går du for en bag til å henge på bagasjebrettet er det lurt å velge en som også er en sekk slik at du kan ta den av og bære på rygg når du setter fra deg sykkelen.

Hva er det viktigste utstyret for oppbevaring på elsykkel?

Schjetlein forteller at i hverdagen og på vanlige turer er det noen av fraktalternativene som alltid er på sykkelen hennes sykkelsetet til barn, mobilholderen, festestropper og sykkelkurven på styret. Hun legger til at sykkelkurven må kunne tas lett av, fordi hun opplever at den fort er i veien om du ikke trenger den.

– Den sperrer også for sykkellykten. Og oppi kurven har jeg også alltid stropper til å sikre ting til sykkelen.

Her finner du alt vi skriver om elsykkel, og alt fra tester og smarte tips til inspirasjon og nyheter.

1. Festestropper

Noe av det første Schjetlein anbefaler er å sikre seg festestropper som kan stroppes enten til, ramme, baggasjebrett eller til en eventuell vogn på sykkelen. De tar ikke mye plass å ta med seg når de ikke er i bruk, men er utrolig hendige når du først har noe uplanlagt, eller planlagt, du må få med deg.

Festestropper
Festestropper med hurtigspenne, 35 cm Rosa

Festestropper med hurtigspenne, 35 cm Rosa

Festereim med et praktisk hurtigfeste som er perfekt å ta fram når du trenger å surre fast sekken, eller annet til elsykkelen. Veldig slitesterke, UV-resistente og tåler tøffe forhold i både varme og kulde.
Sjekk prisen her

2. Mobilholder til styret

– Små vesker for mobil som kan plasseres på styre eller rammen, er neste ting Schjetlein anbefaler å skaffe seg.

En smart mobilholder til styret sikrer en trygg mobil i tillegg til at du kan ha navigasjonen oppe mens du sykler. Det er også et sted du kan oppbevare og ha lett tilgang til andre småting som lommebok eller nøkler på turen.

Vanntett mobilholder
Vanntett mobilholder fra ROCKBROS

Vanntett mobilholder fra ROCKBROS

Genial mobilholder som festes til sykkelrammen med lagringsplass til div. verktøy, lommebok osv.
Sjekk prisen her

3. Sykkelsete på elsykkel: Frakte barn enkelt

– Å frakte med deg barn på sykkel kan du gjøre lenger enn du kanskje tror, sier Schjetlein og anbefaler sykkelsetet under da det er det hun bruker selv.

– Men det er veldig viktig med noe å ha beina på og at det er skjerm mot hjulene når du skal ha med barn bak på sykkelen, poengterer Schjetlein og legger til at du også må passe på at sykkelen er dimensjonert for å tåle vekten av et barn på bagasjebrettet.

Genialt utstyr til elsykkel

Bobike Classic Junior

Bobike Classic Junior

Smart multifunksjonell barnestol som kan bære opp til 35kg. Passer til barn mellom 5 og 10 år med en maksimal vekt på 35kg. Når barnestolen ikke brukes kan den foldes sammen og brukes som et multifunksjonelt bagasjebrett.

4. Avtagbar sykkelkurv til styret på elsykkel

Schjetlein anbefaler også en kurv til styret på sykkelen. Og hun anbefaler en du har muligheten for å ta av når du ikke trenger den til elsykkelen.

– Er den avtagbar har du også fordelen med å enkelt kunne bære med deg det du har i kurven inn i huset etter endt sykkeltur, matvarer for eksempel.

Visste du at hjelmer til elsykkel måles etter andre kriterier enn de til vanlig sykkel? Her finner du vår guide til riktig valg av hjelm til elsykkel

Basil Bremen KF Svart 20L

Basil Bremen KF Svart 20L

Med hurtigfeste

5. Rammebag

En hendig rammebag vil du aldri angre på at du kjøpte deg. Med enkel montering, og en bag som sitter sikkert på rammen på sykkelen din har du her plass til alt du vil ha i umiddelbar nærhet og lett tilgjengelig.

rammebag
ROCKBROS 1L Rammebag

ROCKBROS 1L Rammebag

Rammevesken passer alle sykler og er suveren til dagsturer hvor det er behov for litt oppbevaring. Den kobles sikkert og enkelt til rammen din for tursykling, touring eller pendling. Montering helt uten skruer eller fester – sitter på noen sekunder!
Sjekk prisen her

6. Sykkellasttilhenger

Med en sykkellasttilhenger har du plass til å oppbevare mye mer enn ved de fleste andre fraktalternativ, i tillegg til at du her kan frakte utstyr som er ganske tungt. Husk å sjekke vekt på tilhengeren før du bestiller slik at du er sikker på at du kjøper riktig vekt for deg og ditt bruk.

Sykkelasttilhenger

Sykkelasttilhenger

Sykkellasttilhengeren med to hjul og lastekapasitet på 50 kg, er perfekt til å frakte tunge varer som bagasje, planter, verktøy eller dagligvarer
Her får du den til lavest pris

7. Seteveske

En seteveske som denne er veldig lur for deg som ikke har bagasjebrett, eller som kanskje vil ha med deg enda mer enn det du har i sideveskene du allerede har. Den festets enkelt til stangen under setet, og sitter trygt og god i tillegg til at den rommer hele 10 liter.

Er du interessert i å vite hvilke elsykler som er best i test? Svaret og elsyklene som ble best i test i 2022 finner du her.

seteveske
ROCKBROS 10L seteveske

ROCKBROS 10L seteveske

– Oppbevar hele 10L helt vanntett!
– Stropper utenpå for ekstra lagringsplass
– Kan brettes for å justere størrelsen
Sjekk prisen her

8. Sekk som kan henges på bagasjebrett

Har du en sekk eller veske du både kan henge på bagasjebrettet samt bære over skulderen, eventuelt skuldrene, etter endt sykkeltur har du gjort noe riktig. Superenkelt om du har med deg ting du gjerne vil kunne bære med deg etter sykkelturen også!

– Det er lurt å ikke bære med seg det du skal ha med deg på sykkelen på ryggen, men å heller henge det på sykkelen da det fort kan bli tungt for ryggen om du har det der, forteller Schjetlein.

Her finner du billige og bra elsykler til under 20 000 kroner

Vaude Aqua Back Deluxe Single

Vaude Aqua Back Deluxe Single

Sjekk prisen her

9. Thule sykkelvogn: Barn med på elsykkel

En sykkelvogn bakpå sykkelen fungerer både til henting, levering og turer med barn, men også som en utrolig smidig måte å frakte med seg masse med elsykkel. Thule er merket det blir søkt mest etter når det kommer til sykkelvogner til elsykkel, og under har du en dobbelvogn fra Thule til sykkel.

Thule Coaster XT (Dobbelvogn)

Thule Coaster XT (Dobbelvogn)

Sjekk prisen her

10. Doble sidevesker til elsykkel

Doble sidevesker som henger på sykkelen kommer godt med til flere typer turer. Både når du skal handle på vei hjem fra sykkelturen, sykle til jobb og ha med deg både skift, PC eller annet til jobb, eller også selvsagt om du skal ut på langturer med elsykkel.

Vi har linket til to stykker, blant annet fra merket som gjør det best i søk når det kommer til sykkelvesker; Ortlieb.

Her finner du vår guide til hvordan du låser elsykkel.

Ortlieb Back-Roller Classic Pair

Ortlieb Back-Roller Classic Pair

Vanntette vesker som finnes i flere farger.
Sjekk prisen her
Travel Side panniers AVS

Travel Side panniers AVS

Vanntette sykkelvesker. Med smarte lommer til å ha småting inni.
– Lommer: 1 stort innvendig hovedrom, 3 innerlommer
– Volum: 24,5 liter
Sjekk prisen her

Lyst på ny elsykkel? Dette er årets elsykkel-nyheter

11. Flaskeholder til drikkeflaske på elsykkel

En flaskeholder til elsykkel er egentlig ganske smidig uansett hvor langt du sykler, men ikke en absolutt nødvendighet for deg som ikke blir sliten på turene med elsykkel.

Det fine med denne er at da har du drikken lett tilgjengelig om du blir tørst i løpet av sykkelturen, i tillegg til at vannflasken ikke trenger å ta opp plass i ryggsekk, side- eller rammevesker.

Cage allround flaskeholder

Cage allround flaskeholder

Sjekk prisen her