Mat og drikke

Fritert kylling med sprø potetsalat

Fritert kylling servert med en sprø kremete potetsalat. En utrolig god kombinasjon med masse god smak.

Fritert kylling med sprø potetsalat

Bilder fra Foodie.no og Stian Broch
Tid
45 min
Porsjoner
4

Finn ut hva trenger og følg instruksjonene steg for steg. Denne oppskriften er laget av Simen Vatne og Stian Broch. Publisert i samarbeid med Foodie.no

Ingredienser

  • Fritert kylling

  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • Sprø poteter

  • info
  • info
  • info
  • Dressing

  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info

Slik gjør du

Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. info info Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. Behold skjermen på

1.

Bank kyllingen litt flat. Krydre med salt og pepper. Dypp den i mel, så i sammenvispet egg, så tilbake i mel. Varm opp solsikkeolje i en kjele til ca. 180 grader. Friter kyllingen i ca. 5 minutter til den er gyllen.

2.

Kok potetene til de akkurat er møre. Legg dem utover på et bakebrett med bakepapir og press dem flate. Dryss over litt olivenolje og krydre med salt og pepper. Stek på 220 grader i 15 minutter til de er sprø og gyllen.

3.

Bland sammen majones, rømme, finhakket sylteagurk, sylteagurklake, finhakket sjalottløk, finhakket dill, agurk i terninger og sitronsaft. Smak til med salt og pepper. Vend de sprø potetene i dressingen.

4.

Kutt opp kyllingen og server sammen med sprø potetsalat.

Les mer på våre temasider: