Shopping

Fryseboks og fryseskap: Hvilken fryser skal man velge?

Nærbilde av et hvitt fryseskap som står åpent. Vi har sett på frysere i form av fryseskap og fryseboks. Vi svarer på hvilken fryser som bruker minst strøm. Velg blant populære merker som Whirlpool.
Hvilken fryser skal man velge? Vi hjelper deg med valget mellom fryseboks og fryseskap, samt forklarer hvilken fryser som bruker minst strøm. (Foto: ABC Guider)

Fryseboks eller fryseskap? Vi forklarer hvilken fryser som bruker minst strøm, samt hvilken som passer ditt hjem og bruk best.

I dagens marked finnes det et mangfold av frysere, og du kan velge mellom både frysebokser eller fryseskap – alle designet for å møte ulike behov og preferanser. Det kan derfor være lurt å tenke seg litt om før en kjøper fryser, ikke bare med tanke på umiddelbare behov, men også med tanke på langsiktige kostnader og effektivitet.

Denne guiden har som mål å hjelpe deg med å velge den beste fryseren til ditt behov basert på energieffektivitet og design.

Interessert i å gjøre flere gode kjøp? Her finner du alle våre «best i test»-saker.

Slik har vi valgt frysere i denne saken

Vi har sett på Klarna samt flere distributører av frysere, som Power og Elkjøp, for å finne alternativ som har fått gode kundeanmeldelser. Vi vil gjøre det klart at fryserne vi viser til ikke har fått «best i test»-titler da det ikke finnes tester av frysere. Vi mener derimot at de som vet best om et produkt står til forventningene er forbrukeren selv.

Hvilken fryser bruker minst strøm?

Et illustrasjonsbilde av en energi-etikett. Vi hjelper deg med å velge riktig fryser til ditt bruk. Vi svarer blant annet på hvilken fryser som bruker minst strøm. Hva du skal velge av fryseboks og fryseskap. Og hva er egentlig forskjellene på en liten fryseboks og mini-fryser?
Energi-etikett som indikerer hvor mye strøm en fryser bruker.

For mange er det viktig med en fryseboks som bruker minst mulig strøm. For å finne dette er det enkelte ting man bør se etter når man skal gå til innkjøp av en fryser.

For å finne en fryser som har et lavt forbruk av strøm, og som er energieffektiv er det lurt å sjekke energi-etiketten. Dette er en visuell indikasjon på produktets energieffektivitet, ofte rangert fra A+++ (mest effektive) til D (minst effektive). Jo høyere rating, desto mindre energi bruker apparatet sammenlignet med andre av samme størrelse og type.

Energiforbruk i kWh/annum gir en indikasjon på hvor mye energi apparatet vil bruke over et år under standard forhold. Lavere tall indikerer lavere energiforbruk og generelt et mer energieffektivt produkt.

Energiklasse A++
Scandomestic fryseboks 305 Liter hvit A++

Scandomestic fryseboks 305 Liter hvit A++

HxBxD: 840 x 1270 x 750mm. Volum: 305 liter.
Pris nå: kroner hos

Frysere ligger som oftest på E eller F i forhold til energi-etiketten. Denne fra Scandomestic har derfor en svært god energiklasse i forhold til hva som er vanlig.

Forresten! Du fryser vel ikke disse matvarene?

Fryseskap eller fryseboks: Hvilken fryser skal man velge?

Frysere kommer i flere varianter, både som fryseboks og fryseskap. Usikker på hva du skal velge? Her får du to fordeler med hver av dem.

Fordeler med fryseskap:

  • Organisering og tilgjengelighet: Fryseskap har ofte flere hyller, skuffer og dørrom som hjelper med å organisere matvarer effektivt. Dette gjør det enklere å finne det du leter etter uten å måtte grave gjennom en stabel av fryste varer.
  • Plassbesparende design: Fryseskap har et vertikalt design som tar opp mindre gulvplass enn frysebokser. Dette kan være spesielt nyttig i mindre kjøkken eller områder hvor god plass ikke er en selvfølge.
energiklasse E
Whirlpool fryseskap

Whirlpool fryseskap

BxDxH: 59.5 x 63 x 187.5 cm. Fryserkapasitet: 263 liter. Får 4,5 stjerner av 5 mulige hos Klarna.

Fordeler med fryseboks:

  • Lagringskapasitet: Den store åpne plassen gir deg mulighet til å lagre større volumer uten de samme restriksjonene som hyller og skuffer i et fryseskap.
  • Energi-effektivitet: På grunn av topp-åpning, vil kald luft, som er tyngre enn varm luft, forbli inne i boksen når lokket åpnes. Dette reduserer energitap og kan gjøre frysebokser mer energieffektive enn stående fryseskap. Dette gjør også at de holder kulden lengre enn fryseskap ved et eventuelt strømbrudd.
energiklasse F
GORENJE ESSENTIAL LINE FH451CW FRYSEBOKS

GORENJE ESSENTIAL LINE FH451CW FRYSEBOKS

HxBxH: 850 x 1500 x 740 mm. Frysekapasitet: 457 liter. Får 4,6 stjerner av 5 mulige hos Power.
Pris nå: kroner hos

Ute etter flere hvitevarer? Her avslører vi hvilke vaskemaskiner som er best i test i 2023.

Liten fryseboks

Er du på utkikk etter en liten fryseboks er det ikke så mye annet å se etter enn det er i store frysere. De kommer både som mini fryseboks og mini fryseskap, og har forskjellige energi-effektiviteter på lik linje som større frysere.

Energiklasse f
Whirlpool Whs 2121 Fryseboks - Hvit

Whirlpool Whs 2121 Fryseboks – Hvit

BxDxH: 80,6 cm x 6,42 cm x 8,65 cm. Volum: 204 liter. Får 5 stjerner av 5 mulige hos Klarna.
Pris nå: 4 499 kroner hos Skousen
Sjekk prisen hos Elon her Her får du den til laveste pris