Shopping

Full priskrig: Denne matkassen er billigst nå

Collage av logo til Hello Fresh, Godt Levert, Adams Matkasse og Kokkeløren. Vi har gjort prissjekk på hvilke matkasser som er billigst.
Matkasser er populære, men hvilken matkasse er egentlig billigst? Vi har gjort en prissjekk av Hello Fresh, Godt Levert, Adams Matkasse og Kokkeløren. (Foto: Startsiden)

Hvilken matkasse er billigst? Matkasser kan være en fin måte å spare tid og penger på middagslagingen. Vi har funnet de som er billigst akkurat nå!

Med økende matpriser er det mange som blir mer bevisste på hvor mye mat de kjøper, og hvor mye penger de bruker på den. For min egen del vet jeg at det er litt for lett å handle spontant på tom mage i blant, og da går fort økonomibevisstheten rett ut av vinduet.

En matkasse levert på døra til et angitt tidspunkt i uka, kan være veldig praktisk og tidsbesparende for de fleste. Om du for eksempel har vanskeligheter med å variere og rullere hva du lager til middag i løpet av uken, og ofte ender opp med uinspirert og kjedelig mat, kan en matkasse være gull verdt. 

Det samme gjelder om du synes det er vanskelig å vurdere hvor mye mat du skal lage, da mengden mat i matkassene er tilpasset antall personer som skal spise. Tidsklemma er jo også en utfordring i mange nordmenns hverdag, og det er deilig å kunne å slippe å handle og planlegge måltider selv.

Derfor har vi gjort en prissjekk 8. januar 2024, og sett på hvilke ukentlige matkasser med 3 middager ment for 4 personer som er den aller billigste. Første prissjekk ble gjort fredag 5. januar, da hadde Hello Fresh og Godt Levert tilsvarende like priser.

Vil du heller planlegge middagen selv? Sjekk ut vår samleside for middagstips!

🥇Billigste nå: Hello Fresh

Mandag 8. januar ser vi at Hello Fresh har justert prisen ytterligere ned! Nå koster det 530 kroner for en matkasse med 3 middager for 4 personer. Det tilsvarer 44,17 kroner per porsjon.

530 kroner for 3 middager

🥈På andre plass: Godt Levert

Det er små marginer når det kommer til hvilken matkasse som er billigst, og matkasse-selskapene presser ofte prisene sine. Men mandag 8. januar priser Hello Fresh seg mye lavere enn Godt Levert.

Nå koster en matkasse hos Godt Levert 699,30 kroner for en matkasse med 3 middager for 4 personer. Det tilsvarer 58,28 kroner per porsjon.

699,30 kroner for 3 middager

🥉På pallen: Adams matkasse

Adams Matkasse eies av samme selskap som Godt Levert, og det er ikke så mye som skiller denne matkassen i pris fra dem. Med 727,30 kroner i uken, og 60,61 kr per porsjon får du en god matkasse med mye lokale råvarer.

727,30 kroner for 3 middager

3. Kokkeløren

Kokkeløren har et langt mindre utvalg enn konkurrentene, men fokuserer i mye større grad på småskalaprodusenter og kvalitet. Dette er annerledes-matkassen som er super for deg som bare trenger litt inspirasjon i mathverdagen. Kokkeløren har også stukket av med topprangeringen i en rekke matkasse-tester de siste årene, som Godt.no, Dagbladet og TV2.

For 1195 kroner får du 3 middager, som tilsvarer 99,58 kroner per porsjon, som slettes ikke er en dårlig pris.

1195 kroner for 3 middager
Kokkeløren

Kokkeløren

Les mer på våre temasider: